تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خاطر خداى سبحان از چيزى بگذرد، خداوند بهتر از آن را به او عوض خواهد داد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829663661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جزئيات طرح افزايش ظرفيت‌ پذيرش دانشجو تصويب شدمجلس موافق ؛ دانشگاه‌ها مخالف


واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: جزئيات طرح افزايش ظرفيت‌ پذيرش دانشجو تصويب شدمجلس موافق ؛ دانشگاه‌ها مخالف
گروه اجتماعي- تصويب طرح افزايش ظرفيت دانشگاه‌هاى ممتاز در سال 87 موجى از اعتراض‌ها را از جانب روساى دانشگاه‌هاى بزرگ كشور در پى داشته است. اين طرح كه دو فوريت آن در تقابل با مصوبه شوراى عالى فرهنگى مبنى بر بومى‌گزينى داوطلبان كنكور سراسرى روز دوشنبه هفته پيش به تصويب رسيد، ديروز وارد جزئيات شد و ماده واحده آن نيز تصويب شد. وزير علوم، تحقيقات و فناورى كه چند روزى است در خارج از كشور به سر مى‌برد روز دوشنبه در مخالفت با اين طرح گفته بود كه با تصويب اين طرح حداقل 85 درصد جابه‌جايى داوطلبان ايجاد مى‌شود كه عملى شدن آن در اين ترم تحصيلى ممكن نخواهد بود.

محمدمهدى زاهدى با بيان اينكه براى اجرايى كردن اين طرح دوباره بايد از سوى دانشجويان انتخاب رشته صورت گيرد، گفت: شرايط پذيرش دانشجويان در همه رشته‌ها بويژه رشته‌هاى برتر مانند برق، پزشكى و حقوق مانند سال‌ها‌ى قبل انجام شده و اتفاق جديدى در مورد سهميه‌ها و تعداد پذيرفته شدگان رخ نداده است.

زاهدى به درخواست دو هفته قبل مجلس براى تجديدنظر در افزايش ظرفيت ويژه داوطلبان داراى رتبه زير 1000 در آزمون سراسرى سال جارى اشاره كرد و گفت: ما با هدف تعامل مثبت با مجلس طى دو روز فشرده كارى براى داوطلبان داراى رتبه زير 1000 بستر جديدى را در برخى رشته‌ها فراهم كرديم. به گونه‌اى كه در رشته‌هاى پزشكي، دندانپزشكى و داروسازى دانشگاه‌هاى علوم پزشكى تهران، علوم پزشكى ايران و شهيد بهشتى 10 درصد افزايش ظرفيت ايجاد كرده‌ايم.

فرهاد رهبر: موجب كاهش‌كيفيت مى‌شود

دكتر فرهاد رهبر، رئيس دانشگاه تهران درباره تصويب اين طرح در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اينكه اجراى اين طرح موجب ايجاد مشكلاتى چون كاهش كيفيت و مابقى مسائل مى‌شود، تصريح كرد: در هر صورت اين مصوبه بايد ابلاغ شود تا ببينيم چگونه مى‌توانيم نسبت به اجرايى شدن آن تصميم بگيريم.

وى افزود: اين طرح به مثابه اين است كه از وزنه بردارى كه 250 كيلو ركورد زده است ، بخواهيم 5/0 كيلو بيش‌تر بزند كه همه مى‌‌دانند اين مسئله امكانپذير نيست.

رئيس دانشگاه امير كبير: غيرممكن است

دكتر رهايى رئيس دانشگاه صنعتى امير كبير نيز در اين باره گفته كه ظرفيت باقيمانده اين دانشگاه با پذيرش دارندگان رتبه‌هاى برتر تكميل شده است.

وى با اشاره به گذشت چهار هفته از شروع ترم جديد تحصيلى اكثر دانشگاه‌ها، خاطر نشان كرد: همچنين با توجه به محدوديت امكاناتى كه وجود دارد ، تصور نمى‌كنيم امسال امكان افزايش ظرفيت‌ها در دانشگاه‌هاى بزرگ وجود داشته باشد، مگر اين كه اين طرح را براى سال آينده اجرا كنيم.

رئيس دانشگاه شيراز: هماهنگ نشده است

دكتر صادقي، رئيس دانشگاه شيراز هم به عنوان رئيس يكى از دانشگاه‌هاى مادرى كه در اين طرح از آنها نام برده شده است، در واكنش به تصويب كليات طرح با بيان اينكه اين تصميم غيركارشناسى به فرايند علم آموزى لطمه مى‌زند و مشكلات جدى به دنبال خواهد داشت، عنوان كرد: انتظار مى‌رود هر تصميمى‌‌و هر مصوبه‌اى با هماهنگى مديران دانشگاه‌هاى بزرگ باشد.

رئيس دانشگاه تبريز: غيرقابل اجراست

دكتر سيد محمد تقى علوي، رئيس دانشگاه تبريز نيز در اين باره با اشاره به تصويب كليات طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشگاه‌هاى مادر و برتر در مجلس شوراى اسلامى‌‌گفت: اجراى اين طرح دانشگاه‌ها را با چالش جدى روبه‌رو مى‌كند.

وى افزود: در شرايطى كه سال تحصيلى جديد آغاز شده است، افزايش ظرفيت دانشگاه‌ها غيركارشناسانه بوده و عملا غيرقابل اجرا است.

بحث جنجالى افزايش ظرفيت دانشگاه‌ها

نمايندگان مجلس ديروز در شرايطى وارد بحث در مورد جزئيات طرح «افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاه‌هاى مادر، ممتاز و درجه يك» شدند كه جو صحن علنى تحت تاثير درخواست تعدادى از نمايندگان طيف حاميان دولت مبنى بر «مسكوت» ماندن اين طرح بود. عليرضا زاكانى كه برخلاف ديگر عضو كميسيون آموزش و تحقيقات يعنى على عباسپور، به عنوان يكى از پيشنهاددهندگان مسكوت ماندن اين طرح سخن گفت و طرح افزايش ظرفيت دانشگاه‌ها را در سال تحصيلى 88-87 موجب بى‌ثباتى در دانشگاه‌ها ناميد و خواستار مسكوت ماندن طرح به مدت 6 ماه شد. او همچنين تصويب چنين طرحى را دخالت در مصوبه‌هاى شوراى عالى انقلاب فرهنگى عنوان كرد و افزود: كارى كه اين طرح انجام مى‌دهد از اساس مخالف برنامه چهارم است زيرا برخلاف برنامه حركت مى‌كند. اما اين پيشنهاد در نهايت با 150 راى مخالف، 90 راى موافق و 3 راى ممتنع به تصويب نرسيد تا نمايندگان وارد جزئيات طرح افزايش ظرفيت دانشگاه‌هاى ممتاز، درجه يك و مادر در سال 87 شوند. ادامه مذاكرات نمايندگان از اين لحظه به بعد با چالشى سه ساعته همراه بود و اصلى‌ترين نكته مورد بحث، عنوان دانشگاه‌هاى ممتاز مادر و درجه يك بود.

نمايندگان مخالف بارها با تذكرها و اخطارهاى قانون اساسى نسبت به گنجانده شدن اين عنوان در طرح يادشده اعتراض داشتند اما گويا غلبه اصلى در پارلمان از آن دسته‌اى از نمايندگان بود كه پاسخگويى اعتراض دانشجويان تحصن كرده مقابل درب شمالى مجلس را به ايرادهايى چون «بار مالي» طرح و تبعيض ميان دانشگاه‌ها ترجيح دادند. نمايندگان مخالف با اين استدلال كه نمى‌توان تعريف مناسبى از دانشگاه درجه يك و مادر ارائه كرد و پيش كشيدن موضوع افزايش ظرفيت اين دانشگاه‌ را برخلاف روح قانون اساسى مبنى بر عدم تبعيض در حيطه آموزش مى‌دانستند ضمن اينكه چالش بزرگ اين طرح يعنى بار مالى يا عنوان كردن اين مطلب كه طرح افزايش ظرفيت دانشگاه‌ها حدود 6 ميليارد تومان بار مالى دارد از جانب اكثريت نمايندگان رد شد تا سرانجام ماده واحده اين طرح به تصويب برسد. بر اساس ماده واحده طرح افزايش ظرفيت دانشگاه‌هاى ممتاز و درجه يك (كه از نگاه بسيارى از كارشناسان درمان موقتى و غيركارساز مصوبه شوراى عالى انقلاب فرهنگى مبنى بر بومى‌گزينى دانشجويان است) ظرفيت پذيرش دانشجويان از طريق آزمون سراسرى در رشته‌هاى روزانه، فني، مهندسى و پزشكى و حقوق به اين صورت افزايش پيدا مى‌كند كه اولا ظرفيت رشته‌هايى كه در سال 87 نسبت به سال 86 كاهش داشته به ميزان ظرفيت پذيرش دانشجو در سال 86 افزايش مى‌يابد و 10 درصد نيز به ظرفيت پذيرش دانشجو در سال 87 اضافه مى‌شود.

افزايش 10 درصدى ظرفيت رشته‌هاى مهندسي، پزشكى و حقوق

در بررسى اين طرح پيشنهادات مختلفى از سوى نمايندگان مطرح شد اما غير از پيشنهاد عباسپور نماينده تهران و رئيس كميسيون آموزش هيچ يك از پيشنهادات راى نياورد.

عباسپور پيشنهاد جايگزين ماده واحده اين طرح را مطرح كرد كه اين پيشنهاد با 125 راى موافق، 85 راى مخالف و 20 راى ممتنع از مجموع 245 نماينده حاضر به تصويب نمايندگان مجلس رسيد.

بر اساس پيشنهاد عباسپور، عنوان طرح به «طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاه‌هاى مادر و مهم دولتى در سال 1387» تغيير كرد.

با تصويب نمايندگان مجلس ظرفيت پذيرش دانشجو كه از طريق آزمون سراسرى در رشته‌هاى روزانه در دانشگاه‌هاى مادر و مهم دولتى پذيرش مى‌شوند و در رشته‌هاى فنى و مهندسى و پزشكى و حقوق به تشخيص وزارت علوم در ساير رشته‌هاى علوم انسانى كه مورد تقاضاى بالاى داوطلبان است، افزايش مى‌يابد.

بر اين اساس، رشته‌هايى كه در سال 1387 نسبت به سال 1386 كاهش ظرفيت پذيرش دانشجو داشته‌اند، افزايش مى‌يابد. همچنين 10 درصد به ظرفيت پذيرش دانشجو در سال 1387 دررشته‌هاى فوق‌الذكر اضافه مى‌گردد.

بر اساس مصوبه مجلس، افزايش ظرفيت ايجاد شده بر طبق اين قانون، بر اساس نمره زيرگروه مربوطه در آزمون سراسرى سال 1387 صرفا با تائيد سهميه مناطق 1 ،2 و 3 كشورى و به صورت آزاد و بدون تاثير هر گونه سهميه‌بندى‌هاى ديگر صورت مى‌گيرد.

وزارت علوم، تحقيقات و فناورى نيز موظف شد گزارش كاملى از اقدامات و پذيرش‌هاى صورت گرفته در دانشگاه‌ها را به كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ارائه نمايد.

نمايندگان مجلس همچنين به دولت اجازه دادند با جابه‌جايى در اعتبارات جارى و تملك دارايى اعتبارات مورد نياز را به دانشگاه‌هاى ذى‌ربط پرداخت كند و در صورت عدم امكان اين جابه‌جايي، دانشگاه‌ها مجازند هزينه‌هاى مربوط را از دانشجويانى كه از اين طريق پذيرش مى‌شوند دريافت كنند.

دانشگاه‌هاى مادر

نمايندگان مجلس همچنين يك تبصره به ماده واحده اين طرح الحاق كردند كه اساس آن دانشگاه‌هاى تهران، صنعتى شريف، علم و صنعت ايران، صنعتى اصفهان، اميركبير، شيراز، مشهد، شهيدبهشتى تبريز، مشهد و دانشگاه‌هاى علوم پزشكى تهران، شهيدبهشتى ايران، شيراز، اصفهان، تبريز، مشهد و اهواز و علوم پزشكى كرمان شامل اين طرح مى‌شوند.

اين مصوبه تنها در سال 87 قابليت اجرايى دارد و شامل سال‌هاى آينده نمى‌شود.
 يکشنبه 14 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات نو]
[مشاهده در: www.hayateno.ws]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن