واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حجتالاسلام اعرافي: ادعاي متفاوت بودن قرآن شيعه ادعايي موهن و غير قابل اعتنا است
گروه سياسي: ادعاي قرضاوي در اين باره كه شيعه قرآن را تحريف كرده و قرآن شيعه با ساير نسخ آن در جهان متفاوت است، ادعايي موهن و غير قابل اعتنا است.
حجتالاسلام والمسلمين عليرضا اعرافي، رئيس جامعةالمصطفيالعالميه در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، از سخنان قرضاوي درباره اتهام شيعه به بدعت در دين و تحريف قرآن، بهشدت گلايه كرد.
حجتالاسلام اعرافي در اين باره گفت: اين روزها، استادان و شخصيتهاي فراواني كه در جامعةالمصطفيالعالميه از كشورهاي مختلف حضور دارند از اين موضوع ابراز نگراني ميكنند و استادان، دانشپژوهان و طلبههاي قريب به 90 مليت كه عضو جامعةالمصطفيالعالميهاند، از اينگونه اظهارنظرها كه آثار سوئي در جهان اسلام دارد نگران هستند.
اين فعال ديني گفت: از قرضاوي با سابقه حضور در مسائل تقريبي انتظار ميرود كه هميشه عادلانه و با تأمل در مورد اينگونه مسائل اظهارنظر كند. او بهتر از هر كس ميداند كه پيرايههايي كه به پيروان و محبان اهلبيت(ع) بسته ميشود، پيرايههاي نادرستي است و اين ادعا كه قرآن را تحريف شده ميداند يا اينكه قرآن شيعه با ساير نسخ آن در جهان متفاوت است ادعايي موهن و غير قابل اعتنا است.
رئيس جامعةالمصطفيالعالميه ادامه داد: ما معتقديم قرآن عيناً چيزي است كه فرشته وحي بر پيامبر اسلام فرود آورده و امروز در دسترس مسلمانان در اقصينقاط جهان عالم قرار گرفته است.
حجتالاسلام اعرافي در تكميل اين بخش از سخنان خود افزود: ما معتقد به هويت واحد و نسخه كامل قرآن كه امروز در اختيار مسلمانان است، هستيم. البته ممكن است در تفسير و تحليل آيات آن نقطه نطراتي داشته باشيم و نظراتمان با هم متفاوت باشد همانگونه كه در بين مفسران اهل سنت هم تفاوتهايي وجود دارد.
وي در ادامه در خصوص مسائل ديگري چون بحث بدعت در دين گفت: ما با استدلال ميتوانيم حقايق و اسنادمان را به اثبات برسانيم.
رئيس جامعةالمصطفيالعالميه يادآور شد: ما معتقد به آنيم كه تعامل بين شيعه و سني بايد تعاملي بر اساس منطق، عقلانيت، مدارا و سازش باشد و مواضع جمهوري اسلامي ايران و ساير مسلمانان در سراسر دنيا همچون فلسطين و لبنان، نشاندهنده برادري مسلمانان با يكديگر است، ما هزينههاي هنگفتي را براي دفاع از آرمان مسلمانان فلسطين كه اهل سنت هستند، در دهه گذشته پرداخت كردهايم.
اين كارشناس ديني متذكر شد: حقيقتاً پيروان اهل بيت(ع)، انقلاب اسلامي و ملّت ايران، خود را برادر همه مسلمانان ميدانند و قرضاوي و بسياري از علماي جهان اسلام نيز اين را به خوبي ميدانند ولي
معالاسف تحريكهايي وجود داشته و اشخاصي چون قرضاوي تحت تأثير اين تحريكها قرار گرفتهاند كه اميد است اين سخنان را اصلاح كند و در اين زمان كه جهان اسلام نياز به آن دارد كه پيروان قرآن زير لواي يك پرچم باشند اين سخنان فتنهبرانگيز كه سمّ مهلكي براي جهان اسلام و آسيبي مهلك براي آن است را جبران كنند.
رئيس جامعةالمصطفيالعالميه تأكيد كرد: مذاهب اسلامي، مذاهب آزادي هستند و پيروي از هر يك از مذاهب براي مسلمانان آزاد است در كنار ديگر مذاهب، مذهب اهل بيت هم در معرض افكار و انديشه جهانيان قرار گرفته و مسلمانان خود مذهبشان را انتخاب ميكنند.
حجتالاسلام اعرافي تصريح كرد: در بين شيعه تحميل هيچ مذهبي، جايي ندارد و ما تنها عرضه منطقي را در جهان انجام ميدهيم و انتخاب را به افراد واگذار ميكنيم، اعتقادات ما اعتقادات مستند به قرآن است و قرآن مهمترين محور حركت ماست و فعاليتهاي قرآني كه امروز در ايران ارائه ميشود نشاندهنده اهتمام ما به قرآن است.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه قرآن كه در ماه مبارك رمضان در تهران برگزار شد، گفت: بايد از قرضاوي سؤال كرد كه كجاي جهان اسلام و در كدام كشور اسلامي اين اهتمام به قرآن نشان داده ميشود؟ در اين نمايشگاه همه آثار تفسيري و قرآني شيعه و سني ارائه شد، مراكز علمي ـ حوزوي ما در شهرهاي مختلف، رشتههاي قرآني و گرايشات قرآنپژوهي، توليدات قرآني، توجه به شخصيت پيامبر و محوريت قرآن در سراسر مراكز علمي فرهنگي در ايران و ميان شيعيان در جهان كاملاً نمايان است.
وي ادامه داد: ما در مقام عمل، در قضيه فلسطين و همه برادران اهل سنت حضور داريم و اين اخلاص و وفاداري به آرمان قرآن و وحدت اسلامي شايسته نيست كه با سخنان موهن پاسخ گفته شود.
وي با اشاره به سخنان آيتالله سبحاني در اينباره بيان داشت: اي كاش همانطور كه ايشان فرمودند، قرضاوي به آقاي شلتوت و علماي نيكانديش و روشنبين اهل سنت تأسي ميكرد و در زماني كه جهان اسلام نيازمند وحدت و برادري است اين سخنان نادرست را طرح نميكرد.
وي تأكيد كرد: نكاتي كه قرضاوي مطرح ساخته قابل پاسخگويي است و اميدواريم با گشودهشدن فضاي گفتوگو ديگر شاهد اينگونه سخنان نباشيم.
حجتالاسلام اعرافي خاطرنشان كرد: شيعه و سني امروز بايد بداند كه دشمن ما، اسرائيل و استكبار جهاني است و امّت اسلامي براي بازسازي تمدن خود و پيشرفت در همه عرصهها نيازمند همگامي مسلمانان است؛ ما علم، دانش، فنآوري و همه پيشرفتهاي خود در جهان را متعلق به جهان اسلام و مسلمين ميدانيم و تفاوتي بين ديگر مسلمين با خود احساس نميكنيم.
وي در ادامه اظهار كرد: عالمان شيعه همانند گذشته بايد در برابر اينگونه سخنان مواضع خود را اعلام دارند و با بردباري، صبوري و تحمل رفتار كنند و نبايد به انفعالي بيفتيم كه به تندي و افراط كشيده شود چرا كه با گفتوگو و عرضه سخنان درست ميتوان با اين مواضع مواجه شد، امت اسلامي مواضع سنجيده و عقلاني را درك ميكند.
رئيسجامعةالمصطفيالعالميه توصيه كرد: شيعه در برابر اين سخنان نبايد به افراط مبتلا شود و بايستي از پارهاي حركات كه به وحدت امت اسلامي ضربه وارد ميكند حذر كند و در برابر هجومهايي كه دشمنان اسلام در برابر ما دارند هوشيار باشد.
اين فعال ديني، جبهه اصلي مقابل مسلمانان را جبهه اسرائيل و استكبار جهاني برشمرد و تأكيد كرد: كه اين جبهه را فراموش نكنيم و سخنان خود را در اين موارد هوشمندانه عرضه كنيم و با حركتي سنجيده و عقلاني و با آرامش از هرچه موجب تندروي در جهان اسلام ميشود پرهيز كنيم اينها نكاتي است كه شيعه، علما و حوزههاي علميه ما بايد بدان توجه داشته باشند.
حجتالاسلام اعرافي يادآور شد: اهتمامي كه شيعه به قرآن و وحدت مسلمانان داشته نكته مهمي است كه بايد تداوم يابد و توجه ما به شخصيت جامع پيامبر و قرآن كه نسخه شفاي بشريت است ميتواند بسياري از سوءتفاهمات را برطرف كند.
وي در پايان و در تكميل سخنان خود ابراز داشت: بايد توجه به اهل بيت و معارف نوراني آنان را در ظل و ذيل قرآن و شخصيت پيامبر معزفي كنيم چرا كه توجه به اين دو عنصر ميتواند ضامن سعادت و رستگاري ما باشد و سوء تفاهمات را در جهان اسلام برطرف كند.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]