واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: نگاهي به اولين دوره مسابقات جهاني اوركلاك
در مجموع ميتوان گفت كه اروپاييها و كشورهاي آسياي شرقي پررنگترين حضور را در اين رقابتها داشتند.
بهزار فرخي- اولين دوره مسابقات جهاني اوركلاكينگ كه با حضور 25 كشور از جمله ايران، در تايپه برگزار شد، با مشخص شدن بهترينها در دو گروه، اوركلاك مادربورد P45 و مسابقات اوركلاك آزاد به كار خود پايان داد.
در اين مسابقات كشورهاي صاحب نامي چون استراليا، چين، فرانسه، آلمان، يونان، آمريكا، هنگ كنگ، هند، اندونزي، ايتاليا، ژاپن، كره جنوبي، مالزي، روسيه، سنگاپور، آفريقاي جنوبي، سوئد، تايوان، تايلند، تركيه و ويتنام به همراه تيم ايران با هم به رقابت پرداختند. لازم به ذكر است ايران به عنوان تنها تيم از خاورميانه به اين مسابقات راه يافته بود و كشورهاي آمريكا، چين و سوئد نيز هر يك داراي دو تيم در اين رقابتها بودند.
در مجموع ميتوان گفت كه اروپاييها و كشورهاي آسياي شرقي پررنگترين حضور را در اين رقابتها داشتند. اين رقابتها كه با حمايت شركتهاي GIGABYTE، Intel، Corsair، Western Digital، ATI و چند شركت معتبر سخت افزاري ديگر برگزار شده بود در روز 25 سپتامبر (چهارم مهرماه) در سالن اصلي هتل "گراند هيات" شهر تايپه و در دو دور برگزار شد. با توجه به زمان محدودي كه براي اين رقابتها در نظر گرفته شده، شركتكنندگان فرصت كمي براي آمادهسازي سيستمهاي خود داشتند كه همين موضوع سبب شده تا بتوانند سرعت عمل خود را نيز محك بزنند. به غير از بخشهاي اصلي در نظر گرفته شده براي مسابقه تعدادي بخش جانبي نيز در نظر گرفته شده بود.
در بخش اول كه به اوركلاك كردن مادربوردهاي سري P45 اختصاص داشت، تمامي شركت كنندگان موظف بودند تا با استفاده از قطعاتي كه در اختيار آنها قرار گرفته بود، به بالاترين امتيازهاي ممكن دست پيدا كنند. قطعات مورد استفاده در اين بخش شامل: مادربورد GA-EP45T-Extreme از گيگابايت، پردازندههاي Intel QX9650، حافظههاي Corsair Dominator DDR3 1800MHz، كارتهاي گرافيكي GIGABYTE GV-R487-1GH-B، ديسك سخت WD VelociRaptor و منبع تغذيه GIGABYTE Odin GT 1200W بودند. علاوه بر اين و با توجه به اين موضوع كه تمام شركتكنندگان از سيستمهاي خنك كننده با نيتروژن مايع استفاده ميكردند، چندين كپسول بزرگ هيدروژن نيز در گوشهاي از سالن قرار گرفته بود تا هرگاه نياز بود بتوانند ظرفها را پر كنند. همانطور كه گفته شد تمامي شركت كنندگان از خنك كنندههاي دستسازي استفاده كرده بودند كه توسط خود آنها طراحي و ساخته شده بود. ميتوانستيد اين خنك كنندهها را كه در شكلها و اندازههاي مختلف ساخته شده بودند بر روي هر ميزي ببينيد. علاوه بر اين و با توجه به اين موضوع كه اوركلاك كردن كارت گرافيك هم بخشي از مسابقه بود، بسياري از شركت كنندگان خنك كنندههاي مخصوص اوركلاك كارت گرافيك را هم به همراه داشتند. مسابقه دور اول كه دور اصلي نيز به حساب ميآمد در چهار بخش برگزار شد. در اولين گام سيستمها توسط نرمافزار Everest آزمايش شدند. اين نرمافزار كه به بررسي پهناي باند گذرگاههاي مختلف بر روي سيستم ميپردازد، بسيار به كارايي مادربورد حساس است.
به همين دليل تيمهايي كه توانسته بودند پل شمالي و جنوبي و همينطور حافظههاي خود را به شكل بهتري اوركلاك كنند توانستند به نتايج بهتري دست پيدا كنند. در گام دوم نرمافزار Super Pi قرار داشت. اين نرمافزار براي بررسي كارايي پردازنده مورد استفاده قرار ميگيرد و به همين دليل نتايج به دست آمده در آن مستقيما به فركانس كاري پردازنده بستگي دارد. در حقيقت در اين بخش تمام تمركز بر روي اوركلاك پردازنده قرار داشت. در سومين گام از نرمافزار 3DMark 2001 استفاده شد كه اگرچه كمي قديمي به نظر ميرسد اما با توجه به آزمايشهاي خوبي كه دارد ميتواند كارايي كلي سيستم را به بهترين نحو مورد آزمايش قرار دهد. در حقيقت در اين آزمايش تمامي بخشهاي سيستم بايد به صورت كاملا هماهنگ اوركلاك شوند. در نهايت و در آخرين گام هم نرمافزار 3DMark 06 قرار داشت. اين نرمافزار كه در حقيقت نسخه جديدتري از نرمافزار 3DMark 2001 است بيشتر براي تست كارايي كارت گرافيك مورد استفاده قرار ميگيرد و به همين دليل تيمهايي كه كارتهاي گرافيكي خود را بهتر اوركلاك كرده بودند توانستند نتايج بهتري را كسب كنند. البته، اين نرمافزار كارايي پردازنده را نيز بررسي ميكند اما كارايي كارت گرافيك در امتياز نهايي به دست آمده تاثير بيشتري دارد. در نهايت و پس از حدود 6 ساعت رقابت تيم سوئد 2 توانست به رتبه اول دست پيدا كرده و جايزه 5000 دلاري را به خود اخصاص دهد. تيم دوم در اين بخش روسيه بود كه بهرغم داشتن امتياز مساوي با آمريكا به مقام دوم دست يافت. با توجه به قوانين مسابقات، در صورت كسب امتياز مساوي، امتياز كسب شده در نرمافزار 3DMark06 ملاك قرار گرفته و تيمي كه در اين نرمافزار امتياز بيشتري را كسب كرده بود در مكاني بالاتر ميايستاد. تيم روسيه نيز به همين دليل توانست بالاتر از تيم آمريكا به مقام دوم دست پيدا كند و در انتها تيم آمريكا به مقام سوم دست يافت. در اين قسمت تيم ايران در ميان 25 تيم به مقام چهاردهم رسيد. در كل با توجه به تجربه اندك تيم كشورمان و فرصت كمي كه براي آمادهسازي در اختيار داشت ميتوان گفت كه نتيجه به دست آمده تا حدي قابل قبول است.
در بخش مسابقه آزاد كه تقريبا بلافاصله پس از بخش اول برگزار شد، تيمهاي شركت كننده بايد ركوردهاي جهاني موجود را ارتقا ميدادند. تمامي تيمها ميتوانستند از قطعاتي كه به همراه آورده بودند استفاده كنند و همين مساله هيجان مسابقات تا حد زيادي افزايش داده بود. البته ليست قطعات بايد از قبل اعلام ميگرديد و به تاييد ميرسيد. تيم ايران نيز با استفاده از قطعات بهينه شدهاي كه به همراه برده بود پا به اين قسمت از مسابقه گذاشت. در پايان 2 ساعت رقابت در اين بخش، تيم آمريكا 2 توانست با شكستن بيشترين ركوردها به مقام اول دست يافته و جايزه 3000 دلاري را تصاحب كند. تيمهاي ويتنام و اندونزي نيز توانستند در رتبههاي بعدي قرار بگيرند.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]