واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مشاور شهردار تهران تاكيد كرد:نبود عزم جدي براي بهينه سازي مصرف انرژي در ساختمانها
مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست با بيان اينكه با روند فعلي مصرف گاز در كشور طي چند سال آينده در رديف وارد كنندگان نفت و گاز قرار خواهيم گرفت، افزود: در حال حاضر اين دغدغه وجود دارد كه با توجه به اين كه ميزان مصرف ما از توليدمان بيشتر است ما را از كشورهاي عضو اوپك خارج كنند و اين از بحران هايي است كه به آن توجه نمي شود.
به گزارش خبرگزاري مهر ، مهندس محمدهادي حيدرزاده امروز در هشتمين نشست كميته راهبردي مبحث 19 مقررات ملي ساختمان ، با ابراز تاسف از اينكه هيچ عزم جدي براي بهينه سازي مصرف انرژي در ساختمان ها انجام نمي شود و فقط در زمان بحران به فكر مديريت مصرف مي افتيم ، گفت : نبود يك تفكر پيش گيرانه موجب شده تا همواره در مواقع بحران آن هم اگر بتوانيم وضعيت را مديريت مي كنيم و نمونه عيني آن را در تابستان و در زمينه استفاده از لامپ هاي كم مصرف ديديم .
وي با تاكيد بر اينكه اين موضوع بايد در حوزه هاي تصميم گيري مورد توجه قرار گيرد و اقدامات اصولي براي آن انجام شود ، افزود :جاي يك برنامه راهبردي براي رسيدگي به موضوع انرژي در كشور خالي است و درمجموع اقدامات دولت و مجلس ، كمتر و يا در اولويت هاي پايين تر به اين موضوع پرداخته مي شود .
مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست با اشاره به اينكه بايد به حفظ انرژي براي نسل هاي آينده توجه شود، افزود: شهرداري تهران فقط در محدوده هايي خاص مي تواند در اين امر دخالت كند و اگر عزم و اراده حاكميتي محقق نشود ، شايد در دهه آينده با بحران جدي انرژي مواجه شويم كه زنگ خطر آن را تابستان امسال با قطع برق ديديم و براي زمستان امسال نيز بنا به گفته مسئولان دولت ، بحران گاز وجود دارد .
حيدرزاده با انتقاد از نبود برنامه اي جامع براي مصرف لجام گسيخته انرژي در سطح كشور گفت: شهرداري تهران مبحث 19 را دراين زمينه به جديدت پيگيري مي كند و اين اقدام جدي بايد در همه كشور انجام شود و ويژه تهران نباشد.
مشاور شهردار تهران در امور محيط يست خاطر نشان كرد: در بخش فرهنگ سازي و آموزش ، كار رسانه ملي قابل تقدير است كه بايد به ساير رسانه ها نيز تعميم داده شود و سياست هاي تشويقي و تنبيهي نيز به عنوان سياست هاي مكمل بايد به طور جدي بريا اين موضوع انجام شود .
حيدرزاده با بيان اينكه هدفمند كردن يارانه ها از اقداماتي است كه بايد به طور جدي مورد توجه قرا گيرد، گفت: با توجه به مصرف انرژي در چند دهه اخير به نظر مي رسد دولت نهم دغدغه دارتر به اين بحث مي نگرد و مشكلي كه در حال حاضر وجود دارد به دليل روند تاريخي دهه هاي گذشته بوده است كه با دادن يارانه هاي غلط به وجود آمد و ما اساسا مردمي مصرف گرا شده و توجهي به انرژي نداشته ايم.
وي افزود: سهميه بندي بنزين و هدفمند كردن يارانه ها از جمله مباحثي است كه توجه دولت را به اين موضوع نشان مي دهد و اگر اين كار با يك تدبير احساسي نباشد و جامع و اجرايي اقدام شود ، اقدام مناسبي است و شهرداري تهران نيز اعلام آمادگي مي كند كه در بهينه سازي مصرف انرژي همكاري لازم را بكند .
مشاور شهردار تهران با اشاره به اينكه همه مباحث 20 گانه در اين زمينه بايد اجرا شوند ، ساخت و ساز با روش هاي سنتي را از ديگر مشكلات موجود دانست و بر لزوم ساخت و ساز با روش هاي جدي تاكيد كرد.
10 ميليارد دلار پرت حرارتي كشور در سال 87
در ادامه اين نشست ، مهندس لطفي ، مدير بخش ساختمان شركت بهينه سازي مصرف سوخت ، نيز با بيان اينكه اجراي مبحث 19 نياز به بستر مناسب دارد و بدون بستر سازي اين مبحث هرگز اجرا نمي شود ، گفت: در شركت بهينه سازي مصرف سوخت ، به دنبال ايجاد بستر هستيم و آموزش مهندسان به صورت رايگان و هم چنين راه اندازي حدود 40 كارخانه ساخت پنجره هاي دو جداره ، از اقداماتي است كه انجام شده است.
وي افزود: امسال 500 ميليون متر مكعب توليد داشته ايم و ميزان مصرف ما 700 ميليون متر مكعب بوده است و مي بينيم كه هنوز زمستان نشده ، تراز گاز ما منفي است .
لطفي گفت: با احتساب نفت بشكه اي 120 دلار ، ايران در سال 87 ، 10 ميليارد دلار پرت حرارتي در ساختمان ها داشته است .
وي خاطر نشان كرد: بر اساس آمار سازمان هاي انرژي جهاني در سال 2030 انرژي خورشيدي از انرژي هسته اي نيز جلو بزند و اين در حالي است كه در كشور ما از انرژي خورشيدي هيچ استفاده اي نمي شود اما مي بينيم كه 200 ميليون خانه در چين آب گرم كن هاي خورشيدي دارند.
لطفي افزود: ايران همان طور كه در انرژي گاز مقام دوم دنيا را دارد، در انرژي خورشيدي نيز با داشتن 300 روز نورخورشيد ، مقام دوم را دارد .
وي با تاكيد بر اينكه بايد نگاهي نو به موضوع انرژي داشته باشيم، گفت: نيازمند فرهنگ سازي و آموزش هستيم و مشكلات زيادي وجود دارد و از 200 هزار نفر مهندس ناظر تا كنون توانسته ايم 5 هزار نفر از آنان را آموز ش دهيم كه اين مسئله همكاري ساير ارگانها را مي طلبد.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]