واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مظاهري در مراسم توديع و معارفه رئيس كل بانك مركزي: صاحب اختيار ذخاير ارزي بانك مركزي مردم هستند نه دولت
طهماسب مظاهري با تاكيد بر اينكه ذخاير بانك مركزي قوام ارزي و اعتباري كشور است گفت: اين ذخاير پول مردم است دولت يك بار آن رابه بانك مركزي فروخته و ديگر صاحب اختيار آن نيست.
به گزارش خبرگزاري فارس، طهماسب مظاهري در ادامه سخنان خود در مراسم توديع و معارفه اظهار داشت: مردم مي فهمند كه امروز تورمي كه با آن رو به رو هستند اين ويژگي ها را ندارد. قدرت خريد مردم در اثر اين تورم جبران نمي شود. صادرات كالاها و خدمات با تزريق تورم داخلي و تثبيت نرخ ارز و طرح ايده كاهش نرخ ارز مي رود كه موضوعيت خود را از دست بدهد.
وي افزود: دميدن به تنور تورم و كاهش نرخ ارز دعوتي عام است به توليدكنندگان خارج از كشور براي تصرف توليدكنندگان داخل.
وي با تاكيد بر اينكه ذخاير بانك مركزي قوام ارزي و اعتباري كشور است گفت: اين ذخاير پول مردم است دولت يك بار آن رابه بانك مركزي فروخته و ديگر صاحب اختيار آن نيست.
وي با تاكيد بر اينكه وظيفه بانك مركزي حمايت از سپرده گذاران و انضباط پولي است گفت: اين تقابل وظايف گاهي اوقات حل مي شود دو طرف بايد با هم توافق كنند اگر يك طرف به نفع طرف ديگر حذف يا تسليم شود يكي از اهداف ناديده گرفته خواهد شد.
مظاهري مشكل اصلي كشور را فقدان ابزارهاي تامين كننده منابع دانست و گفت: يك مشكل كوچك ديگر تامين مالي توليد است و چون دولت هاي ما توسعه گرا بودند و اين چنين دولت هايي تمايل به رشد دارند مشكلي وجود ندارد اما يك بد فهمي در خصوص اين نكته وجود دارد كه با پول مي توان توليد را رونق داد و اين بدفهمي هنوز حل نشده است.
رئيس كل سابق بانك مركزي تصريح كرد: ماليه عمومي همواره رابطه دولت و بانك مركزي به يك مساله سياسي تبديل كرده است. تامين مالي توليد هم رابطه دولت و بانك ها را دچار مشكل كرده است.
وي كاهش تعهدات دولت و انجام طرح هايي از قبيل اصل 44 را راه نجات دولت عنوان كرد و با بيان اينكه راه براي دولت حاصل نيست و حتي قبول آن هم كاري مشكل است گفت: راهي ديگر اين است كه مردم دولت را تامين مالي كند. اين تركيب باعث مي شود وقتي قيمت نفت پايين آمد استقراض از بانك مركزي راه حل تامين مالي دولت شده و تورم كسري بودجه به وجود آيد و با افزايش قيمت نفت افزايش دارايي هاي خارجي بانك مركزي و تورم ناشي از آن به عنوان راه حلي ديگر در نظر گرفته شود.
مظاهري گفت: بانك مركزي آخر خط اين ماجرا قرار دارد و بايد جلوي اين معادله را ببندد حضور عملياتي بانك مركزي يعني افزايش پايه پولي و ايجاد پول پرقدرت و بالابردن حجم نقدينگي فارغ از ميزان رشد توليد.
رئيس كل سابق بانك مركزي ادامه داد: در مورد سيستم بانكي از حدود دو ماه قبل بسته اي تحت عنوان پيشنهادهاي «نجات سيستم بانكي» در 46 صفحه و يك خلاصه چهار صفحه اي ارائه شده است كه بخشي از آن تاييد و اجرا شده و بخشي از آن هم تاييد نشده اما از آنجا كه جز» حيطه وظايف بانك مركزي بود به اجرا رسيد.
وي در بخش پاياني اظهارات خود با اشاره به كتاب «سكوت بره ها» و مضاميني كه در آن بيان كننده نحوه مديريت اشخاصي است كه افراد تحت امر آنها حاضر به دادن جان خود براي آنها هستند، گفت: ما نيز در بانك مركزي براي مردم ايران كار كرديم و هنوز هم فعاليت خود را ادامه مي دهيم مردم ايران كارفرماي ما هستند و شخصيت، هويت، رفتار و منش اين مردم را طوري است كه جا دارد انسان براي حفظ حقوق و منافع آنها بميرد. ما هم اين كار را كرديم و در آينده هم در هر فرصت و شرايطي اين احساس را خواهيم داشت.
وي در انتهاي سخنراني خود گفت: خدمتگذاري به مردم راه مستقيمي است كه مقاومت در آن ارزش استقامت و بذل همه چيز را دارد.
مظاهري در پايان با اشاره به بيت «هر چه داري اگر به عشق دهي/ كافرم گر جوي زيان بيني» جمله آخر خود را اينچنين بيان كرد: الحمدالله رب العالمين.
محمود بهمني نيز در اين مراسم اظهار داشت: در اين سمت وظيفه خود را نه تنها تبيين درست سياست هاي اقتصادي مي دانم بلكه در صحت اجراي آيين نامه ها و دستورات حركت خواهم كرد.
وي نظام پولي را پشتوانه سياست هاي اقتصادي كشور دانست و گفت: اين مهم حكم مي كند به دور از جنجال در حفظ ارزش پول و جريان مناسب آن در بازار كوشش كنيم و در شرايط صلاح كشور را در اين مي دانيم كه الگوهاي رفتاري را به گونه اي مناسب تغيير دهيم.
بهمني به وجود صدها هزار ريال منابع معطل در واحدهاي توليدي كشور اشاره كرد و گفت: چاره اي نداريم جز تامين سرمايه در گردش نيروي كار و راه اندازي آنها به شيوه مناسب اما نحوه تامين اين سرمايه ها امري بسيار مهم است كه يكي از روش هاي آن وصول صدها هزار ميليارد ريال مطالبات معوق سيستم بانكي است.
وي وصول اين مطالبات و تزريق آنها به طرح هاي نيمه تمام را باعث ثابت ماندن نقدينگي و رونق گرفتن توليدات دانست و گفت: در اجراي طرح هاي زودبازده نيز بايد تسهيلات به صورت كاملا كنترل شده و با نظارت دقيق ارائه شود تا علاوه بر افزايش توليد و حفظ اشتغال تورم نيز كاهش داده شود.
رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه براي افزايش توليد و صادرات بايد قيام كرد بهترين راه را هدايت منابع و نظارت بر مصرف آن به سمت واحدهاي توليدي و نيمه تمام دانست و گفت: براي اينكه اين سياست باعث افزايش نقدينگي نشود بايد در جهت وصول مطالبات معوق همت كنيم و اين منابع را به صورت نظارت شده به متقاضيان ارائه دهيم.
وي تصريح كرد: اگر زمان اعطاي تسهيلات يك بانك جامع اطلاعاتي در كشور وجود داشت وضعيت فعلي پيش نمي آمد و لذا بايد براي جلوگيري از تكرار اين اتفاق در آينده، در جهت ايجاد اين بانك جامع اطلاعاتي نيز همت كنيم.
وي گسترش بانكداري الكترونيك با هدف حداقل كردن مراجعات به شعب، برنامه ريزي جهت كاهش مطالبات معوق سيستم بانكي و برنامه ريزي براي فروش اموال مازاد بانك ها را از ديگر محورهاي مدنظر مديريت جديد بانك مركزي عنوان و خاطرنشان كرد: علاوه بر اين گسترش فعاليت بانك هاي ايراني در خارج و توسعه بانك هاي خارجي در ايران، طراحي نهادهاي لازم براي فعال نمودن بازار غيربانكي، تقويت نظارت شبكه بانكي و بانك مركزي، ايجاد و ساماندهي سيستم اطلاعات يكپارچه و همچين تصويب لايحه افزايش سرمايه بانك ها با جديت توسط مديريت جديد پيگيري خواهد شد.
وي در پايان ضمن تشكر از طهماسب مظاهري رئيس كل سابق بانك مركزي خاطرنشان كرد: ايشان همواره براي بنده مورد احترام بوده و اميدوارم در سنگري مهمتر مشغول به خدمت شوند.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]