واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استرس اختلال شخصيت دو قطبي را شديدتر ميكند
علمي آموزشي. پزشكي. افسردگي
اختلال شخصيت دو قطبي يك اختلال رواني بصورت تجربه حالتهايي از افسردگي و سرخوشي است كه استرس و فشارهاي عصبي شدت اين بيماري را بيشتر ميكند.
دكتر پرويز مظاهري رييس انجمن روانپزشكان ايران در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت
اختلال شخصيت دو قطبي يك اختلال خلقي شامل دو قطب افسردگي و شيدايي است بيمار مبتلا به اين اختلال در طول زندگي حالتهاي شديد افسردگي و شيدايي و سرخوشي را تجربه ميكند.
وي افزود استرس و شرايط محيطي نقش مستقيمي در شدت بخشيدن به اين اختلال رواني دارد و بيماران مبتلا همواره بايد استرسها و فشارهاي اجتماعي و محيطي را كاهش دهند.
هر فرد عادي در طول زندگي خود ممكن است دچار حالتهايي از افسردگي و بي حوصلگي شود و گاهي هم بسيار خوشحال و سرحال باشد اما اختلال شخصيت دو قطبي حالت بيمارگونه يك اختلال رفتاري است و اصلا قابل مقايسه با آن حالت هايي عادي نيست.
دبير انجمن روانپزشكان ايران در ادامه گفت و گو با ايرنا افزود بر اساس آمار ميزان شيوع اين اختلال شخصيت در كل دنيا بين پنج تا هشت درصد است كه در ايران نيز ميزان شيوع در همين حد است.
اين روانپزشك گفت در نوع شديد اختلال شخصيت دو قطبي فرد دچار توهم ها، هذيان ميشود به اينصورت كه صداهايي را ميشنود و يا تصاويري را ممكن است ببيند كه جنبه توهمي دارند و اصلا واقعيت ندارند.
به گفته اين متخصص ولخرج بودن يكي ديگر از خصوصيات اين بيماران است آنها در مدت بسيار كوتاهي بدون هيچ گونه فكري قادر هستند پول زيادي خرج كنند.
وي در توضيح بيماري شيدايي- افسردگي گفت مبتلايان به اين بيماري در مرحله افسردگي احساس غم و اندوه شديد ميكند و از زندگي لذت نميبرد و در دوره سرخوشي ، به عكس همه چيز را با ديد مثبت و سهل انگارانه نگاه مي كنند. آنها بسته به اينكه در كدام قطب رفتاري قرار دارند، دچار اختلالات خواب بصورت كم خوابي و يا پرخوابي و يا پر اشتهايي و يا بياشتهايي مي شوند.
اين روانپزشك اضافه كرد بطور كلي اين بيماران ممكن است دورههايي همچون بسيار پرانرژي بودن و يا تحريك پذيرشدن يا برعكس دورههايي از غمگيني و نوميدي را بگذرانند.
بيشتر بيماران مبتلا به اختلال شخصيت دو قطبي در فاصله بين حالتهاي غمگيني شديد و دوره شيدايي يا سرخوشي حالت طبيعي دارند.
وي گفت اختلال دوقطبي داراي زمينه ارثي است و در برخي از خانوادهها بيشتر ديده ميشود. اين بيماري به طور معمول در انتهاي نوجواني يا در ابتداي بزرگسالي ظهور ميكند.
دبير انجمن روانپزشكان ايران با اشاره به اينكه دو نوع اختلال دو قطبي وجود دارد گفت در اختلال دو قطبي نوع يك بيمار تنها دورههاي شيدايي را تجربه ميكند و در اختلال دوقطبي نوع دو بيمار دورههايي از شيدايي خفيف به همراه دورههايي از افسردگي شديد را تجربه ميكند.
وي گفت اختلال دو قطبي در صورت عدم درمان، ممكن است پيامدهايي مانند مختل شدن روابط با ديگران، افت كاركرد شغلي و تحصيلي، و حتي خودكشي را به دنبال داشته باشد.
درمانهاي دارويي موثري براي اين بيماري به وجود دارد كه به همراه شيوه هاي روان درماني ميتوانند بهترين نتيجه را به بار آورند.
مظاهري در پايان گفت بيماري فرد مبتلا به اختلال شخصيت دو قطبي را مي توان با درمانهاي روانپزشكي بصورت دارودرماني و در موارد پيشرفته بيماري با بستري كردن در بيمارستان و شوك الكتريكي كنترل كرد.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]