واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: مصرف دولتى از فناورى اطلاعات در ايران زير ۴۰ درصد است
در بازار فناورى اطلاعات جهان بازار نرم افزار به دليل نياز كم به سرمايه گذارى هاى كلان و تكيه اش بر نيروى انسانى متخصص در برخى كشورهاى در حال توسعه مانند هند به يكى از عمده راه هاى كسب درآمد ملى از راه صادرات تبديل شده است به طورى كه بازار آسيا و اقيانوسيه در حوزه ICT در دو سال گذشته با ۶ ميليارد دلار سود جزو بازارهاى رو به توسعه بوده و پيش بينى مى شود امسال بيش از ۱۶ ميليارد دلار سود نصيب اين منطقه شود. به گزارش ايسنا، به عقيده كارشناسان در شرايطى كه صادرات نرم افزار از طريق اينترنت و رايانه و بدون عبور از مرزهاى تجارى، از طريق فيبر يا ماهواره به خارج صورت مى گيرد؛ با رفع نقايص قانونى و حمايت هاى دولتى صادرات نرم افزار كشور ما در سال جارى مى تواند به چند برابر رقم فعلى برسد.
سهم ايران از بازار IT كم است
هادى وزيرزاده عضو سازمان نظام صنفى رايانه اى كشورگفت: سهم ايران از بازار فناورى اطلاعات و ارتباطات از پتانسيلى كه انتظار آن مى رود كم تر است، علاوه بر اين رسيدن به جايگاهى بهتر نزديك به نظر نمى رسد زيرا ايجاد زيرساخت هاى مورد نياز نيازمند صرف زمان بسيار است. او رعايت حقوق توليدكنندگان را در ميزان حجم واردات و صادرات موثر دانست و ادامه داد: اگر شركت هاى مستعد موفق به حضور در بازار رقابت نشوند، شركت هاى ضعيف وارد حوزه مى شوند و اين امر نتيجه اى جز كاهش اعتبار ايران در بازار ICT ندارد و اين سطح اعتبار، سهم ايران را از اين بازار كاهش خواهد داد.
مصرف دولتى از فناورى اطلاعات زير ۴۰ درصد
رضا پاكيزه خو رئيس هيات مديره سازمان نظام صنفى رايانه اى استان همدان با اشاره به سهم زير ۱۰ درصدى ايران از بازار توليد سخت افزار و نرم افزار از مصرف كنندگان عام، صنعتى و دولتى در كشور به عنوان سه نوع مصرف كننده در بازار ICT نام برد و اظهار كرد: مصرف دولتى ايران از فناورى اطلاعات و ارتباطات بسيار كمتر از ميانگين جهانى و زير ۴۰ درصد است. وى معتقد است: با وجود بهره مندى زير ۴۰ درصدى از تكنولوژى در حوزه ICT اگر زيرساخت هاى الكترونيكى خود را گسترش دهيم مى توانيم به سطحى بالاتر از آنچه كه هستيم برسيم. او تاكيد كرد: در دولت الكترونيكى ايران كه در حال شكل گيرى است از كل تجهيزات موجود در دنياى فناورى اطلاعات و ارتباطات استفاده نمى شود. به گفته پاكيزه خو شركت ها يا توليدكنندگان داخلى به دليل امكانات و قوانين محدودى كه وجود دارد در رقابت با خارجى ها محدودتر شده اند و سهم كمترى از بازار ICT را در اختيار دارند.
ناديده گرفتن حق كپى رايت
دليل سهم اندك ايران از بازار ICT ناديده گرفتن حق كپى رايت است همچنان كه نبود قوانين حمايتى از توليدكنندگان محتوا و سخت افزار كه به فرار مغزها منجر مى شود، سهم ايران را از بازارهاى جهانى و حتى داخلى كاهش داده به نحوى كه كم ترين درصد از بازار ايران در اختيار توليدكنندگان داخلى است. سيدعلى رضوى كارشناس فناورى اطلاعات نيز با بيان اين مطلب و با اشاره به رتبه نه چندان خوب ايران در آمارهاى رسمى منتشر شده در حوزه فعاليت هاى IT است، اظهار كرد: نتيجه بررسى وضعيت ICT ايران اين نتيجه را به دست مى دهد كه مديران فعال در اين حوزه متخصص IT نيستند. او افزود: اين امر باعث مهاجرت تحصيل كردگان IT به ديگر كشورها مى شود؛ تحصيل كردگانى كه مى توانند با ارايه برنامه هاى اصولى در سطح بالاى دنيا در افزايش سهم ايران از بازار ICT نقش مهمى ايفا كنند.
بررسى ميزان بهره ورى مصارف ICT كشور
همچنين سيامك عدالتخواه رئيس هيات مديره سازمان نظام صنفى رايانه اى استان گيلان خاطر نشان كرد:هر زمان در حوزه ICT بين ايران و كشورهاى ديگر مقايسه انجام مى دهيم به سرفصل هاى خارجى نگاه مى كنيم و هنوز متولى وجود ندارد كه استانداردهاى جهانى مورد قبول ايران و ديگر كشورها را نهادينه كند.
به گفته او نهادهاى خارجى نيز بر اساس الگوهايى كه دارند ايران را بررسى كرده و رده بندى مى كنند كه برخى اوقات رده كسب شده توسط ايران دور از انصاف و واقعيت است. وى افزود: دست اندركاران صنعت فناورى اطلاعات جدول بندى مشخصى ارايه نداده اند كه اگر اين اتفاق بيفتد و ضعف ها و قوت ها نشان داده شود مى توانيم با سرمايه گذارى به جا و اصولى پيشرفت كنيم. او با اشاره به تحقيقاتى كه بخش هاى دولتى با سرعت بالا و بدون دقت در اين حوزه انجام مى دهند آن ها را غير قابل استناد عنوان و اظهار كرد: بايد بررسى كرد و ديد كه مصارف ICT چه قدر براى مردم بهره ورى داشته است.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]