واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اولين تجربه حضور ميركاظمي در اوپك
غلبه فضاي حفظ سقف توليد
جام جم آنلاين: نشست اوپك (كشورهاي صادركننده نفت) در حالي در وين برگزار مي شود كه سياست كشورهاي عضو حفظ سقف فعلي توليد نفت در اين اجلاس است.
به گزارش «جامجم» ، 2 سال است كه به دليل تقارن ماه مبارك رمضان با ماه سپتامبر (شهريور) و زمان برگزاري اجلاس عادي سالانه اوپك، جلسات وزيران اوپك شبهنگام برگزار ميشود و اكثر اعضاي اين سازمان كه كشورهاي عربي و مسلمان هستند، به دليل روزه بودن زمان جلسات را تغيير دادهاند.
مسعود ميركاظمي، وزير نفت ايران نيز روز گذشته در حاشيه اجلاس با وزيران نفت عضو اوپك ديدار و گفتگو كرد.
وي در نشست مشترك با كشورهاي نيجريه و كويت بر حفظ سقف توليد اوپك كه در حال حاضر 28 ميليون بشكه در روز است، تاكيد كرده است.
ميركاظمي در حالي اولين تجربه حضورش در اوپك را رقم زد كه رياست كميته نظارت بر بازار اوپك به عهده ايران است.
شيخ احمد عبدالله الصباح، وزير نفت كويت پس از اين نشست در جمع خبرنگاران گفته است نيازي به كاهش يا تغيير ديگري در ميزان توليد اوپك وجود ندارد و شرايط بازار مناسب است.
العطيه، وزير نفت قطر نيز از توليدكنندگان غيراوپكي، مانند روسيه بشدت انتقاد كرده، و گفته است: ما فقط شنيدهايم كه اين كشورها (غيراوپكي) با اوپك در تنظيم بازار در جهت افزايش قيمت نفت همكاري ميكنند، اما در عمل توليد خود را بالا برده و بازار نفت در حال حاضر با مازاد عرضه روبهروست در نتيجه كاهش تقاضا را در پي داشته است. كميته نظارتي اوپك پيشنهاد خود را به اجلاس براي تغيير ندادن سقف فعلي توليد اوپك ارائه كرده و درباره آن تصميمگيري خواهد كرد.
خطيبي، نماينده دائم ايران در اوپك نيز در اينباره گفته كه براساس آنچه از اظهارنظرهاي وزيران اوپك برميآيد، معتقديم سقف توليد اوپك تغييري نكند.
به دنبال كاهش شديد قيمت نفت در اوايل سال 2009 ميلادي، اوپك 3 نشست فوقالعاده تشكيل داد تا توليد نفت خود را كاهش دهد و از اين طريق بتواند از افت شديد قيمت نفت در بازارهاي جهاني جلوگيري كند. هرچند اين تصميم اوپك تاثير بسيار كوتاهي در روند قيمت جهاني نفت داشت، اما در درازمدت بازار توانست حالت تعادلي خود را حفظ كند.
غلامحسين نوذري وزير پيشين نفت هم پيش از اين از كشورهاي غيراوپك خواسته بود براي جلوگيري از شدت كاهش قيمت نفت، توليد خود را با اوپك همسو سازند اما ظاهرا اين اتفاق چندان عملي نشده است.در پي تصميم اوپك مبني بر كاهش توليد، ايران نيز 500 هزار بشكه از توليد خود را كاهش داده است.
برخي اعضاي اوپك نيز يكديگر را متهم به رعايت نكردن سقف توليد براساس مصوبه سازمان ميكنند و معتقدند چنانچه پايبندي محكمي از سوي اعضاي كشورهاي صادركننده نفت بر مصوبه مذكور وجود داشته باشد، بازارهاي جهاني نفت تعادل مييابد و قيمت نفت از حالت ركود يا كاهش خارج خواهد شد.
از سوي ديگر، كاهش شديد قيمت نفت با توجه به حجم سنگين سرمايهگذاري براي توسعه ميادين نفتي و توليد نفت، اين نگراني را بين كشورهاي توليدكننده ايجاد كرده كه با قيمت فعلي نفت سرمايهگذاري در نفت كاهش مييابد و آينده عرضه و تامين نفت جهان با دشواري مواجه خواهد شد.
براساس اين گزارش در پايان سال 2008 ميلادي قيمت نفت در بازارهاي جهاني به 146 دلار نيز صعود كرد اما پس از آن و در پي برخي تحولات بينالمللي و منطقهاي قيمت نفت به 37 دلار نيز رسيد كه منجر به برگزاري اجلاسهاي فوقالعاده اوپك شد.
در حال حاضر، قيمت نفت در بازارهاي جهاني بين 71 70 دلار در هر بشكه در نوسان است و البته برخي كشورهاي توليدكننده نيز قيمت فعلي را مناسب ميدانند و بر اين اساس، سعي دارند سقف توليد اوپك در نشست فعلي اوپك تغيير نكند.براساس آمارهاي موجود هماكنون توليد نفت 12 عضو اوپك طي ماه جولاي (تيرماه) به بيش از 7/28 ميليون بشكه در روز رسيده كه در صورت ادامه روند فعلي، سطح ذخاير جهاني انرژي روزانه 700 هزار بشكه افزايش خواهد يافت.براساس اين گزارش، مسعود ميركاظمي در گفتگو با مهر با اشاره به اين كه در سالجاري ميلادي تقاضاي جهاني نفت خام افزايش چشمگيري نيافته، گفت: در حال حاضر ميزان ذخاير نفت در كشورهاي بزرگ صنعتي به بيش از 60 روز افزايش يافته و بر اين اساس، ايران با تاكيد بر حفظ سقف توليد نفت وارد نشست 154 اوپك ميشود.
ميركاظمي همچنين درباره قيمت فعلي نفت و تاثير آن بر روند سرمايهگذاري در كشورهاي توليدكننده گفت: اگر قيمتهاي فعلي نفت به نسبت ارزش دلار محاسبه شود سرمايهگذاري در صنعت نفت با مشكل مواجه خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]