واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: سفر در دوران بارداري
تعطيلات و تابستان فرصتي عالي براي سفر است كه معمولا همه سعي مي كنند چند روزي را از شهر و مشغله هاي زندگي دور شوند و آب و هوايي عوض كنند. در اين ميان، گاه خانم هاي باردار به علت اينكه منتظر تولد نوزاد جديد هستند، خود را از سفر محروم مي كنند. اما آيا واقعاً سفر در دوران بارداري توصيه نمي شود؟ ادامه مطلب را دنبال كنيد:
بارداري عامل منع سفر نيست. به شرط اينكه تمام شرايط عالي باشد و خانم باردار جز كساني نباشد كه حاملگي پرخطر را طي مي كند. در صورتي كه پزشك، استراحت تجويز كرده است، پس بايد اين نكته رعايت شود. به علاوه، اگر منتظر دوقلوهاي نازنين هستيد نيز بايد از خير سفر رفتن بگذريد. حاملگي دو قلو جز موارد خطرناك است زيرا معمولا نوزادان زودتر از موقع، متولد مي شوند.
به طور كلي سه نوع خطر، خانم باردار را در سفر تهديد مي كند: حمل و نقل، بيماري هاي عفوني مقصد و بهداشت فردي
مسافرت به مناطقي كه نوعي بيماري در آنجا شيوع دارد:
اگر قصد داريد به شهر يا كشوري سفر كنيد كه نياز است واكسن بزنيد، توجه داشته باشيد كه برخي واكسن ها براي خانم باردار توصيه نمي شود. واكسن هاي غيرفعال مانند كزاز و ديفتري بي خطر هستند اما از تزريق واكسن هاي فعال (سرخجه، اوريون، سرخك، آبله مرغان و BCG) بايد اجتناب كرد. در موارد ضروري واكسن تب زرد مانعي ندارد اما بهتر است پس از سه ماهه اول انجام شود.
همچنين بايد بدانيد كه بيماري هاي عفوني، براي جنين خطرناك است. مالاريا بيماري است كه براي خانم حامله، بسيار خطرناك است و بايد از سفر به مناطقي كه احتمال ابتلا به آن وجود دارد، صرفنظر كرد. خانم هاي باردار بايد در برابر پشه ها از خود محافظت كنند اما بايد توجه داشت كه برخي حشره كش ها خطرناك است.
داروهاي پيشگيري از مالاريا نيز بايد مصرف شود، اما توجه داشته باشيد كه برخي از آنها در دوران بارداري توصيه نمي شود. اما كلروكين و كينين از جمله داروهاي مجاز هستند.
شرايط مقصد را حتماً بشناسيد و مكاني را انتخاب كنيد كه از لحاظ بهداشتي تضمين شده باشد. در هر صورت، به مواد غذايي و آب آشاميدني بسيار دقت كنيد و هيچ داروي جديدي را خود سرانه مصرف نكنيد. اسهال را نيز جدي بگيريد؛ زيرا كمبود شديد آب بدن تاثيرات سوئي براي مادر و جنين دارد. حتماً قبل از سفر با پزشك مشورت كنيد.
مسافرت طولاني با هواپيما
سفر با هواپيما در ماههاي آخر بارداري خطري براي مادر ندارد؛ البته اگر مادر ناراحتي هايي از قبيل ديابت كنترل نشده، مشكلات جفت، فشار خون بالا و احتمال زايمان زودرس نداشته باشد.
همچنين بايد گفت كه بيشتر شركت هاي هواپيمايي براي دادن اجازه پرواز به خانم باردار در ماههاي آخر، گواهي پزشك درخواست مي كنند و در روزهاي نزديك زايمان مانع از سوار شدن مادر به هواپيما مي شوند.
نكته ديگر اين كه توجه داشته باشيد صندلي هاي هواپيما تنگ است و در شرايط شما چندان راحت نيست. به علاوه حساسيت شما به پرواز در دوران بارداري تشديد شده و حالت تهوع را به همراه دارد. براي پيشگيري از تورم پاها، كفش هاي راحت بپوشيد و مرتب در هواپيما جابجا شويد.
اتومبيل؛ حتماً كمربند ايمني را ببنديد!
دقت كنيد كه بارداري، دليلي براي نبستن كمربند ايمني نيست. پزشكان زنان و زايمان اين نكته را توصيه مي كنند، زيرا كمربند از مادر و جنين محافظت مي كند. مي توانيد به راحتي كمربند را در پايين ترين قسمت شكم و بين سينه ها بياندازيد.
از مسافت هاي طولاني؛ بيش از 200 يا 300 كيلومتر در روز و از تكان هاي شديد بپرهيزيد. به طور منظم براي پياده روي و دراز كردن پاها، از ماشين پياده شويد و فراموش نكنيد كه هر تصادفي ممكن است به سقط جنين منجر شود.
قطار؛ بهترين انتخاب
قطار بهترين روش حمل و نقل در دوران بارداري به حساب مي آيد؛ زيرا مطمئن تر است و باعث خستگي زياد نمي شود. به علاوه در قطار مي توانيد مرتباً راه برويد. در اين شرايط صندلي نزديك راهرو را انتخاب كنيد تا رفت و آمد همسفران شما را اذيت نكند.
بين 16 تا 28 هفته بارداري؛ بهترين دوران براي سفر
پس از چهارمين ماه بارداري، آسيب پذيري جنين كمتر مي شود و خطر سقط خود به خود، كاهش مي يابد. مادر نيز در اين دوران نسبت به ماههاي آخر، اندام متناسب تري دارد و راحت تر مي تواند حركت كند.
با اين حال مانعي براي سفر در سه ماهه آخر نيست، اما ممكن است زايمان زودتر از موقع، اتفاق بيفتد.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 494]