تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شب و روز بر هر كس بگذرد، او را ادب مى‏كند، فرسوده‏اش مى‏نمايد و به مرگ نزديكش مى‏س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834901732




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تعارض و بهداشت روانی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مقدمه

بهداشتروانی انسانمتاثر از عوامل مختلفی است که هر یک به نوبه خود سلامت روان وبهداشت روانی فرد را تحت تاثیر قرار میدهند. تعارض یکی از این عوامل مهم است کهمیتواند تاثیرات زیادی بر بهداشت روانی داشته باشد. در حالت تعارض فردانرژی روانیزیادی را صرف میکند تا یکی ازحالات و راههای مقابل خود را برگزیند. قرار گرفتن در چنین شرایطی با توجه بهاسترسزا بودن آن قابل توجه است. معمولا انتخاب یکی از حالات موجود موجب برطرف شدناثرات مخرب تعارض میگردد. اما ماندن در چنین شرایطی به صورت طولانی مدت میتواننداثرات فزاینده مخربی داشته باشد.
انواع تعارض و تاثیرات آن بر بهداشت روانی

تعارضات درانسان انواع مختلفی دارد. با اینکه خصوصیات مشترک تمامی آنها قرار گرفتن در وضعیتیاست که فرد ناچار است از بین دو یا چند راه یکی رابرگزیند اما از لحاظ جاذبه یادافعه بین تعارضات مقاومت از بین حالاتی که فرد میتواند انتخاب کند برخی حالاتجاذب دارند یعنی فرد تمایل دارد آن حالات را برگزیند و در حالت دافع فرد تمایل دارداز انتخاب آن راه سرباز زند.
تعارض جاذب - جاذب و بهداشت روانی

در حالت تعارض جاذب - جاذب فرد در وضعیتی قرار میگیرد که ناچار است از میان دو راه که هر دو برای ویجذاب و مطلوب هستند یکی را انتخاب کند. و در واقع انتخاب یکی از این راهها مستلزمچشمپوشی از راه دیگر است. به عنوان مثال سادهای تصور کنید فردی را که علاقه به دوسریال متفاوتی دارد که هر دو در یک ساعت واحد از دو شبکه تلویزیونی پخش میشوند فرددر حالت انتخاب یکی از این فیلمها برای تماشا کردن در حالت تعارض قرار دارد و به هرحال باید تصمیمگیری کند و یکی را برای تماشا کردن انتخاب کند و یا هیچیک را حالتسومی وجود ندارد چون فرد نمیتواند هر دو را در یک لحظه واحد تماشا کند.
درچنین موردی میزان استرسزایی این موقعیت پایین است و فرد احساس ناراحتی چندانینمیکند و بهداشت روانی او چندان به مخاطره نمیافتد. اما مواردی از زندگی وجوددارد که انتخاب فرد اهمیت حیاتی دارد و فرد باید تصمیمی بگیرد که برای زندگی و یابخشهای مهمی از زندگی او اهمیت قابل توجه دارد. به عنوان مثال فردی که در رشته موردعلاقه خود در شهر دیگری پذیرفته شده است و در همان زمان شغل مورد علاقه او در شهرخودش به او پیشنهاد شده است. قرار گرفتن در چنین وضعیتی برای فرد آزار دهنده است تازمانی که انتخاب درستی کرده و خود را از وضعیت خارج کند.
تعارض دافع- دافع و بهداشت روانی

در حالتی تعارضدافع- دافع بوجود میآید که فرد ناچار است از بین دو یا چند وضعیتی یکی را انتخابکند در حالی که به هیچ یک تمایل ندارد. مثل کسی که درد شدید بدنی دارد و از زدنآمپول هم ترس شدید دارد. ولی ناچار است یکی از ایندو را که هر دو برایش ناگوارهستند یکی را انتخاب کند. در زندگی روزمره موارد زیادی از این حالت تعارض اتفاقمیافتد که برخی از آنها مسائلی پیش افتادهتر بود. و درجه آزاردهندگی و استرسزاییآنها برای فرد پایین است اما مواردی نیز وجود دارند که فرد را در وضعیت بسیارناگواری قرار میدهند و استرس زیادی را بر او تحمیل میکنند. تحمل چنین وضعیتی دردفعات مکرر یا مدت طولانی مدت اثرات مخرب بر بهداشت روانی فرد دارد.
تعارض جاذب- دافع و بهداشت روانی

این قبیل تعارضات کهفرد با یک راه یا موقعیتی روبروست که هم برای فرد جذاب و هم دافع است. انسانها درحالاتی که میخواهند راهی انتخاب کنند که میدانند از برخی جهات آنها مفید و ازبرخی جهات برایشان نامناسب است دچار چنین حالاتی میشوند. مثل فردی که تمایل بهازدواجدارد ولی از سوی دیگر مشکلات بعد از آن مثلقبول مسئولیتو مشکلات مالی حاصل از زندگیمشترک و ... او را از این کار باز میدارد. این نوع تعارض معمولا بیشترین میزاناسترس را بر فرد وارد میسازد وبهداشتروانیاو را به مخاطره میاندازد.
تاثیر بهداشت روانی برحل تعارضات

تمامی انسانها خواهو ناخواه در وضعیتهایی قرار میگیرند که حاکی از وجود تعارض در یکی از انواع آناست. اما شیوه حل این تعرضات به عواملی بستگی دارد که یکی از این عوامل بهداشتروانی فرد است. افرادی که موفق به حفظ بهداشت روانی خود شدهاند در چنین شرایطی باشیوههای مناسبی به حل تعارضات آن میپردازند و از میزان استرسزایی چنینموقعیتهایی میکاهند. آنها از شیوههایی چون مهارتهای تصمیمگیری حل مساله و ... استفاده بهینه میکنند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن