واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: وزير كشور: تمامي پروژه هاي شهري بايد با سه پيوست فرهنگي، محيط زيستي و اجتماعي عملياتي شوند
خبرگزاري آريا- علي كردان وزير كشور با تأكيد بر اينكه تمامي پروژه هاي شهري در حوزه عمراني و خدماتي بايد با سه پيوست فرهنگي، محيط زيستي و اجتماعي عملياتي شوند گفت: اين سه پيوست جزو مباني جمهوري اسلامي و اصل اساسي سند چشم انداز و نقشه راهي است كه مقام معظم رهبري براي دهه چهارم انقلاب با دو هدف عمده پيشرفت و عدالت تدوين كردند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، كردان كه در سيزدهمين گردهمايي شهرداران كلانشهرها و مراكز استانها سخن مي گفت: با بيان اينكه آنچه باعث نگراني و اذيت و آزار مردم در كلانشهرها، مراكز استانها و شهرهاي بزرگ است دو بحث ترافيك و محيط زيست است؛ خطاب به شهرداران كلانشهرها تصريح كرد: برحسب ظاهر اين دو همديگر را خنثي مي كنند اما با خلق تكنولوژي مي توانيد پيشرفت را با حفظ محيط زيست و در كنار هم براي مردم به ارمغان آوريد.
وزير كشور با اشاره به تحقق قانون اساسي در زمينه شوراها و اداره امور شهرهاي كشور با همت و مشاركت مردم گفت: از آنجا كه قدمت شكل گيري شهرداريها يك قرن اما قدمت سپردن امور به مردم و اداره شهرداريها كمتر از يك دهه است طبيعي است كه اين نهال نوپا و نوجوان بايد مورد مراقبت و ملاطفت قرار گيرد تا از ميوه هاي شيرين آن به نفع جامعه استفاده كنيم.
وي با تأكيد بر دو مقوله تثبيت سياست ها و تثبيت مديريت ها در مجموعه شهرداريهاي كشور تصريح كرد: معاونت عمراني وزارت كشور و مراكز تحقيقاتي و آموزشي بايد با حمايت دقيق از مشاركت مردم در تعيين و حمايت از شهرداريها نسبت به رفع اين دو نقص و در جهت تثبيت سياست ها و تثبيت مديريتها تلاش كنند.
كردان ضمن تاكيد بر برخورداري شهرداريهاي كشور از كار حرفه اي و تخصصي بالا براي مديريت نحوه تعامل بين حاكميت، شوراها و شهرداريها، به معاونت عمراني وزارت كشور و سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور توصيه كرد تا به سمت تأسيس دانشگاهي بروند كه با تربيت نيروهاي اصيل، زبده و كارشناسان حرفه اي بتواند اين رابطه عالمانه بين شهروندان، حاكميت، شوراها و شهرداريها را به نحو مطلوب برقرار نمايد تا در نهايت اميد به آينده مردم در شهرهاي كشور افزايش يافته و علاقمندي نسبت به موقعيت زيست شان برخوردار شوند.
وزير كشور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ضرورت عملياتي كردن اصل 44 در زمينه واگذاري تصميمات و مسئوليت ها به شهرداريها از سرعت كند اين روند ابراز تأسف كرد و افزود: وزارت كشور بايد پرچم تحقق اين كار را با آگاهي و فرهنگ سازي و فشار بركساني كه مقاومت
مي كنند به دست بگيرد.
وي گفت: وزارت كشور براي واگذاري آن بخش از مأموريت هاي دولت كه مصداق بارز اصل 44 است بايد در گام اول و تا آنجايي كه شهرداريها ظرفيت پذيرش آن را دارند اين امر را محقق كند.
كردان افزود: براي معاونت عمراني وزارت كشور يك مهلت 6 ماهه تعيين كرده ايم تا در اين دوره زماني در راستاي واگذاري وظايفي كه بتوان به شهرداريها بعنوان يك نهاد عمومي اقدام كرد عمل كند.
وزير كشور با تأكيد بر دفاع از حقوق شهروندان گفت : وظيفه ما دفاع از حقوق شهروندان است اما پرداخت هزينه بهره مندي از خدمات شهري از طرف شهروندان به معناي عدم دفاع از حقوق شهروندي نيست بلكه دفاع از حقوق شهروندان بدين معناست كه اجازه ندهيم به احدي از شهروندان در چارچوب قانون اساسي ، قوانين موجود و شرع انور اسلام ظلم و تعدي صورت گيرد.
كردان خطاب به شهرداران اضافه كرد : به هر ميزان آراي دادگاه هاي كشور نسبت به تصميمات اجرايي من و شما كاهش يابد و به هر ميزان رضايت مردم از خدمات ، افزايش پيدا كند اين دليل بر رعايت حقوق شهروندي از جانب ماست .
وزير كشور در بخش ديگري از سخنان خود با تأكيد بر پيگيري تحقق شهرهاي مجازي براي كاهش هزينه زندگي مردم شهرها گفت : با پذيرش مسئله سكونت 70 درصد مردم در شهرها ، اگر شهرداران تنها يك درصد از هزينه زندگي مردم را كاهش دهند همين يك درصد بيشتر از كل منابعي خواهد بود كه در حال حاضر در شهرهاي ايران هزينه مي گردد .
وي تأكيد كرد : اگر شهرداران در تحقق شهر مجازي گام بردارند چون پول آن به جيب شهروند بر مي گردد شهروندان هم با رضايت از عملكرد شهرداران با آنها همراهي خواهند كرد .
وزير كشور با تأكيد بر بسيج نيروها براي تحقق سند چشم انداز نظام جمهوري اسلامي گفت : سند چشم انداز يك سند ملي و مورد تفاهم كل كشور است .
در اين سند ايران بايد مقام اول را در بين كشورهاي منطقه بدست آورد .
وي افزود : مطابق سند چشم انداز، ايران بايد در بين 23 كشور منطقه الهام بخش باشد و آنچه كه بايد در ستاد وزارت كشور و شهرداري هاي مراكز استان ها و در نهايت شهرداري هاي سراسر كشور به عنوان يك موضوع و دغدغه اصلي مورد توجه قرار بگيرد تدوين يك برنامه عملياتي براي تحقق اين سند است .
كردان تأكيد كرد : اينكه بايد مقام اول منطقه باشيم لازم است كه نسبت به يك مقايسه تطبيقي در مرحله اول با 23 شهرداري پايتخت هاي كشور هاي منطقه و در مرحله دوم با شهرداري هاي مراكز استان هاي اين 23 كشور اقدام كنيم.
وي بر ضرورت تدوين يك برنامه عملياتي براي شهرداري هاي مراكز استان ها، كلانشهر هاي كشور و در نهايت شهرداري هاي سراسر كشور تأكيد كرد.
وزير كشور با اشاره به اينكه ما به سمت دهه چهارم انقلاب اسلامي پيش مي رويم افزود : مقام معظم رهبري شاخص مهم دهه چهارم را براي تمامي كساني كه در عرصه نظام جمهوري اسلامي قدرت تصميم گيري و تصميم سازي دارند و براي تمامي ايرانياني كه دهه چهارم را تجربه مي كنند علاوه بر موارد مندرج در سند چشم انداز، پيشرفت و عدالت عنوان كرده اند.
وي گفت : دو عنصر پيشرفت و عدالت از ويژگي هاي مكتب اسلام و به معناي تئوري فكري اسلامي در مقابل تئوري فكري غرب است .
وي افزود : مسؤوليت ما در وزارت كشور و مسؤوليت شهرداري هاي مراكز استان ها ايجاب مي كند كه اين دو عنصر پيشرفت و عدالت را با ادبيات برنامه اي ، اداري و قانوني و مورد پذيرش افكار عمومي ايرانيان تدوين كنيم و سازماندهي شهرداري ها و شوراهاي كشور را در چارچوب اين ادبيات به پيش ببريم تا دهة پيشرفت و عدالت به صورت عمليات اجرايي در نزد مردم ايران رخ نشان دهد .
وزير كشور در پايان با اشاره به اينكه ميلاد رسول مكرم اسلام (ص) امسال در دو نوبت هم در ابتداي سال و هم در انتهاي سال قرار دارد به شهرداران كلانشهرها پيشنهاد كرد تا براي ماندگاري انقلاب اسلامي و تلاشي كه حضرت امام (ره) و همه فرهيختگان ، علما و مراجع و تمامي جوانان آن عصر و اين عصر براي پايداري انقلاب كشيده اند طراحي يك نماد انقلابي در هر شهر از
استان هاي كشور صورت بگيرد تا هر جهانگرد يا ايرانگردي با ورود به شهر احساس كند كه به كشوري پا گذاشته است كه مرجع آن توحيد عبادي و مكتب آن مكتب محمدي (ص) است .
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]