واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: «ميدان بار» باري از مشكلات بر دوش مردم
بهروز صف شلوغ وانت بارها و چندين كاميون كه منتظرند تا نوبت ورود آن ها به ميدان ميوه و تره بار برسد سر و صداي زيادي ايجاد كرده است.
هنگامي كه وارد محوطه اصلي ميدان ميوه و تره بار مي شويم. گرد و خاك ناشي از حركت وانت بارها نفس را بند مي آورد، ميوه و سبزيجات هنگام تخليه، روي زمين و در كنار غرفه ها، انباشته مي شود و هر بار كه مقداري از آن ها به داخل غرفه ها، منتقل مي شود، مقداري ضايعات بر زمين ريخته و همان جا باقي مي ماند و جمع آوري نيز نمي شود.
شهروندي كه براي خريد به اين ميدان آمده است مي گويد: ميدان ميوه و تره بار بجنورد، امكانات لازم را كه بايد اين گونه مراكز داشته باشند ندارد.
احمدي فر مي افزايد: وضعيت نامناسب تخليه ميوه و تره بار، ضايعاتي كه در سطح ميدان پراكنده است، نبود سرويس بهداشتي مناسب كه مشكلات فراواني را براي خريداران ايجاد مي كند.
يكي از غرفه داران ميدان بار مي گويد: مدت هاست كه وعده آسفالت كردن محوطه داخل ميدان به غرفه داران داده شده ولي اين امر تاكنون عملي نشده است.
وضعيت نامناسب داخل ميدان، كمبود سرويس هاي بهداشتي و كم توجهي به نظافت آن ها، از مواردي است كه براي كاركنان ميدان بار مشكل آفرين شده است.
پي گيري هايي كه از سوي غرفه داران در رابطه با رفع اين معضلات شده نتيجه اي در بر نداشته است.
ضايعات ميوه و تره بار هر روز در پايان وقت جمع آوري مي شود ولي گاهي اوقات نيز ممكن است دو يا 3 روزه زباله ها و ضايعات در گوشه اي از ميدان باقي بماند و جمع آوري نشود كه بوي نامطبوعي را ايجاد مي كند.
شهروند ديگري كه براي خريد به ميدان ميوه و تره بار آمده است مي گويد: به دليل بسته شدن در اصلي ميدان بايد براي رسيدن به محوطه داخلي آن مسافت طولاني را طي كنيم و خودروهاي خود را نيز خارج از ميدان پارك كنيم.
هميشه براي حمل ميوه و سبزيجات خريداري شده تا محل پارك خودرو با مشكل نبود وسايل حمل و نقل مناسب رو به رو هستيم.
وي با گلايه از نبود نظارت بر قيمت ميوه و تره بار و توزيع آن مي گويد: قيمت ميوه و تره باري كه از توليد كننده خريداري مي شود، پس از توافق بين غرفه داران، تثبيت و اعلام مي شود و در واقع تعيين قيمت ميوه و تره بار را غرفه داران انحصاري كرده اند.
يك كارشناس بهداشت مي گويد: هدف اصلي از ايجاد ميادين ميوه و تره بار دسترسي آسان خرده فروشان به محصولات كشاورزي و هم چنين ايجاد مكان مناسبي براي عرضه توليدات باغي و كشاورزي است.
زهره تقي پور ادامه مي دهد: متأسفانه از بدو تأسيس اين گونه ميادين به بهداشت محيط آن چگونگي عرضه ميوه و تره بار توجه لازم نشده است.
هم اكنون در ميدان ميوه و تره بار بجنورد، عرضه ميوه و تره بار بهداشتي نيست و هم چنين غرفه داران به طور فله اي اقلامي را كه نياز روز بازار است به خرده فروشان ارائه مي كنند.
اين اقلام با بارگيري در انواع خودروهايي كه يكي از آن ها مناسب حمل مواد غذايي نيست به دست واحدهاي صنفي خرده فروش مي رسد.
تقي پور مي گويد: در ميادين ميوه و تره بار شهرستان ها، از وسايل بسته بندي و مكانيزاسيون خبري نيست و بسته بندي با دست انجام مي شود كه اين امر بهداشت مواد عرضه شده را با مشكل مواجه مي كند.
به دليل عرضه ميوه و سبزيجات مورد نياز خانواده ها كه همه روزه مورد استفاده قرار مي گيرد، بايد به تحول و ارتقاي ساختار اصلي ميدان بار و احداث سردخانه و مراكز بسته بندي مناسب و بهداشتي آن توجه ويژه شود.رئيس شوراي شهر بجنورد در اين خصوص مي گويد: ميدان ميوه و تره بار مشكلات فراواني دارد كه شوراي شهر نيز به اين مشكلات واقف است.
حيدرعلي ايزانلو مي افزايد: شهرداري بجنورد در جمع آوري زباله و ضايعات ميدان بار فعالانه عمل كرده است ولي به دليل اين كه محل فعلي ميدان، مناسب فعاليت هايي كه در آن انجام مي شود نيست اين ميدان بايد به مكان ديگر منتقل شود.وي اضافه مي كند: براي انتقال ميدان ميوه و تره بار مكان مناسبي در نظر گرفته شده است كه فاصله آن با شهرك حمل و نقلي كه در آينده ايجاد خواهد شد، مناسب است.
طالب زاده معاون عمراني استاندار خراسان شمالي نيز با تأكيد بر جا به جايي ميدان ميوه و تره بار مي گويد: در ابتدا مكان جديد اين ميدان در شهرك حمل و نقل در نظر گرفته شده بود ولي پس از مطالعات كارشناسان، توجه به اين نكته معطوف شد كه ميدان تره بار را به دليل حساسيت امر بهداشت آن، نمي توان در شهرك حمل و نقل ساخت و بايد فاصله قابل توجهي تا اين شهرك داشته باشد.
مدير گروه بهداشت محيط هم مي گويد: نظارت مستمري در رابطه با بهداشت ميدان ميوه و تره بار وجود دارد.كفكني مي افزايد: علاوه بر اين به شكايت يا گزارشي كه در رابطه با وضعيت بهداشتي اين ميدان برسد پس از پيگيري هاي لازم و اثبات صدق آن رسيدگي مي شود.وي اذعان مي كند: گروه بهداشت محيط و حرفه اي با دادن تذكر در چند نوبت سعي در رفع مشكل مي كند و پس از آن اگر به تذكرات اعتنايي نشود اقدامات سختگيرانه تري انجام خواهد شد.بحث جمع آوري ضايعات اين ميدان نيز در حال پيگيري است.معاون نظارت و بازرسي سازمان بازرگاني خراسان شمالي نيز مي گويد: براي اين كه انحصار قيمت در ميدان بار شكسته شود نياز به ايجاد ميدان هاي ميوه و تره بار ديگري است تا رقابت سالم در آن ها ايجاد شود.
عطاردي با اشاره به رويه امانت فروشي در ميدان بار مي گويد: قيمت محصولاتي كه در ميادين بار به صورت امانت در نزد غرفه داران مي ماند تا پس از فروش محصولات، درآمد آن به كشاورزان پرداخت شود، يكي از مشكلات اين ميدان به شمار مي رود.
سود 5 درصدي را براي عمده فروشان، و 3 درصدي را براي امانت فروشان مصوب كرده ايم. بسياري از غرفه داران بدون پروانه كسب در اين ميدان فعاليت مي كنند كه بايد به اين امر ساماندهي شود.وي تأكيد مي كند: با هر گونه مصاديق گرانفروشي كه از اين ميدان گزارش شود، برخورد مي شود.به گفته عطاردي در بازديد 15 غرفه ميدان ميوه و تره بار، 7 غرفه پروانه كسب نداشتند كه براي گردانندگان اين غرفه ها، پرونده تخلف تشكيل شده است.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]