واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيت الله واعظ طبسي بر لزوم تحول در حوزه هاي علميه تاكيد كرد
مشهد ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : مدير حوزه علميه خراسان در ديدار با اساتيد و طلاب حوزه علميه خراسان بر لزوم تحول در حوزه هاي علميه تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار ما آيت الله واعظ طبسي نماينده ولي فقيه در خراسان و توليت آستان قدس رضوي در حضور صدها نفر از طلاب حوزه علميه خراسان با اشاره به كلمه انذار در قرآن كريم گفت : مهمترين نكته اي كه در اين كلمه وجود دارد ابلاغ همراه با نوعي تهديد است لذا انذار كننده بايد از نوعي شجاعت صراحت و جرات علمي برخوردار باشد و يافته هاي علمي خود را به ديگران منتقل نمايد.
وي تصريح كرد : فقيهي كه مي خواهد در فضاي فكر جامعه تحول ايجاد كند قطعا در اخلاق فرهنگ اصول و ارزش ها داراي حرف است پس بايد داراي مباني فكري بسيار قوي بوده و قدرت برخورد قاطع و اثرگذار را داشته باشد.
وي با بيان اينكه حوزه هاي علميه گذشته هاي افتخارآميزي داشته و مظهر نوآوري و شكوفايي بوده اند اظهار داشت : حوزه مظهر طرح مسايل اساسي فكري اعتقادي فرهنگي و كانون تحقيق و پژوهش است .
وي در ادامه گفت : اين موضع گيري دنيا در برابر مسائل هسته اي ايران به خاطر فرهنگ تمدن اخلاق و نظام اسلامي ما مي باشد كه مبتني بر پايه هاي فكري است و بدون شك در آينده اي نزديك جهان در اختيار آن خواهد بود.
وي مهمترين رسالت حوزه هاي علميه را ايجاد تحول و بنيان نهادن تفكري نو و متناسب با نياز روز جوامع ذكر كرد و گفت : بايد با حفظ استحكام پايه هاي فكري حوزه علميه مسايل فكري علمي و بحث هاي كلامي و فلسفي طلاب به روز باشد.
مدير حوزه علميه خراسان اظهار داشت : تغيير منابع و ارائه منابع جديد در زمينه فقه و اصول مشكلي ندارد اما نبايد به وجود محتوا روش و چارچوبي كه تربيت كننده فقهاي بزرگ و نامدار همچون صاحب جواهر و شيخ طوسي ها صدمه بزند.
وي افزود : تحول در حوزه علميه بايد هدايت شده باشد و تحت فشار جريانهاي سياسي قرار نگيرد. وي بخشي از مسئوليت طرح تحول حوزه را متوجه مديريت و شوراي اجرايي آن دانست اما بخش مهم آن را به طلاب نسبت داد كه با انگيزه عشق جهاد كار و مطالعه به انجام خواهد رسيد.
عضو مجلس خبرگان رهبري گفت : حوزه بايد بتواند به استناد آيات قرآن كريم و روايات اهل بيت و در همان چارچوب به مسايل روز پاسخ دهد كه معناي تحول و نوآوري همين است بنابراين مركز مديريت حوزه علميه خراسان بايد از همه فكرها و تجارب استفاده كند و لازم نيست يك هزار نفر عضو شوراي اجرايي حوزه باشند بلكه بايد استعدادها را بشناسيم .
وي با اعلام اينكه حوزه هاي علميه در ادوار مختلف تاريخي در زمينه مسايل سياسي و اجتماعي داراي نظر بوده اند و حكومتها را مورد تائيد قرار داده و يا در برابر آنها موضع گرفته گفت : حوزه مركز حفاظت و صيانت از اسلام ناب و روشن خاندان عصمت و طهارت است .
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]