واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نمايشگاه تجليل از حسين پرتوي برگزاري مي شود // همه مديون انقلاب هستيم و انقلاب مديون امثال حسين پرتوي
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: جلسه مطبوعاتي پيرامون نمايشگاه تجليل از حسين پرتوي،عكاس لحظات ناب انقلاب صبح امروز در بنياد فرهنگي روايت فتح برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" در ابتداي اين نشست محمد حسين حيدري سرپرست انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس گفت: تاريخ هر كشوري شمع فروزاني است براي آيندگان و پلي است براي ادامه مسير.در تاريخ كشورمان مردان بزرگي تاريخ نگاري كردند و در دهه هاي اخير آنقدر فراز و نشيب هاي انقلاب زياد بوده است كه اگر قرار باشد ملتي در آرامش اين دوره را طي كند چندين قرن نياز دارد.
وي افزود: در سالهاي گذشته فراز و نشيب هاي بسياري داشته ايم كه هر كدام ممكن است براي باقي ملت ها چندين دهه بگذرد.همچنين ممكن است ثبت همه آنها از دست تاريخ نگاران خارج شود و اينجاست كه نياز است كساني به صورت مستند تصويري اين وقايع را ثبت كنند.
حيدري اظهار داشت: هر يك از اين مستندهاي تصويري برگ زريني از تاريخ ماست كه هر كدام به نوعي تاثير گذار بوده است اما در اين ميان بعضي تاثيرگذار تر از بقيه بوده و از آن جمله عكسي است كه حسين پرتوي از حضور همافران در خدمت امام(ره) گرفته است و اين اتفاقي بود كه اگر قرار بود فقط تاريخ نويسان بنويسند، ممكن بود پيروزي انقلاب سالها به طول بيانجامد.
سرپرست انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس گفت:همافران حضور پيدا كرده بودند براي بيعت و دقيقا سه روز بعد انقلاب به پيروزي رسيد.اگر تمام آثار پرتوي را كنار بگذاريم و فقط همين يك عكس را مبني قرار دهيم اين عكس باعث شد هزينه بسيار زيادي را مملكت بابت پيروزي انقلاب نپردازد.
و ي ادامه داد: در حال حاضر نياز است تا بزرگداشتي براي خالق اين اثر برگزار كنيم.انجمن به حسب وظيفه برنامه اي را ترتيب داده كه با استقبال همه عكاسان روبه رو شده است و دوستان زيادي آثارشان را براي اين نمايشگاه ارسال كرده اند.
در اين جلسه نصيرپور فردي كه سالها با حسين پرتوي همكار بوده است نيز حضور داشت.
در ادامه داريوش عسگري كه دبيري نمايشگاه عكس تجليل از حسين پرتوي را به عهده دارد گفت:پرتوي عكاس منحصر به فردي است. او خالق عكس بيعت همافران است و در حال حاضر در وضعيت مناسبي قرار ندارد و اين حق نيست.
وي افزود: براي برگزاري اين نمايشگاه هر كدام از دوستان سه عكس فرستاده اند براي شركت در نمايشگاه . هدف اين نمايشگاه انسجام و اتحاد عكاسان در جهت حل مشكلات همكارانمان است.
عسگري اظهار داشت: عكاسان جنگ افراد گمنامي هستند كه ما فقط به آثارشان فخر مي فروشيم و فقط از خاطراتشان جويا هستيم و هيچ وقت به دنبال اين نبوديم كه تاثيرعكس آنها چه بوده است ،اين مسائل ناشناخته مانده است وما فقط شعارگونه با آنها برخورد مي كنيم.
در ادامه مهدي سروري روابط عمومي انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس گفت: ما همه مديون انقلاب هستيم و انقلاب مديون حسين پرتوي است.
عسگري در پاسخ به اين سوال يكي از خبرنگاران كه تاريخ ارسال آثار تا چه زماني است ،گفت: مشغول رايزني هستيم براي انتخاب مكان كه تا آن موقع زماني را اعلام نمي كنيم و تا اعلام زمان برگزاري نمايشگاه دوستان مي توانند عكس هاي خود را ارسال كنند.
در ادامه حيدري خاطر نشان كرد: ما اين نمايشگاه و حركت را به لحاظ بزرگداشت مقام حسين پرتوي انجام مي دهيم و نگاهمان اين است كه از فروش آثار كمكي باشيم براي درمان ايشان اما مسلما شان و منزلت او خيلي بزرگتر و ارزشمندتر از اين حركات است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار كيهان مبني بر اينكه از طرف وزارت ارشاد چه كمكهايي صورت گرفته است، گفت: وزارت ارشاد حدود 7 ميليون كمك كردند كه اين صرف هزينه ترخيص وي از بيمارستان مدائن شده است.
در همين رابطه نصير پور، دوست و همكار حسين پرتوي گفت: در آخرين مرحله در زمينه اعزام پرستار درخواستهايي شده كه هنوز پاسخي داده نشده است.
**شرح حالي مختصر از زبان حسين پرتوي:
در سال 1321 در آذربايجان متولد شدم.
بچه جنوب تهران و محله جواديه بودم.
پدرم با كفاشي خانواده را اداره مي كرد و من از همان دوران با دوربين قديمي برادرم – كه به شكل جعبه بود- بازي ميكردم.
از فرط علاقه ام به عكاسي بعد از گذراندن دوره سيكل در دبيرستان ابو مسلم همراه با يكي از دوستانم براي كار به روزنامه كيهان رفتيم.
من در روزنامه در قسمت انبار مشغول بكار شدم و پس از يك هفته به بايگاني منتقل شدم و شش ماهي در آنجا مشغول بودم كه به واسطه آقايي به نام عدل – كه شر و شوري من را ديد- قرار شد هر روز بعداز ساعت سه كه كارم تمام ميشد به بخش عكاسي بروم و مشغول شوم، اما بدون مزد!
بعد از دوماه به دليل اشتياقم، من كامل به بخش عكاسي منتقل شدم و زير نظر دبير سرويس عكس"سعيد مرات" مشغول شدم.
من شانزده سال داشتم و در دوراني كه نان سنگك دو ريال بود با حقوق صدوپنجاه تومان استخدام شدم.
از سال 1338 به شكل حرفه اي با عكاسي ورزشي كارو را شروع كردم و معتقدم عكاس خبري بايد كار را از ميادين ورزشي شروع كند تا بتواند براي عكاسي در حوادث خود را آماده كند.
من در سال 1356 بود كه از جريان دولت جدا شدم و در كنار مردم، اخبار انقلاب را دنبال مي كردم.
باور داشتم كه روزنامه براي مردم است نه براي حزب و جناح خاص! پس خود را متعلق به مردم مي دانستم و ديگر به خطر فكر نمي كردم چون براي مردم بودم.
عكسهايي دارم از دوران انقلاب كه بسته شدن فرودگاه توسط نظاميان به فرمان بختيار در 4 بهمن ماه 1357،اعدام سران رژيم در دبيرستان هاي علوي و رفاه، ورود امام خميني"ره" به ايران در فرودگاه مهرآباد 12 بهمن1357 و بيعت همافران با امام "ره" در تاريخ 19 بهمن 1357 و اگر بخواهيد شرح عكس همافران را بدانيد ماجرايش از اين قرار است كه...
يك روز قرار بود به نفع دولت مهندس بازرگان راهپيمايي شود و هر كدام از همكاران به طرفي رفتند.
من مامور شدم به مدرسه علوي و تا رسيدم ديدم خلوت است و يك نفر از دفتر امور مطبوعات دستور خروج تمام عكاسان رو صادر كرد و گفت كه:"همه عكاس ها را از اينجا بيرون كنيد".
متوجه شدم كه بايد خبري باشد و ديدم درب كناري مدرسه باز شد و تعدادي افسر نيروي هوايي با لباس فرم براي بيعت با امام "ره" وارد حياط شدند.
به من تاكييد كردند كه اجازه نداري عكس بگيري!
گفتم: بگذاريد بدون اينكه چهره اي از كسي معلوم باشد عكس بگيرم و گرنه اگر اين سند نباشد چگونه مي خواهيد ثابت كنيد كه اينجا چه گذشته است؟
بالاخره قبول كردند و من را تحويل دو نظامي دادند تا اگر كسي رو به دوربين كرد اين دو نگذارند كه من عكس بگيرم و...چون هنوز دولت بختيار سر كار بود، نگران بودند كه شناسايي شوند و دولت مجازاتشان كند.
عكس را گرفتم و تا خود روزنامه دويدم و عكس در صفحه اول روزنامه چاپ شد و همان روز بختيار اين اتفاق را تكذيب كرد و امام "ره" چهار بعدازظهر همان روز اعلاميه اي دادند و اتفاق را تاييد كردند و فرداي آن روز هم روزنامه كيهان عكس نگاتيو هاي اين بيعت را براي قضاوت مردم چاپ كرد و غروب خبرم كردند كه: هر جا هستي بيرون نيا كه خبر دسنگيري ات را صادر كرده اند...
بعد از چاپ عكس بيعت همافران به آنها حمله شد و مردم براي كمك به آنها به پادگان ها ريختند و بختيار فهميد كاري ازش بر نمي آيد چون همه با امام "ره" بيعت كرده بودند.
...
در طي سالهاي دفاع مقدس هم دبير سرويس عكس روزنامه كيهان بر عهده ام بود.
پس از سالها كار و زحمت خيلي ها ادعا كرده بودند كه عكس بيعت همافران براي آنها است و با خاطراتي غلط در رابطه با اين عكس، تاريخ را به اشتباه مي انداختند و دلم را به درد مي آوردند ولي ارشاد كتابي چاپ كرد و اسمم را زير عكس نوشت و همه دانستند كه عكاس اين عكس ماندگار در تاريخ انقلاب چه كسي است.
ما فكر ميكرديم كه روزنامه "كيهان" مال خود ما است و هر زمان كه لازم باشد به عكس هايمان دسترسي داريم. در هيچ عرف و آييني نمي گنجد كه انسان را به خانه خود راه ندهند!
امروز صاحب عكسهايمان نيستيم و حتي امكان چاپ يك كتاب ازشان را نداريم تا تاريخ اين مملكت را براي اين مردم نشان دهيم .
چرا با كساني كه جانشان را براي انقلاب و مردم و عقيدشان به خطر انداخته اند و بارها به خاطر عكس هايي كه گرفته بوديم از سوي سران رژيم تهديد به مرگ شديم و فراري بوديم، چنين مي كنند ، نمي دانم!
پس از 31 سال خدمت در روزنامه كيهان به موجب نامه ي 20597 و گواهي به شماره ي:* 18963- د* در 27 شهريور 1368 بازنشسته شدم و به دليل دوستي و علاقه اي كه به مرحوم پروفسور حسابي داشتم با قسمت فرهنگي بنياد ايشان همكاري ميكردم.
•شركت در چندين نمايشگاه عكس گروهي با موضوع انقلاب و دفاع مقدس
•دبير سرويس عكس روزنامه كيهان در طول سالهاي دفاع مقدس-1362 تا 1367
•دريافت لوح تقدير از نخستين جشنواره تخصصي مطبوعات ورزشي در ايران
•دريافت لوح و تنديس از دومين همايش تجليل از فجرآفرينان عاشورايي- بهمن 1385
•دريافت لوح و مدال در همايش راويان نور و بزرگداشت عكاسان انقلاب - بهمن 1386
•دريافت تقديرنامه از فرماندهي نيروي هوايي ارتش در آستانه بيست و نهمين سالروز بيعت همافران با امام"ره"- بهمن 1386
•دريافت جايزه "مطهر" از مقام رياست جمهور دكتر محمود احمدي نژاد
/110
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]