تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855756755




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقش والدين در تعيين الگوهاي رفتاري كودك


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نقش والدين در تعيين الگوهاي رفتاري كودك


خانواده به عنوان مهمترين واحد اجتماعي در تمام اعصار تاريخ نقش عمده‌اي در ايجاد يك جامعه سالم، مبتكر و پويا داشته و در تمام اديان الهي نيز تشكيل خانواده، مديريت خانواده و تربيت فرزندان صالح اموري مقدس بوده است.‌

در دين مبين اسلام و سيره ائمه اطهار(س)، همواره خانواده به عنوان امن‌ترين و آرام‌ترين مكان براي پرورش نسلي پاك و صالح مورد توجه قرار گرفته است.

به عنوان مثال در صحيفه‌ سجاديه مي‌خوانيم: «پروردگارا مرا ياري كن تا فرزندم را خوب تربيت كنم». (صحيفه سجاديه12،123)‌ از آنجا كه خانواده، نزديكترين تماس را با كودك طي سال‌هاي رشد وي دارد، در تعيين الگوهاي رفتاري كه يك كودك از خود نشان مي‌دهد، نقش مهمي ايفا مي‌كند به همين دليل در سال‌هاي اخير، قسمت عمده‌اي از تحقيقات جرم‌شناسان درخصوص ريشه‌يابي بزهكاري اطفال متوجه خانه و خانواده و روش‌هاي تربيتي كودك بوده است. اصولاً در علم جرم‌شناسي، عوامل ايجادكننده جرم را به دو دسته تقسيم مي‌كنند: يك دسته عواملي هستند فيزيولوژيكي يا فردي همچون توارث، جنسيت، سن، اختلالات رواني ودسته ديگر عوامل اجتماعي يا غيرفردي هستند كه در راس آنها محيط خانوادگي است.

همان طور كه خانواده مي‌تواند بستري مناسب براي رشد و شكوفايي استعدادها و توانايي‌هاي اطفال باشد به همان صورت هم مي‌تواند با ايجاد عواملي، زمينه بزهكاري را در اطفال ايجاد كرده و يا حتي اطفال را مجبور به ارتكاب بزه كند.

يكي از عوامل مهم در بزهكاري اطفال، قصور خانواده در فراهم آوردن محيطي عاطفي، آرام و امن براي كودك است.

اگر روابط بين افراد خانواده نفرت‌انگيز باشد و يا والدين در برخورد با كودكان خود تبعيض قائل شوند و با تقسيم ناعادلانه محبت و توجه و پاداش موجب بروز حسادت و يا سرخوردگي در كودكان شوند، كودك ممكن است با كناره‌گيري عاطفي، ‌از والدين خود دور شده و بدين ترتيب خانواده كنترل او را از دست داده و قادر نخواهد بود عضويت وي را در ساير گروه‌هاي نخستين رهبري كند.

وجود روابط عاَطفي ميان والدين و كودك در تلقين ارزش‌هاي جامعه به كودكان اهميت فراواني دارد، البته در محبت ورزيدن به اطفال بايد حدتعادل را رعايت كرد چرا كه كم‌محبتي به اطفال و يا افراط و تفريط در ابراز محبت،‌ هر دو از عوامل ايجاد ناهنجاري در الگوهاي رفتاري كودكان شناخته شده است،‌ همچنين نداشتن سرپرست و جدا بودن پدر و مادر از يكديگر، ناهنجاري‌هاي خانوادگي، وجود اختلاف بين پدر و مادر و محيط‌هاي خانوادگي پرجنجال، ناراحتي‌هاي عاطفي و رواني يكي از اعضاي خانواده، مانع از رشد اجتماعي مطلوب طفل شده و كودك را به بزهكاري سوق مي‌دهد. شرايط اقتصادي و طبقه‌ اجتماعي خانواده نيز در بروز بزهكاري نقش عمده‌اي ايفا مي‌كند. در خانواده‌‌هاي كم ‌درآمد، اغلب همه‌ نيازهاي اساسي اطفال به خوبي برآورده نمي‌شود و فرزندان عموماً از داشتن تفريحات سالم محروم هستند ويا توسط والدين خود مجبور به كار يا تكدي‌گري شده كه به تبع به عضويت در گروه‌هاي غير همسان در مي‌آيند و همين امر خود موجب ناهنجاري در رشد شخصيت اطفال خواهد بود.

موقعيت جغرافيايي خانواده هم مي‌تواند از عوامل مؤثر در برخورد اطفال با فعاليت‌هاي گروه‌هاي همبازي بزهكار باشد. به طور مثال اگر خانه‌ كودك در منطقه‌اي كه ميزان بزهكاري در آن زياد است واقع شده باشد، فعاليت‌هاي گروه‌هاي همبازي او به احتمال بيشتري بزهكارانه خواهد بود تا زماني كه محل سكونت طفل در منطقه‌اي است كه ميزان بزهكاري در آن كم است.

از عوامل ديگر بزهكاري اطفال كه بستر آن در خانواده است مي‌توان به آموزش ندادن درست به اطفال اشاره كرد. خانواده ممكن است درتربيت كامل طفل و آشنا ساختن وي با دنياي خارج يا انواع بزهكاري‌هايي كه انتظار مي‌رود در جامعه طفل با آنها برخورد كند، سهل‌انگاري كند كه البته بخشي از اين سهل‌انگاري‌ها به كم‌سواد بودن والدين برمي‌گردد. پرجمعيتي در خانواده‌ها نيز خود يكي از عوامل بي‌اعتنايي والدين به فرزندان و نيازهاي عاطفي و تربيتي آنهاست.‌ كنترل جمعيت خانواده مي‌تواند مديريت آن را آسانتر كرده و فرصت بيشتري براي آموزش و استفاده از راهكارهاي صحيح تربيتي در اختيار والدين قرار دهد. قابل ذكر است كه آمارها نشان مي‌دهد اكثر كودكان بزهكار در معرض مشاهده‌ الگوهاي بزهكاري در خانواده بوده‌اند و بديهي است كودكي كه پدر و مادري مجرم دارد و بزهكاري در خانواده به عنوان يك ارزش شناخته شده است، به احتمال قوي بزهكار خواهد شد. به نظر مي‌رسد در بزهكاري اطفال، پسران بيشتر از دختران در معرض خطر هستند، در تمام جوامعي كه از آنها آماري در دست است بزهكاري پسران بيش از دختران است و تفاوت اين نسبت از 4 به 1 تا 10 به1 متغير است و اغلب ديده مي‌شود كه نود درصد پسران بين 10تا 18 سال به صورت گروهي و در غالب دسته‌هاي بزهكار يا نيمه بزهكار مرتكب جرم مي‌شوند كه اين امر ضرورت بيشتر خانواده به فرزندان پسر به‌خصوص در دوره‌ بلوغ و كنترل رفتارها و عضويت آنها در گروه‌هاي همسال را به اثبات مي‌رساند.




 سه شنبه 16 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن