تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833664847




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مؤلفه‌هاي قرآني زندگي ايده‌آل/ 12عضو هيئت مديره انجمن بانوان قرآن‌پژوه:مودت، رحمت و سكينه سه تعبير قرآن از اركان خانواده ايده‌آل است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مؤلفه‌هاي قرآني زندگي ايده‌آل/ 12عضو هيئت مديره انجمن بانوان قرآن‌پژوه:مودت، رحمت و سكينه سه تعبير قرآن از اركان خانواده ايده‌آل است
گروه اجتماعي: زندگي در خانواده معنا مي‌يابد و از آنجايي كه قرآن توفيق رابطه زن و مرد در خانواده را بر اساس مودت، رحمت و سكينه تعريف مي‌كند لذا براي رسيدن به زندگي ايده‌آل اين سه ركن اصلي را بايد در صدر توجهات قرار داد.
«مهديه شجاعي» عضو هيئت مديره انجمن قرآني بانوان قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با تقسيم‌بندي زندگي به دو بعد فردي و اجتماعي، برشمردن مؤلفه‌هاي قرآني زندگي ايده‌آل را نيازمند درنظر گرفتن اين دو امر دانست و گفت: مجموع زندگي فرد شامل رابطه او با خود، اجتماع، هستي و خداوند است و مؤلفه‌هاي زندگي ايده‌آل نيز از همين بين تبيين مي‌شوند.

وي با اشاره به بخشي از آيه 77 سوره «قصص» كه مي‌فرمايد «وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ؛ همچنانكه خدا به تو نيكى كرده نيكى كن» افزود: اين آيه تنها گوشه‌اي از وظايف فرد را در ارتباط با چهار شاخصه‌ فوق بيان مي‌كند كه بايد در همه امور مورد توجه افراد باشد.

شجاعي عبارت توصيفي «حَيَاةً طَيِّبَةً؛ زندگى پاكيزه‏ يا حيات [حقيقى]» را در قرآن مصداق زندگي ايده‌آل برشمرد و گفت: خداوند در آيه 97 سوره «نحل» مؤمنان را شايسته زندگي ايده‌آل يا حيات طيبه مي‌داند و مي‌گويد «هر كس از مرد يا زن كار شايسته كند و مؤمن باشد قطعا او را با زندگى پاكيزه‏اى حيات [حقيقى] بخشيم و مسلما به آنان بهتر از آنچه انجام مى‏دادند پاداش خواهيم داد.»

مدرس علوم قرآني دانشگاه آزاد واحد تهران‌جنوب با نتيجه‌گيري از بخش نخست صحبت‌هاي خود، تصريح كرد: با استناد به آيه مذكور افراد براي اين‌كه زندگي مطلوبي را كه مبتني بر آداب قرآني است تجربه كنند بايد از ويژگي‌هاي يك مؤمن بهره‌مند شوند.

معرفي چهره مؤمن پرسش ديگر ما از اين پژوهشگر قرآن بود كه وي در پاسخ گفت: آيه 156 سوره «بقره» پاسخ اين پرسش را با اين جملات مي‌دهد كه «الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ؛ [همان] كسانى كه چون مصيبتى به آنان برسد مى‏گويند ما از آن خدا هستيم و به سوى او باز مى‏گرديم.»

شجاعي با طرح اين مسئله كه مؤمن در چارچوب توحيد تعريف مي‌شود تصريح كرد: اگر كسي توحيد را بشناسد و ساير امور را در حد يك مجرا براي رسيدن به مؤلفه‌هاي الهي بداند، شايستگي مؤمن بودن را پيدا مي‌كند.

وي واژه‌هاي ايمان، مؤمنين، توابين، طاهرين و... را از جمله اشارات قرآن به ويژگي مؤمن دانست و افزود: راهكار رسيدن به زندگي ايده‌آل، تجربه اين خصلت‌هاست.

در ادامه اين گفت‌وگو خبرنگار ايكنا نظر شجاعي را درباره ويژگي‌هاي زندگي ايده‌آل از منظر جوان امروزي جويا شد كه اين پژوهشگر قرآني معتقد بود متأسفانه جوان امروز به دليل فاصله گرفتن از خدا و پرداختن به مفاهيمي مانند اومانيسم كه تنها نفس انسان را معتبر مي‌داند از زندگي ايده‌آل فاصله مي‌گيرد.

شجاعي از اين قبيل تفكرات با عنوان «تفكرات سوپرماركتي» ياد كرد و گفت: آموزه‌هايي كه در حال حاضر جوان ما با آن‌ها سر و كار دارد نه تنها او را به آرامش دعوت نمي‌كند بلكه عزت و كرامت نفس را نيز از او سلب مي‌كند.

اين مدرس دانشگاه، دانشجويان و دانش‌آموزان را كانون خطرات حاصل از افزايش اين تفكرات دانست و گفت: من در دانشگاه با دانشجوياني برخورد مي‌كنم كه متأسفانه به سمت مسيحيت گرايش يافته و آموزه‌هاي اسلام را به راحتي كنار مي‌گذارند.

اين پژوهشگر قرآن دليل تشديد اين آسيب را سليقه‌اي برخورد كردن با آموزه‌ها و مفاهيم دين عنوان و اظهار كرد: ياد و خاطره جوانان دوره انقلاب به اين دليل ماندگار شد كه نه خلطي در مباحث اعتقادي خود داشتند و نه اجباري در عمل به دستورات دين، به عنوان مثال فعاليت گشت ارشاد كه در حال حاضر در سطح جامعه حضور دارد به هيچ وجه فرهنگي نيست بلكه بيشتر شخصيت فرد را خرد مي‌كند.

وي افزود: از سويي ديگر مسلمانان جامعه امروز نيز به دين خود پايبند نيستند، زماني كه پدر خانواده در كسب و كار خود غش در معامله دارد مسلماً بچه هم به دين شك مي‌كند.

رسانه‌ها، روحانيون و پدر و مادر مهم‌ترين گروه‌هاي مسئول براي رفع اين آسيب بودند كه شجاعي به آ‌ن‌ها اشاره كرد و افزود: آشنا كردن فرد با خدا خيلي بهتر از جمع كردن ماهواره است.

بيان راهكار پر كردن اين خلأ با استفاده از فرامين قرآني پرسش ديگر ما از شجاعي بود كه وي در پاسخ «معاصرسازي» را كاربردي‌ترين مسير دانست و در تشريح گفته خود تصريح كرد: اگر ما معتقديم كه بايد بر اساس شيوه زندگي حضرت زهرا(س) زندگي كرد در ابتدا بايد ببينيم كه آيا مي‌توان مهريه حضرت زهرا(س) را براي ازدواج‌هاي كنوني درنظر گرفت؟

وي با اشاره به اين‌كه زهد و تقوا مهم‌ترين مؤلفه زندگي حضرت علي(ع) و حضرت زهرا(س) بود، گفت: اين قبيل تفكرات بايد به جوان امروز القا شود اما هميشه دست‌نخورده باقي مي‌ماند و تغييري نيز نمي‌كند تا از اين رهگذر به الگوي راستين زندگي‌هاي قرآني دست يابد.

عضو هيئت مديره انجمن قرآني بانوان قرآن‌پژوه اعتقاد داشت كه پياده كردن الگوي راستين زندگي‌هاي قرآني در زندگي‌هاي امروزي بستگي به نوع داده‌هاي محيطي دارد و از اين رهگذر خانواده‌ها مسئوليت بسيار بزرگي نسبت به فرزندان خود دارند.

وي در پايان وجود مودت، رحمت و سكينه را از نشانه‌هاي «خانواده‌ ايده‌آل» دانست كه در قرآن به آن اشاره شده و اظهار كرد: دين براي همه است و هر شخصي بايد براي موفقيت خودش از اين فرصت محدود استفاده و از لذت زندگي ايده‌آل بهره‌اي ببرد.
 دوشنبه 15 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن