واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بازيگر "دعوت" در گفتگو با مهر:همكاري با حاتميكيا همواره برايم خوشيمن بوده است
گوهر خيرانديش كه اين روزها به دليل بيماري در خانه بستري است و فيلم سينمايي "دعوت" را هنوز روي پرده نديده، همكاري با ابراهيم حاتميكيا را اتفاقي خوشيمن در كارنامه كاري خود ميداند.
اين بازيگر سينما و تلويزيون كه براي بازي در "دعوت" برگزيده دوازدهمين جشن خانه سينما شد، درباره چگونگي همكاري با حاتميكيا به خبرنگار مهر گفت: وقتي ايشان از من براي بازي دعوت كرد، در نمايش "ملاقات بانوي سالخورده" حميد سمندريان بازي ميكردم و زمان رفتن به دفتر آقاي حاتميكيا قصد داشتم بگويم به دليل بازي در تئاتر امكان حضور در "دعوت" را ندارم.
وي ادامه داد: آقاي حاتميكيا متن فيلم را مانند قصه كوتاه برايم روايت كرد. موضوع اپيزودها به نظرم چندان قوي نيامد. البته پس از كار روي متنها ضعفهاي مرحله اول از بين رفت و اين مسئله در اپيزود سيده خانم قابل درك بود. اما من به دليل بازي در نقش اصلي نمايش سه ساعته و بدون آنتراكت "ملاقات بانوي سالخورده" انرژي بازي در كاري ديگر را نداشتم.
اما گويا خواسته حاتميكيا براي بازي خيرانديش در اين نقش منجر به حضور قطعي او در "دعوت" شده است: آقاي حاتميكيا با صبر و شكيبايي و اهميتي كه براي تئاتر قائل بود فيلمبرداري بخشهاي مربوط به بازي من را به زمان 10 روزه تعطيلي كار در دهه فجر موكول كرد و با برنامهريزي دقيق برنامهريز ايشان آقاي شمس زمينه حضور من در "دعوت" به وجود آمد.
بازيگر "دعوت" افزود: از اينكه حاتميكيا منتظر من شد تا زمان بازي در اين فيلم را به دست آورم به خودم ميباليدم و خوشحال بودم كه براي دومين بار پس از "ارتفاع پست" در كنار كارگرداني قرار ميگيرم كه كارش را خوب بلد است؛ ميداند چگونه فيلم بسازد و چه چيزي را در فيلمش مطرح كند و ميداند مسئله جامعه هر بار چه چيزي را طلب ميكند.
خيرانديش درباره نگاه خود به شخصيت سيده خانم گفت: با اين شخصيت به عنوان خيرانديش چندان همذاتپنداري نكردم و فكر ميكردم بچه براي زني در اين سن و سال كارآيي ندارد. از همين رو با او در مورد نگهداري فرزندش همعقيده نبودم. ولي بارها سيده مرا مجاب ميكرد اين زندگي من است و همانطور كه ميتوانم نوههايم را بزرگ كنم، فرزند خودم را هم بزرگ ميكنم.
وي ادامه داد: با توجه به اين مسائل با ايمان قويتر نسبت به اينكه خداوند به عنوان موهبت اين كودك را در بطن من قرار داده و حتماً خودش روزي او را ميرساند، سعي كردم خودم را به نقش نزديك كنم. بين من و سيده چالش بود و سيده برنده اين چالشها. تا اينكه در من حلول كرد و توانستم خواست كارگردان را با طرحي كه خودم از نقش به دست آورده بودم به تصوير بكشم.
بازيگر برگزيده جشن خانه سينما درباره طنز ظريف بازي خود در "دعوت" گفت: كارگردان محور اصلي فكر و انديشه فيلم است و هر كدام از عوامل شعاعهاي اين نقطه محوري هستند. اگر من بازيگر پيشنهادي براي كمال بخشيدن به شخصيت و تيپ ميدهم، بايد از صافي ذهن كارگردان بگذرد. اگر پيشنهادي به نقش يا قصه كمك ميكرد، آقاي حاتميكيا مي پذيرفت وگرنه رد ميكرد.
خيرانديش افزود: از آنجا كه كارگردان "دعوت" باهوش بود، ميدانست از حاصل كار چه ميخواهد، بنابراين پيشنهادهايي كه شايد به زعم برخي موجب ايجاد فضاي كميك ميشد، همگي با نظر موافق آقاي حاتميكيا در فيلم جاي گرفت و ايشان با هوشمندي دقت داشت كه اين پيشنهادها به نقش و فضاي فيلم لطمه نزند.
وي با اشاره به اينكه به دليل بيماري موفق به ديدن "دعوت" روي پرده نشده و نميتواند در مورد حاصل كار اظهار نظر كند، درباره همكاري دوباره با حاتميكيا گفت: فضاي "ارتفاع پست" با توجه به حضور 40 بازيگر در فضاي هواپيما بسيار شلوغ بود. آنجا از همكاري با ايشان بسيار راضي بودم و براي آن ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول زن را از جشنواره فجر گرفتم.
خيرانديش كه براي بازي در "دعوت" تنديس جشن خانه سينما را از آن خود كرده، گفت: هر دو همكاري من با حاتميكيا برايم خوشيمن و خوشقدم بوده است. در "دعوت" به علت كوتاه بودن زمان فيلمبرداري فرصت زيادي براي بحث و تحليل نبود و همكاري ما را اعتماد متقابل پيش ميبرد. حاصل همكاري ما كاري دلي است كه ميدانم لاجرم بر دلها خواهد نشست.
بازيگر نقش سيده خانم "دعوت" همچنين درباره همبازي شدن با رضا بابك گفت: انتخاب آقاي بابك از طرف كارگردان انجام شده بود و اينطور كه شنيدم مثل اينكه برخي صحنههاي ايشان از فيلم درآمده كه شايد دليل آن ريتم تدوين يا ايجاب قصه بوده، اما معتقدم ايشان در جايگاه خودشان خوب بازي كرد و از پس ايفاي نقش به خوبي برآمد.
وي در مورد جايزهاي كه از جشن خانه سينما براي بازي در نقش سيده خانم دريافت كرده نيز گفت: جايزه جشن خانه سينما در مراحل سخت بيماري و زماني كه از گروهم در پروژه "حماسه آرد" به كارگرداني بهزاد فراهاني بيمهري ميديدم، مسكني قوي براي التيام دردها و بيمهريها بود.
خيرانديش در مورد بيماري خود كه موجب شد در شب جشن خانه سينما نيز نتواند حضور داشته باشد، گفت: من در حال بازي در مجموعه تلويزيوني "حماسه آرد" بودم كه دچار درد شكم شدم. چون چند نفر از اعضاي گروه دچار مسموميت شده بودند، عوامل چنين تصور كردند كه من هم مسموم شدهام.
وي ادامه داد: وقتي احساس كردم درد بيشتر شده، از بهيار خواستم مرا به بيمارستان زنجان برساند. آنجا متوجه شديم آپانديس من تركيده و فرزندانم از تهران آمدند تا مرا به همراه آمبولانسي كه تهيهكننده گرفته بود، به بيمارستان رسول اكرم بياورند. از شب تا فردا ظهر دكتر بالاي سرم نيامد. از تب شديد دچار هذيان شده بودم كه دخترم مرا به بيمارستان آتيه انتقال داد.
خيرانديش در پايان گفت: به دليل ضعف شديد از مصرف آنتي بيوتيك وقتي عفونت كمتر شد، هنگام بلند شدن در خانه افتادم و كمر و لگنم آسيب شديد ديد. دوباره به اورژانس بيمارستان آتيه و پس از مداوا به خانه منتقل شدم و دستور استراحت مطلق از پزشك گرفتم. البته متاسفانه كارگردان "حماسه آرد" به ديدنم نيامد كه اين مسئله برايم جاي تعجب دارد.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]