واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عوامل پايداري ازدواج ـ 5 مهريه هاي سنگين زنان را دچار وسوسه جدايي ميكند
خبرگزاري فارس: يك وكيل دادگستري گفت: زوجهايي كه با مهريههاي سنگين ازدواج ميكنند، در آينده وقتي دچار مشكل شوند، زن با تكيه به مهر سنگين خود دچار وسوسه جدايي ميشود و اقدام به جدايي ميكند.
طيبه آرتيدار در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اينكه برخي از ازدواجهايي كه به طلاق ختم ميشود از قدمت زيادي برخوردار نيستند، گفت: اين مسئله نه تنها در كشور ما بلكه در تمام نقاط دنيا وجود دارد، علت اين امر به زيادهخواهي جوانان و پرتوقع بودن آنان برميگردد.
وي در اينباره توضيح داد: بعضي از جواناني كه تشكيل زندگي ميدهند به نظر خانواده و اطرفيانشان اهميت نميدهند، اين موارد ريشه در عوامل تربيتي افراد دارد، به طور يقين در زندگي ناملايماتي وجود دارد و اگر جوان توان مقابله با مشكلات و سختيها را نداشته باشد، زندگي مشترك خود را خيلي زود از دست ميدهد.
اين وكيل دادگستري با بيان اينكه تحملپذيري جوانان نيز كاهش يافته است، ادامه داد: درخواست ها و نيازها هميشه وجود دارد ولي در گذشته با توجه به آموزش خانوادهها، جوانان در برابر خواستهها و نيازهاي طرف مقابل مدارا ميكردند و سعي ميكردند تا يكديگر را بهتر بشناسند و به تعادل برسند اما در حال حاضر شرايط تغيير كرده است.
اين كارشناس امور خانواده يكي ديگر از عوامل ناپايداري ازدواج را عدم شناخت خانوادهها از يكديگر دانست و گفت: از ديگر عوامل دخيل در ناپايداري ازدواجها عدم تناسب ازدواجها يا حتي سطح تحصيلات يا شغل دو طرف، همچنين پنهانكاريهاي قبل از ازدواج يا بعد از ازدواج است و ميتواند باعث اختلاف شود و زندگي مشترك را دچار تزلزل كند.
به گفته اين كارشناس مسائل حقوقي پايداري ازدواج به عوامل مختلفي بستگي دارد و به تعداد ازدواجهاي انجام شده اين عوامل قابل بحث هستند.
آرتيدار افزود: آنچه مسلم است پايداري ازدواجها به ميزان تحمل پذيري جوانان و عدم مداراي آنان بستگي دارد، اگر طرفين بتوانند همديگر را تحمل و با هم مدارا كنند و در واقع بتوانند يك دوره 10 ساله از تجربه و آزمايش را پشت سر بگذارند و با اين فرصت يكديگر را بهتر ميشناسند و به مرامهاي هم عادت ميكنند، حتي اگر بحث فرزندان نيز مطرح شود راحتتر ميتوانند به زندگي ادامه بدهند.
اين وكيل دادگستري با اشاره به مسائل مادي گفت: گاهي اوقات خانم از شرايط مالي همسر خود راضي نيست و تمايلي به ادامه زندگي ندارد؛ بنابراين عوامل اقتصادي نيز بسيار دخيل هستند.
وي تصريح كرد: عامل ديگري كه مهم و قابل توجه است مهريههاي سنگين است دختر و پسرهايي كه با مهريههاي سنگين ازدواج ميكنند در آينده وقتي دچار مشكل مي شوند وجود همان مهريههاي سنگين باعث ميشود كه به نوعي زن را دچار وسوسه جدايي كند و با كوچكترين مشكل زن با تكيه به مهريه سنگين خود اقدام به جدايي ميكند.
آرتيدار همچنين نقش خانوادهها در تربيت فرزندان را در اين ميان بسيار مهم دانست و اظهار داشت: زماني اختلافات زوجهاي جوان با ميانجيگريهاي بزرگترها فروكش ميكرد، اما در حال حاضر اين ميانجيگريها كم رنگ شده به قدري كه كار را پيش نميبرد و زوجهاي جوان و كمتجربه هر تصميمي را به راحتي به اجرا در ميآورند.
اين كارشناس خانواده تأكيد كرد: ضروريست تا بزرگترها با زوجها صحبت كنند و اجازه ندهند كه عجولانه تصميم بگيرند ضمن اينكه داوريها نيز در حال حاضر وضعيت تشريفاتي دارد در حالي كه اين مسئله ميتواند از تصميمات عجولانه يا از هم پاشيدگي يك زندگي نوپا جلوگيري كند.
انتهاي پيام/
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]