واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نقش رسانه ملي در مقابله با تجملگرايي و مصرفگرايي/ 7اسماعيل فلاحپور:نمايش تجملات براي جذب بيننده سطحيترين شكل برخورد با مخاطبان است
گروه هنر: رسانه ملي بايد به زندگي اجتماعي مردم نگاه واقعي، مثبت و مصلحانهتري داشته باشد. نمايش تجملات براي جذب مخاطب، سطحيترين شكل برخورد با دغدغههاي مخاطبان است.
«اسماعيل فلاحپور» كارگردان تلويزيون و سينما در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) گفت: بازنمايي غيراصولي تجملگرايي و مصرفگرايي اثرات سويي در جامعه بدنبال دارد. اگر در نمايش دادن تجملات و زندگي مرفه اجتماعي اغراق شود و به درستي به نمايش درنيايد باعث ترويج تجملگرايي و اشاعه فرهنگ مصرفگرايي ميشود.
وي افزود: رسانه ملي بايد به زندگي اجتماعي مردم نگاه واقعي، مثبت و مصلحانهتري داشته باشد. تلويزيون به عنوان يك رسانه ملي هر چقدر به واقعيتهاي اجتماعي و روز جامعه نزديكتر شود و بتواند آن را به گونهاي حقيقي و نزديك به واقعيت نمايش دهد رسالت خود را در اين راستا بهتر انجام داده است.
فلاحپور اذعان كرد: همانقدر كه ساخت مجموعههايي كه مروج مصرفگرايي است، مسئلهساز است، توليد نكردن آثار تلويزيوني كه به ديگر مسائل و مشكلات جامعه ميپردازد نيز اثرات سوئي به دنبال دارد.
كارگردان تلهفيلم «پاپوش» در ادامه خاطرنشان كرد: برخي از سريالهايي كه در تلويزيون توليد ميشود براي فرار از قالب رايج در كارهاي توليدي است. اين قبيل كارها فقط يك نگاه شبه سنتي به زندگي اجتماعي دارد. بعضي از سازندگان سريالها و برنامههاي تلويزيوني سنت را هنوز در قالب خانههاي قديمي و حوض ميبينند كه براي فرار از اين شكل سنتي به نمايش زندگي تجملاتي و با نگاه غربي روي ميآورند.
وي يادآور شد: در بيشتر موارد علت نمايش اشرافيت و زندگي تجملگرايي ايجاد تنوع در فضاي كارهاي توليدي است و سوء نظري وجود ندارد. اما نمايش تجملات ممكن است به اشاعه فرهنگ مصرفگرايي و سوق دادن جامعه به سمت تجملگرايي منجر شود.
وي در تكميل توضيحات خود اظهار كرد: توليدكنندگان در اين حوزه دچار نوعي بحران شدند كه از نتايج آن ترويج مصرفگرايي است كه به تضاد طبقاتي دامن ميزند و منجربه انباشت ثروت از يكسو و فقر در سويي ديگر ميشود. تلويزيون در اين ميان ميتواند نگاه مثبتي داشته و از اين هوا و هوس بيمارگونه در مصرف هرچه بيشتر جلوگيري و فعاليت خود را بر ارزشهاي از دست رفته متمركز كند.
فلاحپور در پاسخ به اين پرسش كه آيا نظارتي بر نحوه عملكرد توليدكنندگان رسانه ملي صورت ميگيرد، عنوان كرد: در كارهاي توليد شده به سفارش صدا و سيما تعاريف خاصي حاكم است و نظارت مشخصي بر روند توليد كار صورت ميگيرد. اين مسئوليت بر عهده ناظر كيفي است كه بر فعاليتهاي گروه توليد از نگارش سناريو تا انتخاب بازيگر و طراحي صحنه و لباس و فضاي كلي كار نظارت دارد و پل رابطي بين عوامل توليد و سازمان صداوسيما است كه نظرات آنها را به گروه توليد انتقال ميدهد.
اين كارگردان سينما و تلويزيون در پاسخ به اين پرسش كه آيا مقابله با مصرفگرايي سبب افت كيفيت محتواي توليدات صداوسيما ميشود اظهار كرد: مقابله با مصرفگرايي باعث افت كيفيت در ساخت توليدات تلويزيوني نميشود. با برنامهريزي دقيق و كارگرداني حسابشده ميتوان كيفيت را در مفهوم، محتوا و ظاهر حفظ كرد.
فلاحپور تصريح كرد: ساخت سريالهاي خوب و موفقي كه با اين هدف توليد شده نشان داده هر چقدر به دغدغه ها و مسايل دروني مردم پرداخته شود مخاطب بيشتري جذب ميشود و با يك برنامه اصولي ميتوان از ترويج مصرفگرايي جلوگيري كرد و ضمن داشتن سريالهاي پرمخاطب به كيفيت محتوا ضربهاي وارد نكرد.
فلاحپور در پايان خاطرنشان كرد: بهترين راه مقابله با مصرفگرايي و تجملگرايي اين است كه رسانه همچون آيينهاي در برابر واقعيتهاي جامعه باشد و آن را به شكل صحيحي بازتاب دهد و نتايج خردمندانهاي از آن بگيرد.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]