محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826826144
سخنراني رئيسجمهوري در مراسم توديع رئيس كل بانك مركزي
واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سخنراني رئيسجمهوري در مراسم توديع رئيس كل بانك مركزي
دولت- همشهري آنلاين:
رئيس جمهوري با حضور در مراسم توديع رئيس كل بانك مركزي درباره اوضاع اقتصادي كشور سخن گفت.
به گزارش ايسنا رئيسجمهوري با تاكيد بر طراحي الگوي بومي و اسلامي براي اقتصاد ايران گفت: اصل تنظيم اقتصاد از سوي بازار آزاد در نظام سرمايهداري، يك دروغ بزرگ به نفع دزدها و متخلفان است.
دكتر محمود احمدينژاد، رييسجمهور، صبح روز دوشنبه 15 مهر در مراسم توديع طهماسب مظاهري رييس كل سابق بانك مركزي و معارفه بهمني، رييس كل جديد بانك مركزي با تشكر از سخنان مظاهري كه پيش از وي صحبت كرده بود، افزود: آقاي مظاهري از دوستان خوب ما هستند. ايشان گفتند ميخواهند در اين جلسه چند نكته بگويند و ارائه گزارش نميكنند و 47 دقيقه صحبت كردند، ولي اي كاش گزارش كار ميدادند؛ البته از صحبتهاي ايشان استفاده كرديم، حرفهاي خوبي زدند، بسياري از صحبتهاي ايشان مطالبات بنده از ايشان و سيستم بانكي بود كه البته در جلسات مختلف اين مباحث را مطرح كرده بوديم و من با بيشتر صحبتهاي ايشان موافق هستم، ولي با برخي از آنها مخالفت جدي دارم.
رييسجمهور همچنين گفت: من در اين جلسه به ذهنم خطور كرد كه جلسات كارشناسي ما در حوزههاي اقتصادي داراي اشكالاتي است كه بايد آنها را برطرف كنيم، گويي فرصت لازم داده نشده بود كه آقاي مظاهري ديدگاهها و نظرات خود را مطرح كنند. آقاي داوودي و دوستان ايشان در جلسات كارشناسي اين فرصت را فراهم كنند كه مطالب به صورت كامل و ديدگاهها با جزئيات بيان شود.
وي در ادامه با بيان اين كه ميخواهد چند نكته مهم درباره اهميت كار بانكي مطرح كند، افزود: ما بايد براي نگاه بانكي خود مدلي متناسب با وضعيت كشورمان داشته باشيم. اين مناسب نيست كه مثلا يك سري مسائل و معادلات را ترجمه كنيم و بخواهيم بدون توجه به وضعيت اقتصادي كشور اين معادلات را در كشور جاري كنيم. اگر بخواهيم اين فرمولها و معادلاتي را كه در اقتصاد سرمايهداري هست اجرا كنيم، آخر سرمايهداري همين ميشود كه اكنون ميبينيد. اكنون ميبينيم كه آمريكا ميگويد من در اقتصاد آخر خطم، دچار چه مشكلات پيچ در پيچي شده و يا ديگر كشورهايي كه اقتصاد سرمايهداري را دنبال ميكردند، چه مشكلاتي برايشان ايجاد شده؛ آيا ما ميخواهيم به اين جا برسيم؟ حتما نه.
وي همچنين گفت: كارشناسان اقتصادي ما حتما اين توانايي را دارند كه با استقلال بينديشند؛ البته در كنار آن از تجربيات ديگر نيز استفاده و طراحي متناسب با اقتصاد كشور را ايجاد كنند.
احمدينژاد همچنين با بيان اين كه بعضا در قوانين نظام بانكي، قوانين داراي يك تابلو است، ولي عملي كه انجام ميشود، متفاوت از اين تابلوست، گفت: ما اين اشكال را برطرف كنيم.
وي گفت: هنر مديريت كارشناسي و انقلابي اين است كه بتوانيم طراحيها را در ميدان عمل به صورت مناسب و با توجه به وضعيت كشور ترجمه و طراحي كنيم؛ البته برخي ميگويند ما نميتوانيم و نظام بانكي اين توانايي را ندارد كه مدلي متناسب با كشور ايجاد كند، ولي من اين را قبول ندارم. سيستم بانكي ما توانايي طراحي الگوي توسعه ملي ايراني و اسلامي را در عرصه بانكي دارد و اين خواسته مردم است، مردم كشور ما اين را ميخواهند، دنبال فرمولهاي پيچيده نگرديم.
رييسجمهور در ادامه با بيان اين كه نظام بانكي ما بايد معوقههاي خود را از كساني كه از آن پول گرفتهاند، ولي مدتهاست اين پول را برنگرداندهاند، بگيرد، افزود: وقتي اين معوقهها برگردد با استفاده از آن ميتوان توليد ايجاد كرد و حتي درآمدهاي دولت را افزايش داد و در اينجا بحث مديريت خوب منابع بانكي مطرح است؛ اما وقتي منابع بانكي در كشور خوب مديريت نشود و برود و برنگردد، اين امر باعث ركود منابع و كاهش درآمدهاي دولت و مانع رشد اقتصادي ميشود.
وي ادامه داد: در اين يك سال اخير تسهيلات بانكها را افزايش دادهايم، ولي بانكها تسهيلات كمتري دادهاند، ولي معوقهها دوبرابر شده است، اينها را چه كساني مديريت ميكنند، غير از اين است كه بانك مركزي بايد اينها را مديريت كند.
رييسجمهور گفت: البته من نيز معتقدم بايد به نحو احسن از منابع استفاده و منابع را خوب مديريت كرد، ولي بدترين چيز براي سيستم بانكي اين است كه سياستزده باشد و ما بايد همه مراقب باشيم.
احمدينژاد ادامه داد: آقاي مظاهري از دوستان بسيار خوب ما هستند. ايشان شش بار يا بيشتر استعفا كردهاند . چند بار نزد من آمدند و تقاضاي استعفا كردند و چند بار نيز تقاضاي استعفا را نوشتند و گفتند يك نفر ديگر بيايد و مسووليت را قبول كند كه بالاخره من پذيرفتم، چون بايد كارها جلو برود، ولي ايشان از مديران خوب ما هستند. آقاي بهمني نيز كه قرار است در اين سمت مشغول به كار شوند از افراد با تجربه ما و شناخته شده در نظام سيستم بانكي هستند و كارشان را در نظام بانكي ما از پايينترين سطوح كار بانكي آغاز كردهاند و در واقع تمام سيستم بانكي را ميشناسد.
رييسجمهور بار ديگر به كارشناسان نظام بانكي گفت: دوستان من بايد مدلها را در اين زمينه خود طراحي كنيم و بنده و كل دولت در اين زمينه در خدمت شما هستيم، اين حرفها كه بعضا در روزنامهها نوشته ميشود و اظهارنظرهايي كه ميشود، اينها بازار را تحت تاثير قرار نميدهد، بلكه اين واقعيتهاي پولي و بانكي است كه اين تاثير را ايجاد ميكند. وقتي هزاران نفر براي يك تسهيلات كوچك به منظور ايجاد اشتغال به بانكها مراجعه ميكنند و با در بسته مواجه ميشوند، ولي ميبينند يك نفر ديگر دهها ميليارد تومان پول از نظام بانكي گرفته و آن را به بازار مسكن برده و پول را پس نميدهد و دهانكجي نيز مي كند، ديدگاه مردم عوض ميشود، مردم اينها را ميبينند و اينها باعث ميشود ديدگاه مردم عوض شود.
رييسجمهور ادامه داد: فكر نكنيد مطالبي كه بعضا در روزنامهها مطرح ميشود، به مردم آدرس غلط ميدهد، البته افراد در كشور ما آزاد هستند و ميتوانند نظرات خود را بيان كنند، ولي در واقع عملكرد واقعي ماست كه آدرس غلط به مردم ميدهد. ملت ما باهوش است و ميداند مثلا چه كسي با كدام كارمند ارتباط دارد و مسائل را رصد ميكنند.
وي با بيان اين كه مدل ما در نظام بانكي بايد بر اساس اصل 44 قانون اساسي كه تئوري اقتصاد اسلامي ماست طراحي شود، افزود: ما بايد با توجه به اين اصل برنامهريزي كنيم.
رييسجمهور همچنين با اشاره به مشكلاتي كه در حال حاضر اقتصاد جهاني و اقتصاد سرمايهداري با آن روبرو شده است، گفت: من در طول دو سه سال در اين مسير هشدار دادهام و گفتهام روندي كه اين اقتصاد طي ميكند، ايجاد مشكل ميكند و به سمت دره در حال حركت است، در واقع نظام سرمايهداري پايان خوشي ندارد؛ چون ذات آن بر اساس عدالت نيست.
وي گفت: كساني كه به نظام سرمايهداري معتقد بودند نيز ميگويند كه بازار آزاد است كه همه چيز را تنظيم ميكند، ولي اين يك دروغ بزرگ است به نفع دزدها ، قالتاقها و متخلفان.
احمدينژاد خطاب به كارشناسان نظام بانكي و مسوولان آن نيز گفت: شما بايد در اين سيستم ادبيات اسلامي را بياوريد و وارد كنيد، كار حرام، حرام است و اگر در اقتصاد وارد شود پدر اقتصاد را درميآورد، نميشود كار حرام را حلال كرد. در نظام سرمايهداري اصل حرام و حلال رعايت نشده و در واقع اصل حرام و حلال و قبح اين مسائل برداشته شده است، و اينها راه حل ما نيست.
رييسجمهور در ادامه مراسم معارفه رييس كل جديد بانك مركزي، با بيان اين كه توصيهي دوم من اين است كه بايد پول و نظام بانكي را از انحصار بيرون آوريد، افزود: نظام بانكي ما در حال حاضر در انحصار است. 10 بانك خصوصي ايجاد كردهايم كه مثلا نظام بانكي ما و پول از انحصار بيرون بيايد، ولي اين اتفاق نيفتاده و همچنان اين انحصار وجود دارد.
احمدينژاد گفت: روابط ما در نظام بانكي نيز بايد به گونهاي تنظيم شود كه از انحصار بيرون بيايد و اكنون نيز در اين زمينه شاهد انحصارهايي هستيم. نبايد اينگونه باشد كه يك عده نتوانند از نظام بانكي تسهيلات دريافت كنند و عدهاي ديگر تسهيلات كلان دريافت كنند ولي معوقههاي آن را نيز نپردازند. پول مردم بايد در اختيار مردم قرار گيرد و شما خود ميدانيد در حال حاضر چهقدر معوقه وجود دارد.
وي افزود: در اين قضيه بايد بانك مركزي بر اساس ضابطه و قانون رفتار و معوقهها را دريافت كند و در اين ارتباط اقدامات لازم را انجام دهد، نبايد در اين زمينه آدرس غلط بدهيم. بايد كسي را كه از تسهيلات نظام بانكي سوءاستفاده ميكند كنترل كرد.
رييسجمهور گفت: بايد دنبال كنيم تا معوقهها برگردد و من به شما ميگويم كه از دولتيها شروع كنيد و اگر پول ندارند سهام خود را پس بدهند.
احمدينژاد ادامه داد: ما فرمولهاي اقتصاد آزاد را ميگيريم، ولي نميخواهيم تبعات آن را قبول كنيم. در آن اقتصاد اگر كسي نتواند مديريت كند حذف ميشود؛ ولي ما در اينجا كسي را كه مديريت بلد نيست باز هم با تزريق پول مردم ميخواهيم حفظ كنيم.
وي گفت: من به شما ميگويم از نهادهاي دولتي شروع كنيد. من نميدانم مديران بانكي از چه چيزي ميترسند. شما بايد اين پولهاي معوقه را با هر نامي حتي با نامهاي مقدس نيز كه بوده، پس بگيريد. آماري كه در اين زمينه هست وحشتناك است و شما خود ميدانيد و مردم ميدانند. بايد پول مردم گرفته شود و اگر نميتوانند پولشان را پس بدهند، كارخانهشان را بدهند.
رييسجمهور ادامه داد: بايد اينها را مديريت كرد و اگر وا بدهيم عدهاي از اين افراد ميآيند حتي تيرآهنهاي بانك مركزي را نيز ميبرند.
احمدينژاد افزود: نبايد مسائل را پيچيده و خود را مستاصل كنيم. در ابتدا بايد پولي كه داده شده پس گرفته شود.
وي گفت: در بانك مركزي بهترين كارشناسان، مستقل هستند و دوستان در اين بانك بايد گزارشهاي قوي و متقني ارائه دهند. گزارشهايي ارائه نشود كه مثلا با ارائهي چهار سند نقض و دچار خدشه شود، نبايد اين اعتبار زير سوال برود؛ به ويژه دربارهي گزارشهاي بانكي. اظهارنظرها بايد دقيق باشد تا اعتماد ايجاد شود و در واقع اطلاعات بانك مركزي بايد چراغ راهنماي عمل فعالان اقتصادي باشد و نبايد در اين اطلاعات خدشهاي وارد شود.
رييسجمهور گفت: انتظار ما اين است كه تهديدهاي نظام سلطه را به فرصت تبديل كنيم. در دل هر تهديدي فرصتي است و هنر مديريت اين است كه اين تهديدها را به فرصت تبديل كند؛ چنان كه ميگويند ميخواهيم تحريمتان كنيم. ما ميتوانيم از اين تحريم به عنوان بهترين فرصت استفاده كنيم كه نظام بانكيمان را از اختاپوس نظام بانكي نظام سرمايهداري نجات دهيم، ما ميتوانيم اين كار را انجام دهيم. ما توانستيم خود را از نظام سلطهي استكبار آزاد كنيم و اكنون جزو آزادترين ملتها هستيم. در عرصهي اقتصاد نيز ميتوانيم خود را از چنبرهي اقتصاد سرمايه نجات دهيم و كشورهايي هستند كه در اين زمينه اعلام آمادگي كردهاند تا با ما همكاري كنند.
احمدينژاد ادامه داد: بهترين فرصتهاي تاريخي در اختيار ماست، فرصتهاي تاريخي از دل تهديدهاي تاريخي به دست ميآيد، بايد كارشناسان بانك مركزي در اين ارتباط حساس باشند و مدل مناسب را طراحي و از فرصت به نحو احسن استفاده كنند. روساي دهها كشور به من گفتهاند ما آمادگي داريم اگر شما طراحي جديدي را ارائه كنيد از شما حمايت كنيم و آن را دنبال ميكنيم، من ايمان دارم كه شما كارشناسان ميتوانيد اين كار را انجام دهيد. يك مدل پولي و بانكي عادلانه را تنظيم كنيد و به جهان ارايه دهيد. بايد ذهنها را باز كنيم و از چارچوبهايي كه قرار داشتهايم خارج شويم.
رييسجمهور ادامه داد: مردم ما چه گناهي كردهاند كه بايد در دعواي زرگري برخي دوستان ما در دستگاههاي اجرايي اسير شوند.
وي گفت: بعضا انتقادهايي مطرح ميشود كه بايد مديران از آنها استفاده كنند. نبايد در برابر انتقادها گارد گرفت، بلكه بايد از انتقادهاي مناسب استفاده و مشكل را برطرف كرد.
احمدينژاد همچنين خاطرنشان كرد: اي كاش مديران عامل بانكها و كارشناسان نظام بانكي به شهرها و روستاها ميآمدند؛ البته در دور دوم سفر اين اتفاق افتاده و از زبان مردم حرفها را ميشنيدند و ميديدند كه مردم چه مسائلي را مطرح ميكنند تا روحيهشان عوض شود و نشاط پيدا كنند. وقتي مديران اقتصادي حرفهاي مردم را بشنوند بعيد است مثلا اين تصميم را بگيرند كه پولهاي مردم را به بازار مسكن ببرند و در مسكن سرمايهگذاري و صبر كنند تا مسكن گران شود و بعد آن را بفروشند.
رييسجمهور گفت: شما هر جاي ايران كه برويد حاضرم با شما بيايم تا حرفهاي مردم را گوش كنيم و ببينيم.
احمدينژاد در ادامه سخنانش اظهار كرد: چرا فردي ميآيد و 110 ميليارد تومان از بانكهاي قزوين و تهران وام ميگيرد و مدعي ميشود ميخواهد كارخانه بسازد، ولي ميبينيم ميرود در تهران و مازندران به ساخت و ساز مي پردازد و معوقههاي خود را نيز نميپردازد و وقتي كه وزير دادگستري ما رييس آن بانك را ميخواهد و از وي ميخواهد تا از دست اين فرد شكايت كند، رييس بانك ميگويد من شكايت نميكنم چون مشتري خود را از دست ميدهم، مردم از دست بروند مهمتر است يا اين آقا، مردم مهمترند يا اين آقا ، مردم مشتري شما هستند يا اين آقا.
رييسجمهور خطاب به دستاندركاران بانك مركزي افزود: شما در برابر تحريمها زحمت زيادي كشيدهايد، صادقانه و صميمانه زحمت كشيدهايد، ولي ميگويم بايد تلاش كنيد پول را از بدهكاران بگيريم، چرا فلان آقا ميآيد و 10 ميليارد تومان از فلان بانك ميگيرد، بدهكاري خود را نميپردازد، ولي در بانك ديگر 300 ميليارد تومان سرمايه دارد و سود 18 درصد يا بيشتر دريافت ميكند. وي گفت: حرف قشنگ ميزنيم ولي بايد درست عمل كنيم.
رييسجمهور اظهار كرد: اكنون ميبينيم در نظام بانكي بعضا روابط حاكم است، مثلا فلان آقا سفارش شده پسرخاله فلان آقا و با استفاده از اين رابطه از تسهيلات نظام بانكي استفاده ميكند. نظام بانكي بايد خود را اين علقهها قطع و اين روند را اصلاح كند و در پي اين امر به تقاضاهاي واقعي توليد توجه كند. سرمايه و تسهيلات ما به اندازه تقاضاهاي واقعي است، ولي بعضا چون مديريت مناسبي نميشود پولها از دست ميرود.
رييسجمهور با بيان اين كه لايحه جديد دولت برداشت از حساب ذخيره ارزي تصويب نشد، گفت: اين مساله را در دولت تصويب كرديم ولي خوشحال شدم كه مجلس تصويب نكرد.
وي گفت: ما معتقديم منابع بايد بچرخد و كارها را انجام داد و در اين زمينه ضوابط نيز به صورت جدي در نظر گرفته شود.
وي با اشاره به اقداماتي كه در رابطه با ايجاد بانك اطلاعات مشتريان صورت گرفته، افزود: در واقع بايد اين بانك اطلاعات به صورت دائم جلوي چشم رييس بانك مركزي و وزير اقتصاد باشد .
احمدينژاد ادامه داد: متاسفانه وقتي مسالهي ايجاد اين بانك الكترونيك مطرح شد، عدهاي سر و صدا كردند؛ در صورتي كه ما معتقديم اين بانك اطلاعات مشتريان بايد ايجاد شود.
رييسجمهور با بيان اين كه ستاد فرماندهي بخش مهمي از اقتصاد ما در بانك مركزي است، اظهار كرد: مطالبي كه در اينجا مطرح كردم مطالب احمدينژاد و حرف احمدينژاد نيست، حرف ملت است، مطالبات يك ملت دست شماست، ما همه نوكر و خدمتگزار مردم و بدهكارمردم هستيم.
وي در پايان با بيان اين كه اطمينان كامل به مجموعه متخصصان در نظام بانكي دارم، گفت: بايد نگاهمان را عوض كنيم و همان طور كه گفتم بر اساس وضعيت كشورمان مدل طراحي كنيم.
در اين مراسم كه داوودي معاون اول رييسجمهور، مشايي معاون رييسجمهور ، حسيني وزير اقتصاد، مصباحي مقدم و دلخوش نمايندگان و عضو كميسيون اقتصادي مجلس و تعدادي از مديران عامل بانكها و مسوولان بانك مركزي حضور داشتند از مظاهري تقدير شد.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]
-
گوناگون
پربازدیدترینها