واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي تاكيد كردند:به فضل و هدايت الهي، ملت بزرگ و بيدار ايران جمعه آينده، يكپارچه و متحد، پرچم حمايت از مظلومان فلسطين را در پيشاپيش ملتهاي ظلم ستيز جهان، به اهتزاز درخواهد آورد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاعرساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در اجتماع عظيم و با شكوه روزه داران موحد تهراني در سومين نماز جمعه ماه مبارك رمضان، با تبيين سلوك سياسي مولاي متقيان حضرت علي بن ابيطالب(ع)، رفتار سياسي امام خميني را منطبق با سلوك و سيره امير مومنان برشمردند و تأكيد كردند: روز قدس از برجسته ترين يادگارهاي امام راحل عظيم الشأن است و به فضل و هدايت الهي، ملت بزرگ و بيدار ايران جمعه آينده، يكپارچه و متحد، پرچم حمايت از مظلومان فلسطين را در پيشاپيش ملت هاي ظلم ستيز جهان، به اهتزاز درخواهد آورد.
ايشان، روز قدس را نشانه دلبستگي "امام و انقلاب و ملت ايران " به قدس شريف دانستند و با اشاره به خشم مستكبران و صهيونيست ها از اين اقدام ملت ايران در زنده نگه داشتن نام و ياد فلسطين، افزودند: دشمن در تمامي سال ها تلاش كرده، مراسم روز قدس تضعيف شود اما امسال هم ملت شريف ايران با راهپيمايي در تهران و سراسر كشور اين روز را گرامي مي دارد و بسياري از مسلمانان جهان نيز به تبعيت از اين ملت، نام قدس را بار ديگر زنده مي سازند.
حضرت آيت الله خامنه اي، روز قدس را مظهر وحدت ملت ايران خواندند و با اشاره به لزوم مقابله با اختلاف و تفرقه تأكيد كردند: مردم مراقب باشند كه برخي، از اجتماعات روز قدس براي ايجاد تفرقه استفاده نكنند چرا كه پرچمداري در عرصه حمايت از فلسطين، تنهابا يكپارچگي ملت امكان پذير است.
* ويژگيهاي سلوك سياسي اميرمومنان
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين با تبيين ابعاد مختلف سلوك سياسي حضرت علي عليه السلام در خطبه اول نماز، خاطرنشان كردند: سياست ورزي اميرالمومنين عليه السلام آميخته با سلوك معنوي و اخلاقي آن حضرت بود.
ايشان توأم بودن سياست با اخلاق و معنويت را موجب كمال مردم و جامعه دانستند و افزودند: در غير اين صورت، سياست ورزي، وسيله اي براي كسب قدرت، ثروت، و پيش بردن امور دنيوي خواهد بود و به آفتي براي جامعه و حتي سياست ورزان تبديل خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به بي ارزش بودن حكومت در ديدگاه حضرت علي عليه السلام، "احقاق حق، ايجاد عدالت و مبارزه با ظلم را " علل قبول حكومت از جانب اميرمومنان برشمردند و خاطرنشان كردند: يكي از ويژگيهاي سياست ورزي حضرت اميرالمومنين عليه السلام، پرهيز از مكر و فريب بود در حاليكه در نظامهاي سكولار و نگرشهاي مبتني بر جدايي دين از سياست، استفاده از هر روشي از جمله مكر و حيله اشكالي ندارد.
ايشان افزودند: در مكتب سياسي مولاي متقيان، توسل به ظلم و دروغ براي پيروز شدن جايگاهي ندارد و حضرت علي عليه السلام بطور جدي از مردم مي خواستند كه با تملق و چاپلوسي با او سخن نگويند.
مدارا با مخالفان و حتي دشمنان تا حد ممكن، ويژگي ديگري از سلوك سياسي اميرمومنان بود كه رهبر انقلاب اسلامي به آن پرداختند.
ايشان در اين زمينه خاطرنشان كردند: آن حضرت در مقاطع و حوادث مختلف تا آنجا كه امكان داشت با مخالفان و معارضان با تسامح و خوش رفتاري برخورد مي كردند اما اگر در نهايت چاره اي باقي نمي ماند، با قاطعيت مقابل آنها مي ايستادند.
حضرت آيت الله خامنه اي بيان استدلال و منطق در مقابل دشمنان و مخالفان را يكي ديگر از ويژگيهاي سلوك سياسي اميرالمومنين علي عليه السلام برشمردند و افزودند: رفتار آن حضرت با همه افراد و جريانهاي معارض و مخالف، يكسان نبود و ميان آنهايي كه با وجود داشتن اهداف حق، از روي جهالت و قشريگري، به راه انحراف و اشتباه مي افتادند، با افرادي كه از ابتدا در راه باطل بودند تفاوت قائل مي شدند ضمن اينكه آن حضرت در مقابل انحراف و توسل به ظواهر ديني، قاطعانه مي ايستادند.
* امام راحل به تناسب ماهيت جريانهاي سياسي با آنها برخوردهاي متفاوتي مي كردند
حضرت آيت الله خامنه اي در آغاز خطبه دوم نماز در سخناني كه مخاطب اصلي آن جريان ها و شخصيتهاي سياسي و "مسئولان سابق و كنوني كشور " بودند به بررسي انشعاب هايي پرداختند كه در سي سال اخير در جريان اصيل مردم و انقلاب به وجود آمده است.
ايشان علت برخي از اين انشعابها را اختلاف در "مباني و عقايد " دانستند و افزودند: برخي انشعاب ها و اختلاف ها نيز در واقع بر سر منافع بوده اما برخي ديگر، اختلاف نظر بر سر چگونگي اجراي اصول بوده است كه بايد با هر كدام برخورد متفاوتي شود.
رهبر انقلاب اسلامي با تبيين برخوردهاي امام خميني (رض) با انشعاب ها و اختلافات، خاطرنشان كردند: امام راحل به تأسي از سلوك سياسي اميرمؤمنان "به تناسب ماهيت و جوهره جريان هاي سياسي و انشعابي "، با آنها برخوردهاي متفاوتي مي كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي با يادآوري چگونگي برخورد امام با دولت موقت، مخالفين لايحه قصاص و گروهك منافقين افزودند: امام ابتدا مدارا و نصيحت مي كردند اما وقتي اين روش بي نتيجه مي ماند قاطعيت از خود نشان مي دادند.
ايشان در همين زمينه يادآوري كردند: اين گونه برخوردهاي امام حتي در سطوح بالاتر از رئيس جمهور هم ديده مي شد به گونه اي كه امام (رض) در اواخر عمر با كساني كه احساس كردند مدارا با آنها ديگر امكان ندارد، برخورد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به سوابق انقلابي و مذهبي جريان هاي انشعابي خاطرنشان كردند: ماهيت برخي از اين اختلافها، تفاوت ديدگاه در روشهاي اجراي اصول بود اما عده اي با اختلافات بنيادين و يا دعوا بر سر منافع، كار را به درگيري و معارضه با امام و انقلاب كشاندند و تلاش كردند مباني غلط را مانند سمي مهلك در روح و كالبد نظام رسوخ دهند كه امام وقتي اين خطر را احساس كردند مدارا را كنار گذاشتند و با آنها برخورد قاطع كردند.
ايشان، اختلاف در سلايق و روش ها را بر خلاف اختلاف در مباني، داراي منافعي براي جامعه دانستند و افزودند: وجود افراد و جريان هاي منتقد و صاحب ديدگاههاي متفاوت به نفع كشور است به شرطي كه اين اختلاف سلايق در چارچوب اصول يعني "اسلام، قانون اساسي و رهنمودها و وصيتنامه امام " باشد، نه مسائلي كه اسمش را اصول مي گذارند اما در حقيقت با مباني و اصول انقلاب بيگانه است.
رهبر انقلاب خاطرنشان كردند: برخلاف برخي تبليغات، اگر كسي يا جرياني، عقيده اي مخالف داشته باشد و اصطلاحاً دگرانديش باشد نظام با او كاري ندارد اما اگر جرياني به معارضه و ضربه زدن روي آورد و برروي انقلاب شمشير بكشد، همچنانكه در هيچ جاي دنيا تحمل نمي شود، در ايران نيز، نظام در دفاع از خود با او برخورد قاطع خواهد كرد.
ايشان جذب حداكثري و دفع حداقلي را سياست نظام در قبال جريانهاي مختلف كشور اعلام كردند و افزودند: نظام تا جايي كه مجبور نباشد با جرياني برخورد نمي كند بنابراين اگر كسي و جرياني دنبال خشونت نرود، براي بر هم زدن امنيت و آسايش جامعه تلاش نكند، با مباني نظام معارضه نكند و دنبال دروغ پراكني و شايعه سازي نباشد، در فعاليت ها و ابراز عقايد خود، آزاد است و هيچ كسي با او كاري نخواهد داشت.
* انحراف و لغزش مسئولان، براي نظام، كشور و مردم خطرناكتر است
خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران، با توصيه مؤكد رهبر انقلاب به فعالان سياسي، مسئولان "صاحبان نفوذ و قدرت " درباره مراقبت شديد از خود در مقابل انحراف و فساد پذيري ادامه يافت.
ايشان سهل انگاري در مقابل لغزش ها و انحرافات كوچك را زمينه ساز انحرافات بزرگ و سقوط نهايي خواندند و با استناد به آيات قرآني خاطرنشان كردند: لغزش ها، تدريجاً، انسان را از درون فاسد مي كند و اين فساد، به انحراف در عمل و گاه به انحراف در عقيده منجر مي شود بنابراين همه بايد ضمن رعايت تقوا، مراقب يكديگر از جمله اعضاي خانواده خود باشيم.
حضرت آيت الله خامنه اي در همين زمينه مردم را به موعظه و نصيحت مسئولان توصيه كردند و افزودند: مردم به وسايل و روشهاي گوناگون مسئولان را نصيحت كنند تا مبادا آنها دچار لغزش شوند چرا كه انحراف و لغزش مسئولان، براي نظام، كشور و مردم خطرناكتر است.
ايشان، نظام اسلامي را نيز مانند يك فرد، در معرض خطر لغزش و انحراف و فساد خواندند و افزودند: اگر همه مراقب نباشيم ممكن است اسم و ظاهر جمهوري اسلامي باقي بماند اما سيرت و رفتار و عملكرد و برنامه هاي نظام، غير اسلامي شود.
حضرت آيت الله خامنه اي حركت جامعه و كشور به سمت عدالتخواهي، رفتار و اخلاق ديني، "رشد فكري و علمي و صنعتي " در فضاي آزادي، و ايستادگي مقتدرانه در مقابل "دشمنان و جبهه ظلم بين المللي " را از جمله نشانه هاي سلامت و دوري نظام از فساد و بيماري دانستند.
ايشان افزودند: مردم بيدار باشند و بدانند اگر مسير حركت جامعه و نظام غير از اين باشد و مسائلي نظير شكاف عظيم طبقاتي، استفاده از آزادي در جهت فساد و فحشا، و احساس ضعف و عقب نشيني در مقابل زورگويان جهاني به وجود آيد اينها نشانه بيماري نظام اسلامي است.
رهبر انقلاب اسلامي، پيگيري جدي مباني و شعارهاي حضرت امام خميني را علاج مشكلات، و تضمين كننده ادامه "پيشرفت و عزت و افتخار ملي " دانستند و افزودند: دشمن، همچنان كه در بلواهاي پس از انتخابات روشن تر شد، در صدد ضربه زدن به پشتوانه مردمي نظام است و همه بايد مراقب باشيم.
* مخالفت غارتگران و استعمارگران با ايران مايه افتخار ملت است
ايشان مشاركت 85 درصدي و حضور 40 ميليوني مردم در انتخابات 22 خرداد را جلوه زيباي اعتماد مردم به نظام خواندند و خاطر نشان كردند: دشمن و متأسفانه برخي در داخل كشور، اين حقيقت را ناديده مي گيرند و از بي اعتمادي مردم سخن مي گويند اما ان شاء الله همه خواهند ديد كه در انتخابات سال هاي آينده نيز مردم با وجود تلاش هاي اخير دشمنان و "غافلان و بي خبران داخلي "، حضوري قوي و مستحكم خواهند داشت.
حضرت آيت الله خامنه اي وجود دوست و دشمن را براي هر حكومتي، مسأله اي طبيعي و عادي دانستند و افزودند: هيچ حكومتي در جهان نيست كه مردم داخل يا خارج آن كشور، همه با او خوب يا همه با آن بد باشند همانطور كه در طول تاريخ نيز هر حكومتي، مخالفان و موافقاني داشته است، و مهم اين است كه دقت شود مخالفان و موافقان هر حكومت چه كساني هستند.
ايشان، مخالفت غارتگران و استعمارگران بين المللي از جمله آمريكا و انگليس و دشمني صهيونيست هاي خبيث با ايران را يادآوري كردند و افزودند: اين مخالفتها مايه افتخار ملت است و نبايد كسي را بترساند و يا به تسليم در مقابل دشمن بكشاند ضمن اينكه ملت هاي مؤمن و استقلال طلب در سراسر جهان و سياستمداران مستقل، هوادار اين ملت و اين نظامند و اين صف بندي، نشان دهنده حقانيت جمهوري اسلامي است.
رهبر انقلاب اسلامي، كشور و آينده درخشان آن را متعلق به نسل جوان دانستند و افزودند: جوانان عزيز بايد با هوشياري و احساس مسئوليت، براي استمرار و تكميل اين نظام تلاش كنند چرا كه اقتدار علمي، اقتصادي، سياسي، اطلاعاتي و بين المللي نظام اسلامي مايه عزت و افتخار همه ملت بويژه جوانان پر نشاط كشور بوده و خواهد بود.
حضرت آيت الله خامنه اي در پايان خطبه دوم نماز جمعه، هوشياري همگاني را ضروري خواندند و خاطرنشان كردند: مردم مراقب باشند كه برخي، با تحركاتي كه در ده سال گذشته هم گاهي انجام داده اند اما با هوشياري مردم مهار شده است براي ملت يك جمهوري اسلامي تقلبي درست نكنند و شعارهاي هميشه جذاب و پر طراوت و پرثمر امام و انقلاب را تضعيف نسازند.
رهبر انقلاب اسلامي، در خطبه هاي نماز همچنين با گراميداشت ياد مرحوم آيت الله طالقاني، و شهيد ايت الله مدني افزودند: ياد اين دو مرد بزرگ با تاريخ نماز جمعه ايران، پيوند خورده است، و خدمات آنان در حافظه مردم و تاريخ ايران فراموش نخواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]