واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر /اعتراض جمعي از مردم تبريز به احداث خطوط B.R.T / به خاطر منافع چند نفر طرح تعطيل نمي شود
تبريز - خبرگزاري مهر: احداث خطوط بي آر تي در تبريز كه از ماه گذشته آغاز شده با واكنشهاي متفاوتي روبرو بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر در تبريز، پيش از ظهر امروز يكي از اتوبوسهاي تندرو در خط ويژه بي.آر.تي احداث شده در مسير ميدان قونقا با يكي از عابران تصادف كرده و منجر به كشته شدن عابر پياده شد.
به دنبال اين حادثه اصناف و كسبه و جمعي از مردم تبريز در اعتراض به احداث خط ويژه بي آر تي ضمن تجمع اعتراض آميز ميله هاي اين خط را تخريب كردند.
در پي اين تجمع يگان ويژه پليس در محل حاضر شد و ضمن متفرق ساختن مردم از تخريب بيشتر اين خط جلوگيري كرد.
ماموران شهرداري دقايقي پس از اين حادثه در محل حاضر شده و بلافاصله ميله هاي تخريب شده را مجددا نصب كردند.
يادآور مي شود احداث خطوط بي آر تي در تبريز كه از ماه گذشته آغاز شده با واكنش هاي متفاوتي روبرو بوده است .
مسير حركت اتوبوسهاي تندرو تبريز از ميدان راهآهن تا چهار راه آبرسان است كه در آينده تا ميدان بسيج به طول 18 كيلومتر افزايش خواهد يافت.
در حاليكه شهردار تبريز بر ادامه اين طرح اصرار دارد برخي از اعضاي شوراي شهر و نيز اصناف و كسبه خيابانهاي اصلي شهر از اجراي اين طرح به شدت ناراضي هستند.
به اعتقاد مردم احداث اين خطوط موجب قطع ارتباط دو طرف خيابان و ركود بازار كار اصناف و كسبه خيابانهاي محصور شده تبريز شده است.
خطوط "BRI" تبريز موجب افزايش ترافيك شده است
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسكو در مجلس شوراي اسلامي در باره خطوط بي آر تي گفت: به دليل كارشناسي نبودن اين طرح هم اكنون اجراي خطوط BRT در تبريز اعتراض اقشار مختلف را به همراه داشته است.
محمدحسين فرهنگي تصريح كرد: شهرداري تبريز پيش از اجراي طرح اتوبوسهاي تندرو (BRT) در تبريز بايد نظر همه اقشار را در نظر ميگرفت.
وي با اشاره به ارسال نامههاي متعدد از سوي اقشار مختلف مردم گفت: محدود كردن يك طرفه خيابان به عنوان خط ويژه سبب شده است كه اصناف حاشيه خيابان از اجراي اين طرح ابراز نارضايتي كنند.
فرهنگي تصريح كرد: رانندگان تاكسي و خودروهاي شخصي و دولتي نيز با اجراي اين طرح دچار مشكل شدهاند كه بهتر بود پيش از اجرا كار كارشناسي انجام ميگرفت.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسكو ضمن انتقاد از اصرار شهرداري تبريز براي اجراي طرح BRT گفت : كارشناسان ترافيك و پليس راهنمايي و رانندگي با اين طرح مخالف كرده به طوري كه كه اين طرح در شوراي ترافيك كلانشهر تبريز نيز راي نياورده بود.
فرهنگي بر اجراي طرح انتقال پايانههاي اتوبوس شركت واحد از هسته مركزي شهر نيز اشاره كرد و اظهار داشت: در بحثهاي مطرح شده از سوي مديران شهرداري تبريز انتقال پايانههاي شركت واحد به ميدان آذربايجان و شهيد فهميده مطرح شده است كه اجراي اين نوع طرحها نيز كاملا غيركارشناسي شده است و اعتراض شهروندان را به همراه خواهد داشت.
از سوي ديگر فرمانده نيروي انتظامي آذربايجان شرقي گفت: بايد قبل از اجراي طرح"BRT " فرهنگ استفاده از آن در بين مردم نهادينه مي شد.
فرهنگسازي براي خطوط "BRT" بايد قبل از بهره برداري انجام مي شد
سردار سرتيپ محمدعلي نصرتي غفلت در فرهنگ سازي در اين طرح را باعث بروز مشكلات بسيار خواند و افزود : پيش بيني كارشناسان ما تاثيرگذار بودن اين طرح بود به شرطي كه با فرهنگ سازي همراه مي شد ولي در اين حوزه هيچ فعاليتي صورت نگرفت.
وي افزود: با همه تفاسير اجراي طرح تا كنون رضايتبخش بوده و نتايج خوبي در ترافيك گشايي هسته مركزي شهر نشان داده است .
سردار نصرتي با اشاره به جابجايي بيش از 150 هزار نفر توسط اتوبوسهاي تندرو اظهار داشت : اگر بخواهيم ترافيك شهر را سبك تر كنيم بايد به سمت توسعه استفاده از وسايل نقليه عمومي برويم.
وي تاكيد كرد: نبايد وضعيتي در جامعه به وجود آورد كه طرحهاي مختلف را در آن مورد آزمون قرار داد و سپس رها كرد بلكه بايد طرحهاي جامعي را دنبال كرد.
طرح اتوبوسراني سريعالسير تبريز قانوني است
در همين حال عليرضا نوين شهردار تبريز در دفاع از اجراي طرح بي آر تي گفت : طرح اتوبوسراني سريعالسيرBRT تبريز طرحي كاملاً قانوني و مصوب شوراي شهر و شوراي عالي ترافيك آذربايجان شرقي است.
وي در عين حال ضمن پذيرفتن برخي ايرادات وارده به اين طرح افزود: شهرداري تبريز رفع ايرادها و حل مشكلات ناشي از اجراي طرح اتوبوسراني سريعالسير را وظيفه خود ميداند.
نوين رضايت مردمي را شرط اصلي اجرا و موفقيت طرحها و پروژههاي اجرايي دانست و گفت: اكثريت مردم و مسافران رضايت كامل از اجراي اين طرح دارند و ما تلاش خواهيم كرد با رفع مشكلات و ايرادات باقيمانده طرح رضايت حداكثري مردم را فراهم كنيم.
به خاطر منافع چند نفر طرح تعطيل نمي شود
شهردار تبريز با اشاره به اعتراض برخي از اصناف و كسبه موجود در محدوده اين طرح يادآور شد : نمي توان توقع داشت به خاطر منافع چند نفر اين طرح حياتي و تأثيرگذار در كلانشهر تبريز متوقف شود.
به گفته وي اجراي طرح سامانه اتوبوسهاي تندور توانسته است شهروندان را در حداقل زمان و بدون دغدغه فكري به مقصد مورد نظرشان برساند.
وي افزود: ترافيك واقعيتي است كه همه ما ناخواسته در كمند آن گرفتار شدهايم و اگر امروز ساماندهي نشده و مطالعه نشود به حتم وضع ما در پنج سال آينده بهتر از تهران نخواهد بود.
شهردار تبريز با اشاره به سند چشمانداز 20 ساله كشور تاكيد كرد: طبق قانون در سال 1390 سهم حمل و نقل عمومي بايد به 75 درصد برسد ولي در حال حاضر اين تكليف براي سامانه حمل و نقل عمومي 30 درصد است.
وي افزود: روزانه به طور متوسط 150 هزار نفر از طريق اين خط در سطح شهر جابه جا ميشوند و ميزان رضايتمندي عمومي از اين طرح در حال افزايش است.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]