واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: خاتمي در ديدار با مردم اصفهان؛ حضور در عرصه انتخابات بدون پايبندي به قانون اساسي بيمعنا است
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس دولت اصلاحات گفت: يكي از خطراتي كه امروز در جامعه احساس ميشود، اين است كه اگر نتوانستيم در حكومتي كه به نام اسلام بنا شده است نيازهاي واقعي مردم و حرمت و امنيت جامعه را تأمين كنيم گرايشهايي شكل خواهد گرفت كه همه دستاوردهاي انقلاب را از بين خواهد برد و جرياني به وجود خواهد آمد كه به مقابله با دين برخواهند خواست.
به گزارش "ايلنا" محمد خاتمي طي سخناني در ديدار با اقشار مختلف مردم اصفهان با اشاره به ويژگيهاي شخصيتي مردم اصفهان گفت: ارادت من به اصفهان و اصفهاني روشن است؛ درباب عظمت اصفهان بسيار صحبت و ابراز ارادت كرده و همواره نسبت به اصفهان تعلق خاطر ويژهاي داشتهام.
وي با ذكر خاطرات دوران تحصيل خود در دانشگاه و حوزه علميه اصفهان به تفكر نجات بخش حضرت امام اشاره كرد و اظهار داشت: از سال 1344 كه به اصفهان رفتم، حضرت امام تازه تبعيد شده بودند و راه امام و انديشه آن بزرگوار نه تنها مورد خشم رژيم بود، بلكه در حوزههاي علميه نيز آن انديشه و راه غريب بود و پيروان راستين امام در اقليت و تحت فشار بودند. در اصفهان نماز جمعه حضرت آيت الله طاهري كه شاگرد و مريد حضرت امام بودند تجمع ياران امام و مبارزيني بود كه در جامعه تحركات مخفي و نيمه مخفي داشتند.
خاتمي افزود: من در آن دوران به يادماندني در كنار عدهاي از دوستان عزيز كه جناب آقاي دكتر صلواتي از شاخصترين آنها بودند فعاليت هايي انجام ميداديم. دوستان ديگري هم بودند كه فعاليتهاي مذهبي داشتند، اما يا با راه امام مخالف بودند يا نسبت به آن بيتفاوت بودند.
رئيس بنياد باران تصريح كرد:آن روز همه ما بر اين باور بوديم كه اسلام بايد در عرصه اجتماعي حضور داشته باشد و ميتواند نجات بخش جامعه از استعمار و استبداد باشد و نظام مردمي بر پايه عدل بنا كند. خوشبختانه انقلاب پيروز شد و جمهوري اسلامي تأسيس گرديد.
خاتمي با تاكيد بر تلاشهاي بعد از انقلاب گفت: پس از انقلاب نيز تلاشهاي زيادي براي استقرار اين نظام انجام شد و خوشبختانه امروز مملكت ما آهنگي براي نظم خود پيدا كرده و آن قانون اساسي است. نميخواهم بگويم كه قانون اساسي ايران نقصي ندارد، چنانكه در خود قانون اساسي براي اصلاح آن پيش بينيهايي شده است. ولي اين قانون مبناي نظم مورد نظر ما است و الحق كه براي استقرار نظام مردم سالار سازگار با دين كارآيي لازم را دارد.
وي در ادامه تصريح كرد: تفكر اصيلي كه ما در بسياري از بزرگان دين ميبينيم اين است كه مردم صاحب حق و صاحب رأي هستند و مهمتر از آن اينكه حكومت نيز حد و حدودي دارد، به اين ترتيب كه حكومت اوّلاً بايد مبتني بر رأي و نظر مردم باشد و ثانياً در مقابل خواست مردم و نهادهاي مردمي مسؤول باشد.
خاتمي در ادامه سخنان خود با طرح برخي سوالها،گفت:آيا به رأي و نظر مردم اعتماد داريم؟ منظور از جمهوري اسلامي چيست؟ وقتي ميگوييم جمهوري اسلامي بايد بدانيم كه چه ميخواهيم و بايد چه كار بكنيم؟ آيا موظفيم به هر قيمتي شده يك سلسله شعارها را طرح كنيم و هزينههاي بسيار هنگفتي را بيآنكه دستاورد خاصي داشته باشيم به كشور و جامعه تحميل كنيم؟
وي افزود: همه ما بايد بدانيم كه حيطه مسؤوليتمان در ايران است؛ ايراني كه مردم در آن قيام كردهاند و يكپارچه به جمهوري اسلامي و قانون اساسي رأي دادهاند. ما موظفيم ايران را بسازيم و اين امر هيچ منافاتي با دفاع از مستضعفان و مظلومان و مخالفت با استكبار و سياستهاي استكباري ندارد.
رئيس جمهور سابق كشورمان تاكيد كرد:يكي از خطراتي كه امروز در جامعه احساس ميشود، اين است كه اگر نتوانستيم در حكومتي كه به نام اسلام بنا شده است نيازهاي واقعي مردم و حرمت و امنيت جامعه را تأمين كرده، زمينههاي پيشرفت كشور را فراهم آوريم، مطمئن باشيد گرايشهايي شكل خواهد گرفت كه همه دستاوردهاي انقلاب و ميراث خون شهدا و رزمندگان عزيز از بين خواهد رفت و جرياني به وجود خواهد آمد كه به مقابله با دين برخواهند خواست.
خاتمي تصريح كرد: براي مستقل بودن و رويارويي با دشمنان دفع تهديدها ناچاريم قدرت و قوت پيدا كنيم. يك كشور فقير، عقب افتاده و منزوي هرگز قوت و قدرت لازم براي رويارويي با اين مسائل را نخواهد داشت. ايران بايد آباد شود و مردم بايد بتوانند عادلانه و در كمال رضايت و امنيت از امكانات موجود كشور بهره برداري كنند.
وي افزود: قوت و قدرت واقعي با فراهم كردن و توسعه امكانات و تسهيل شرايط استفاده مردم از آن به دست خواهد آمد. نه اينكه تنها نام مردم براي مقاصد خاص برده شود، اما حق و حرمت آنان رعايت نگردد و نيازهاي واقعي مردم ناديده گرفته شود.
خاتمي با اشاره به اينكه از جمله راههاي حضور مردم در عرصه، تأمين آزاديهاي مردم در انتخابات است ،گفت: اينكه مردم بتوانند به افراد مورد نظر خود رأي بدهند و رأي مردم در همه عرصهها مصون بماند و افرادي كه بر سر كار ميآيند، واقعاً در برابر مردم و نهادهاي مردمي مسؤول و پاسخگو باشند و اگر نظارتي هست فقط براي صيانت از آراء مردم باشد.
رئيس موسسه بين المللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها تصريح كرد:حضور در عرصه انتخابات، در صورتي كه اهتمامي به قانون اساسي وجود نداشته باشد بيمعنا است.
خاتمي در پايان با بيان اينكه مطمئناً ايران و ارزشهاي اسلامي جاودان خواهند ماند،اظهار داشت: متأسفانه انحرافاتي هست كه زيانهايي براي كشور دارد، اما ايران و انقلاب مردمي ما قويتر از آن است كه اين انحرافات بتوانند آن را از پاي در آورند.
وي تاكيد كرد: اميدوارم همه بزرگان و شخصيتها به اين نتيجه برسند كه راه و روشي كه امروز هست، نه به نفع انقلاب است، نه به نفع اسلام و نه به نفع مردم. اگر بر سر اين موضوع به اتفاق نظر دست يابيم، زمينه براي حضور و كار و خدمت فراهم است.
در اين ديدار كه جمعي از نخبگان و فعالان سياسي و نمايندگان گروههاي مختلف مردم اصفهان حضور داشتند چند نفر از حضار به نمايندگي از جمع به بيان ديدگاهها و نظرات خود در زمينه لزوم توجه به خواستهها و مشكلات مردم و برنامههاي آتي در عرصه انتخابات پرداختند.
پايان پيام
كد خبر: 449861
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]