تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840352020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغيير الگوي مصرف مواد مخدر


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از سنتي به مواد صنعتي و شيميايي و استفاده از قرص هاي روان گردان ، تهديدي جدي است كه جوامع امروز را با بحران مواجه كرده است.
شناسايي بيش از 400 هزار انواع قرص روانگردان طي سال جاري در كشور ، نشان از گرايش نسل امروز به مصرف مخدرهاي شيميايي و صنعتي دارد و اين در حالي است كه مضرات اين گونه مخدرها ، به مراتب بيشتر و ناگوارتر از مخدرهاي سنتي است. به عقيده پزشكان ، مصرف يك ماده كه باعث شود فرد به مصرف دوباره آن روي بياورد ، مي تواند به عنوان ماده اعتياد آور تلقي شود و از همين رو ، مخدرهاي صنعتي نيز از اين قاعده مستثني نيستند.


امروزه مواد مخدر به عنوان يكي از پرسودترين تجارت هاي غير قانوني در جهان مطرح است و گردش مالي سالانه آن بين 1500 تا 2000 ميليارد دلار برآورد شده است.


مخدرهاي صنعتي در واقع تركيبي از مخدرهاي سنتي با مواد شيميايي هستند. براي نمونه مخدر سنتي مانند ترياك تنها سستي زا و يا ماده اي همچون حشيش توهم زاست اما مخدر صنعتي مانند شيشه ، اثري تركيبي از توهم زايي و تحرك بخشي دارد ، اين در حالي است كه هريك از اين تاثيرها در مخدرهاي سنتي بر عهده يك ماده بوده كه اكنون در نوع صنعتي با تجميع خاصيت ها ، به شكل متقابل مشكل و ضررها نيز به يكباره بر روي فرد عارض مي شوند.


مخدرهاي جديد به علت تركيب شيميايي كه دارند ، سيستم مركزي اعصاب را تحريك كرده و باعث بروز نوعي تشنج و حركات غير قابل كنترل به همراه تعريق ، گشادي مردمك چشم و در مجموع ، كنش هاي شديد رفتاري مي شوند.


محمد طباطبائي ، متخصص بيهوشي اظهار مي دارد: بر خلاف مخدرهاي افيوني مانند ترياك كه عموما آرام بخش هستند و استعمال كننده را به سمت سكون و كندي حركت مي برند ، مخدرهاي نوين با تحريك هاي مغزي كه دارند ، به فرد انرژي مضاعف مي دهند. اين تحرك زايي و افزايش انرژي ها پس از استعمال ، سبب مي شود تا جوانان نسبت به چنين موادي گرايش بيشتري پيدا كنند.


از ديگر تاثيرات مخدرهاي صنعتي ، ايجاد اختلال در سيستم پردازش مغزي فرد است. اين حالت به گونه اي است كه مصرف كننده به دليل توهمي كه در آن به سر مي برد ، صداي هاي گوشخراش ، حركت هاي تند و... را كاملا عادي مي پندارد.


در كنار انواع مخدرهاي صنعتي مثل كراك ، شيشه ، كريستال و... ، مي توان از مصرف "پان" به عنوان خوشبو كننده دهان و قرص نشاط آور در بين دانشجويان و دانش آموزان نگران بود كه موجب سرطان لثه ، روده بزرگ و بيماري هپاتيت در مصرف كننده مي شود.


دكتر سعيد فروغي ، متخصص بخش مراقبت هاي ويژه مغزي (i.c.u) مي گويد: مخدرهاي شيميايي با بيش فعال كردن بخشي از مغز ، به فرد توانايي كاذب و زودگذر انديشيدن به چند موضوع را مي دهند و شخص با انباشت فكرهاي گوناگون به شكل همزمان ، دچار توهم مي شود و در يك لحظه به نتيجه دارا بودن توانايي در پرواز از روي برجي بلند مي رساند.


وي مي افزايد: برخلاف مخدرهايي مانند ترياك كه با تاثير آرام كنندگي كه بر مصرف كننده مي گذارند ، وي را به سوي بي تفاوتي در برابر كنش هاي جامعه وا مي دارند ، مخدرهاي صنعتي باعث واكنش هاي شديد رفتاري فرد در برابر توهم هاي ذهني مي شوند.


در مخدرهاي صنعتي كه جديد هم هستند ، نياز به داشتن اطلاعات دو چندان است. در اين ميان ، با توجه به نبود آشنايي كافي با مخدرهاي نوين ، مسئله آموزش جايگاهي اساسي دارد. در صورت عدم تجهيز اطلاعاتي نيروهاي درگير با اين مسئله ، ممكن است جلوي يك سري رفتار مجرمانه توسط مجريان قانون گرفته نشود و خسارت هاي جبران ناپذيري به جامعه وارد شود.


به گفته سرهنگ علي سماواتي ، رئيس مركز آموزش پليس مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي ، يكي از بحث هاي مهم در مبارزه با مواد مخدر ، داشتن آگاهي لازم براي مواجه و از بين بردن آن است.


وي مي گويد: هم اكنون علاوه بر آموزش دوره اي كاركنان ناجا ، در صورت نياز ويژه برخي استانها كه پس از كار كارشناسي مشخص شده ضعف هايي دارند ، آموزش هاي لازم با اعزام نيرو داده مي شود.


اين مقام آموزشي مواد مخدر ناجا ، با اشاره به اينكه اعتياد چهارمين بحران بشريت به حساب مي آيد ، مي افزايد: بايد تمامي مسئولان و برنامه ريزان در زمينه كاهش تقاضاي مواد به ويژه مخدرهاي صنعتي تلاش ويژه اي كنند ؛ زيرا با برخورد فيزيكي نمي توان تمام حجم مقابله با اين معضل را انجام داد.


همسايگي ايران با افغانستان و افزايش كشت خشخاش در اين كشور تهديدي جدي براي كشور است ، به طوري كه افزايش تعداد معتادان و از سوي ديگر گسترش كشت خشخاش تا سطح 6 هزار و 100 تن در افغانستان ، نشان از برنامه ريزي هاي خارجي براي افزايش سطح اعتياد در اين منطقه است. وجود مرزهاي طولاني با كشورهاي افغانستان و پاكستان ، كشور ما را در معرض خطرات بسياري قرار داده و همه اينها مبيين اين ضرورت است كه بايد راهكارهاي نويني براي مقابله با مواد مخدر پيش بيني شود.


دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور ؛ تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از مواد سنتي از قبيل ترياك ، حشيش و هروئين به مواد صنعتي و شيميايي و استفاده از قرص هاي روان گردان را تهديدي جدي مي داند و مي گويد: رشد روز افزون مواد مخدر شيميايي جوامع امروز را با بحران مواجه كرده است.


دكتر فداحسين مالكي مي افزايد: مسئولان براي مقابله و پيشگيري از گرايش جوانان به اين مواد نيازمند استفاده از تمام توان علمي و فرهنگي كشور هستند.


وي با اشاره به اينكه ، جايگزيني مواد مخدر صنعتي و شيميايي به جاي مواد مخدر سنتي تهديدات جدي را به دنبال دارد ، مي گويد: استفاده از مواد مخدر سنتي در كشور با اقدامات مفيدي كه انجام شده كاهش يافته اما گرايش به مواد شيميايي رو به افزايش است.


مالكي با بيان اين مطلب كه رسانه ها و دستگاههاي فرهنگي نقش به سزايي در پيشگيري و استفاده از اين مواد برعهده دارند ، مي افزايد: براي پيشگيري و مقابله با مصرف مواد مخدر بايد خانواده ها و والدين را درگير اين موضوع كرد.


اعتياد و مواد مخدر مرز نمي شناسد و در مبارزه با آنها نبايد به مخدرهاي سنتي اكتفا كرد ؛ زيرا هر فردي كه در فرايند اعتياد قرار بگيرد ، ممكن است آلوده به يكي از ماده هاي تخديري (چه سنتي - چه نوين) شود. تبليغات و آگاه سازي ، نقش بسيار مهمي در كاهش تقاضا دارند. بايد اعتياد را به همه شناساند. در اين صورت ، بسياري به علت عارضه هاي ناشي از اين سم مهلك ، ممكن است مصرف اين مخدرهاي جديد را كنار بگذارند.


از آنجا كه ترك استفاده ماده مخدر از سوي فرد استعمال كننده داراي 4 مرحله تمايل براي ترك ، سم زدايي ، روان درماني و ايجاد تغيير نگرش است و برخي مرحله هاي آن مانند سم زدايي ممكن است تا يك سال نيز ظول بكشد ؛ ترك مخدر صنعتي در اين مدت طولاني ، كار بسيار دشواري است و بايد چاره بهتري براي رويارويي با آن انديشيد. تجربه نشان داده است كه متاسفانه به رغم تلاش هاي فراواني كه براي بازگرداندن معتادان انجام مي شود ، درصد بسيار ناچيزي از آنها از چرخه درمان سربلند بيرون مي آيند.


لذا ، بهترين راه مقابله با مخدرهاي نوين ، آشنا كردن شهروندان با خطرهاي وحشتناك استفاده و آموزش نوجوانان براي روبرو شدن درست با آنها توسط آگاهي دهي همه جانبه است.


كارشناس ارشد آموزش مركز آموزش پليس مبازره با مواد مخدر ناجا مي گويد: در اطلاع رساني مواد مخدر به ويژه نوع صنعتي آن ، نبايد صرفا كارشناسان و دست اندركاران را مورد توجه قرار داد و از قشر نوجوان و جوان جامعه غافل شد. از اينكه در مورد قرص اكس ، شيشه و... در كتاب دانش آموزان صحبت شود ، نبايد واههمه داشت ؛ زيرا اگر ما از عنوان شدن اين موضوع بترسيم و آنها را بيان نكنيم ، قاچاقچي و مواد فروش محل بدون ترس و نگراني اطلاعات غلطش را در اختيار نوجوانان قرار مي دهد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 435]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن