واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مدير عامل شركت ملي صادرات گاز ايران: خط لوله نهم براي صادرات گاز به اروپا تعريف شده است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: كسايي زاده در خصوص پروژه هاي صادراتي گاز ايران گفت: ايران فروشنده گاز است و ديگر كشورها نيازمند گاز و براي فروش گاز متناسب با بازار و قيمت روز عمل مي كنيم.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، محمدرضا كسايي زاده مدير عامل شركت ملي صادرات گاز ايران در دومين همايش بين المللي صادرات گاز ايران در خصوص صادرات گازي ايران گفت: وزارت نفت تمام بحث صادراتي گاز را به شركت ملي صادرات گاز ايران واگذار كرده و سياست اين شركت هم تنها فروش است و بر اساس فرمول و به روز، گاز خود را مي فروشد.
وي در خصوص وضعيت خط لوله صلح افزود: غنيمي فرد به عنوان مسوول اين پروژه از طرف وزارت نفت مشخص شده است اما با دستور وزير همه پروژه صادراتي گاز با نظارت اين شركت انجام مي شود و حتي اين خط لوله (خط صلح) نيز در حال حاضر زير نظر اين شركت است و به دنبال بازي كردن با كشوري نيستيم، اگر شرايط به توافق نرسد،ادامه نمي دهيم.
كسايي زاده افزود: خطوط لوله داخل ايران داراي اولويت است و سپس به صادرات مي پردازيم و در حال حاضر با پيوستن فاز 9 و 10 به خطوط گازي كشور و افزايش ظرفيت توليدي، روزانه 532 ميليون متر مكعب گاز به مصرف داخل اختصاص داده ايم.
وي در مورد پروژه هاي صادراتي گاز ايران گفت: خط لوله جديدي به نام خط لوله نهم سراسري كه از عسلويه تا مرز بازرگان، مسافت هزار و 900 كيلومتري را طي مي كرد و قرار بود براي مصرف داخلي باشد با ابراز علاقه اروپا، براي صادرات به كشورهاي آلمان، اتريش و ... آماده است.
مدير عامل شركت ملي صادرات گاز ايران درباره قيمت قراردادهاي گازي افزود: دو عامل تعيين كننده قيمت گاز هستند يكي، بحث ارزش حرارتي گاز نسبت به نفت خام و ديگري سنجش قيمت نفت خام نسبت به گاز طبيعي كه بنا به فرمول محاسبه مي شود و قيمت گاز تا آخر هم قرارداد ثابت نيست.
كسايي زاده تصريح كرد: از سال آينده قيمت گاز شناور مي شود و نسبت به قيمت روز تغيير مي كند اما براي قراردادهاي مثل كرسنت بهتر است كه با توجه به ثابت بودن نرخ پايه ايران، با نرخ بين المللي پاي مذاكره حاضر شوند.
وي افزود: بخش گاز در شرايطي قرار دارد كه محيط خوبي براي سرمايه گذاري است و حتي با بالارفتن قيمت كنوني تجهيزات، سرمايه گذاري در آن به صرفه است.
كسايي زاده در خصوص سه پروژه بزرگ ايران LNG ، پرشين LNG و پارس LNG گفت: مشكلات مالي اين پروژه ها مخصوصا پروژه بزرگ ايران LNG از حساب ذخيره ارزي تامين شده است و تا سال 1391 اولين پالايشگاه LNG ايران با ظرفيت 5/10 ميليون در سال وارد مدار توليد مي شود.
به گفته كسايي زاده در حال حاضر قراردادهاي كرسنت و خط لوله صلح مشكل قيمت ندارد و در اين قراردادها بندهايي در نظر گرفته شده است تا بر اساس آن بتوان طوري عمل كرد كه قيمت گاز با اين شرايط روز تغيير كند.
مدير عامل شركت ملي صادرات گاز ادامه داد: در قرارداد خط لوله صلح با تمام مسائل امنيتي كه پاكستان آن را بر عهده گرفته، تحويل گاز در گاز پاكستان است ولي در قرارداد مقصد سومي هم تعيين كرديم كه با شرايط روز بتوانيم تحويل گاز را در مرز انجام دهيم.
وي در پايان وضعيت ها قرارداد كرسنت را خوب ارزيابي كرد و گفت: قيمت قراردادها مشخص است و با نظارت انجام مي شود و به زودي عملي شدن اين قرارداد را خواهيم داشت./02/144/125
اخبار مرتبط
• خط لوله نهم براي صادرات گاز به اروپا تعريف شده است
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]