واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فوق تخصص روماتولوژي: چاقي، آرتروز و دردهاي ناشي از آن را تشديد ميكند استفاده از وسايل سنتي كشاورزي خطر آرتروز را افزايش ميدهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
آرتروز، شايعترين بيماري غيرالتهابي مفاصل است كه ميتواند تمام مفاصل متحرك و نيمه متحرك را علامتدار كند. اين عارضه در دو ناحيه زانو، فقرات گردن و كمر شايع بوده و وزن زياد باعث تشديد درد و ادامه اين بيماري ميشود.
دكتر علي خلوت، فوق تخصص روماتولوژي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا واحد علوم پزشكي تهران گفت: آرتروز شايعترين بيماري غيرالتهابي مفاصل است كه مفصلهاي متحرك و نيمه متحرك مانند ستون فقرات را درگير ميكند. تحليل رفتن غضروف مفصلي در اثر كهولت سن يا بروز يك بيماري زمينهاي به ايجاد اين عارضه ميانجامد.
وي در ادامه گفت: شكل اوليه اين بيماري در زنان و مردان يكسان است. احتمال ابتلا به آرتروز در مردان بعد از 45 سالگي و در زنان بعد از 55 سالگي بيشتر است كه البته مشاغل سنگين و افزايش فشار كاري روي مفاصل، اين ميزان را افزايش ميدهد.
دكتر خلوت در مورد بافت غضروف گفت: غضروف، پوشش انتهايي اهرمهاي استخواني در مفصل است كه ضخامت آن به نوع مفصل بستگي دارد. اين پوشش با سطح صاف و صيقلي خود باعث سهولت حركت مفاصل شده و از فشارها و نيروهاي وارد آمده به آنها ميكاهد.
وي افزود: غضروف، بافت نيمه مرده فاقد عروق و اعصاب است كه به صورت مجاورتي تغذيه ميشود و درعين حال هيچ عامل مجاورتي نميتواند وارد آن شود. با توجه به اين نكته هيچ توجيهي در مورد مصرف داروهاي بي مورد وجود ندارد.
اين فوق تخصص روماتولوژي گفت: تغيير ساختار غضروف، باعث كاهش كارآيي و در نهايت علامت دار شدن مفصل ميشود. همچنين هرگونه اختلال تغذيهاي غضروف كه در مفاصل محيطي از مايع سينويال و در مفاصل محوري از بافت مجاور صورت ميگيرد، به تخريب آن منجر ميشود.
دكتر خلوت در مورد عوامل ايجاد اين عارضه گفت: آرتروز زودرس به دليل وجود عوامل بيومكانيك و بيوشيميايي ايجاد ميشود. از عوامل بيومكانيك ميتوان به فشار و ضربههاي مكانيكي متوالي اشاره كرد. به عنوان مثال استفاده كشاورزان از ابزار سنتي، فشار زيادي را به مفاصل آنان وارد مي آورد. عوامل بيوشيميايي در تغذيه غضروف اختلال ايجاد كرده و سبب تحليل و تخريب آن ميشود.
وي در ادامه گفت: ايجاد اين تغييرات باعث اختلال در عملكرد غضروف ميشود؛ چراكه با مختل شدن حركت مفصل، نيروهاي وارده به اهرمهاي استخواني منتقل و سبب تغيير شكل و نهايتاً تغيير داربست مفصل ميشود. عامل اغلب شكايت بيماران نيز دردي است كه به دليل بروز اين تغييرات ايجاد مي شود.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: آرتروز تمام مفاصل متحرك و نيمه متحرك را علامت دار ميكند اما بيشتر شكايت بيماران از دو ناحيه زانو و فقرات گردن و كمر است. وزن زياد باعث تشديد درد و ادامه بيماري ميشود؛ به عنوان مثال فشار وارد بر زانو در يك فرد 60 كيلويي، 300 كيلوگرم بر سانتي متر مربع است كه اين ميزان به ازاي هر كيلو اضافه وزن، 5 واحد افزايش مييابد. بنابراين چاقي يكي از فاكتورهاي مهم در بروز علائم آرتروز است.
انتهاي پيام.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]