تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مبادا جز حق، با تو اُنس بگيرد و جز باطل، از تو بهراسد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835842950




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رسانه و ناهنجاري ها در خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رسانه و ناهنجاري ها در خانواده
3) تغييرات عملكردي كه نقش‌هاي سنتي مرد، زن و فرزندان در درون خانواده دچار تحول شده است.

نقش تعيين كننده مرد در معيشت از انحصار او بيرون آمده و با ورود انبوه زنان به كارهاي خارج از خانه، قدرت چانه‌زني آنها افزايش يافته است. (شيخي، 1380: 42) اگر چه در ايران، جدايي فرزندان از خانواده مانند غرب نيست و روابط عاطفي بين فرزندان و والدين حتي در سنين بالا نيز ادامه مي‌يابد و در بسياري موارد وابستگي اقتصادي به والدين نيز امري معمول محسوب مي‌شود با اين حال در كشور ما نيز تحول در ساختار خانواده كاملاً محسوس است. اينكه رسانه تا چه حد مي‌تواند اين روند را اصلاح كند يا خود عاملي بر تشديد آن باشد يا اين كه اصولاً اين تغييرات الزامي و غيرقابل كنترل است، همه از سؤالات مهم در اين زمينه است.

آنچه مي‌توان گفت اينكه دولت‌ها بنا به مصالح خود سعي بر آن دارند تا از پتانسيل رسانه در جهت هدايت افكار عمومي جامعه و تأثيرگذاري بر نهادهايي چون خانواده، روند مطلوبي را ايجاد كنند تا بتوانند نقش خود را در جهت كنترل اجتماعي به‌خوبي ايفا كنند. بنابراين، رسانه‌ها در برنامه‌هاي خود ابتدا بايد شناخت درستي از وضعيت كنوني خانواده‌ها داشته باشند و بر مبناي اين شناخت، الگوهاي خود را ارائه كنند، در كشور ما دو بخش سنتي و مدرن در كنار يكديگر ديده مي‌شود، در حالي كه شهرهاي بزرگ شكل جديد خانواده را تجربه مي‌كنند در روستاها و شهرهاي كوچك نظام سنتي خانواده همچنان قدرتمند است و از آنجا كه رسانه طيف وسيعي از مخاطبان را گروه هدف خود مي‌داند، برنامه‌ريزي علاوه بر دشواري با نوعي ظرافت و دقت نظر نيز روبرو است. به عبارت ديگر ابتدا بايد تعريف درستي از كاركردهاي خانواده ارائه دهيم تا نوع برنامه سازي براي آن و اهدافي كه در رسانه مورد توجه است، وضوح بيشتري يابد. بدين ترتيب هنگامي كه رسانه چهره نادرستي از خانواده ارائه دهد كه با واقعيت‌هاي موجود در جامعه هماهنگ نيست، پذيرش آن از سوي مخاطب نيز با دشواري بسياري روبرو خواهد بود. در برخي از سريال‌ها و فيلم‌هاي تلويزيوني پديده اشتغال زنان به‌صورتي مثبت نگريسته مي‌شود و آنرا نشانه‌اي از همكاري و هماهنگي بين زوجين و مؤثر بودن نقش زنان در جامعه مي‌دانند، در حالي كه در پاره‌اي از سريال‌ها اين موضوع يك آفت تلقي شده و سعي بر آن است تا نقص در تربيت فرزندان و حتي سردي روابط خانوادگي به اشتغال زنان نسبت داده شود، در واقع رسانه موظف است سياست واحدي در قبال پديده‌هاي موجود داشته باشد. تحول بزرگ ديگر در ساخت دروني روابط خانواده است به‌طوري كه باعث ايجاد تحول در نقش اعضا خانواده شده است. رسانه‌ها و عمدتاً تلويزيون در كشور ما اين تفاوت‌ها را عاملي منفي قلمداد كرده‌اند. نشان دادن صحنه‌هايي از زندگي خانواده‌هاي فقير در جنوب شهر كه در عين ضعف مادي داراي روابطي صميمي هستند در كنار خانواده‌هاي ثروتمندي كه تمامي ساختارها و روابط آن از هم پاشيده، به امري عادي تبديل شده است.

در واقع رسانه كليشه‌هايي از خانواده را مطرح مي‌كند كه همواره ثابت بوده و خواهند ماند در حالي كه تغيير، جزيي از زندگي بشر است. اما مهم‌تر از خود تغيير، آمادگي انسان‌ها براي مواجهه با آثار آن است. در جوامعي كه سرعت تغييرات بيش از آمادگي‌ها و ظرفيت‌هاي مردم است نه تنها آسيب‌هايي متوجه عموم مي‌شود بلكه تلقي مردم از تغيير نيز منفي خواهد بود. وضعيت امروز «خانواده ايراني» مصداقي از اين موضوع است.

در گذار از سنت به مدرنيته و به همراه تغييرات آشفته فرهنگي جامعه ما، خانواده ايراني دگرگوني‌هاي گسترده‌اي را تجربه مي‌كند. درك اين دگرگوني و پيش‌بيني آثار و عواقب آن، از ابعاد مختلف مي‌تواند حائز اهميت باشد. به همان اندازه كه تفاوت‌هاي وسيعي در خانواده هاي با گرايش‌هاي مذهبي وجود دارد، در خانواده‌هاي بي‌تفاوت و يا با گرايش كمتر به مذهب هم، تفاوت‌ها گسترده و غيرقابل تصور است. خانواده ايراني اصول و مفاهيمي از سنت را هنوز يدك مي‌كشد و از آن طرف، خود را در مسير مدرنيته قرار داده است. اگرچه اين دوگانگي هميشه مستلزم تقابل نيست، ولي عدم شفاف‌سازي وضعيت، تقابل‌هاي جدي را به وجود آورده و خواهد آورد. مفاهيمي مانند فاميل، تعصب و غيرت، فرمانبري از بزرگترها، آبرو و حيثيت خانوادگي و غيره، به دليل شرايط يادشده، در خانواده‌هاي مختلف، معاني و تعبيرهاي متفاوتي پيدا كرده‌اند. در چنين وضعيتي رسانه بايد رويكردي را اتخاذ كند كه در آن با حفظ مفاهيم ارزشي و سنت‌هاي مورد قبول، تحولات عميق دنياي مدرن نيز مورد توجه قرارگيرد.

* نتيجه

در دهه‌هاي اخير شاهد تحولات سريع و گسترده‌اي در تمامي ابعاد زندگي اجتماعي و از جمله خانواده بوده‌ايم. نهاد خانواده تحت تأثير عوامل متعدد دروني و بيروني اين تغييرات را تجربه كرده است. رسانه‌ها به عنوان يكي از عوامل مهم تأثيرگذار بر تحولات خانواده نقش اساسي در دگرگوني روابط دروني بين اعضاء آن داشته‌اند. اين تحولات باعث سست شدن پيوندهاي درون خانواده، افزايش طلاق، ناتواني در تربيت فرزندان و... شده و از سوي ديگر پيامدهاي مثبتي چون افزايش سطح آگاهي اعضاء خانواده، شناخت روش‌هاي بهتر در برخورد با فرزندان، استفاده بهتر از امكانات بهداشتي، آموزشي و... داشته‌است.




 سه شنبه 16 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن