تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855081380




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اكران فيلم‌هاي فرهنگي از اول آبان آغاز مي‌شودمسكن يا تيرخلاص!


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اكران فيلم‌هاي فرهنگي از اول آبان آغاز مي‌شودمسكن يا تيرخلاص!
عكس: صحنه‌اي از فيلم خواب زمستاني ساخته سيامك شايقي، اولين فيلم اكران فيلم‌هاي فرهنگينگاه سوم - اكران فيلم‌هاي فرهنگي در حالي از اول آبان‌ماه با نمايش «خواب زمستاني» آغاز مي‌شود كه اجراي اين طرح را نه درمان قطعي بلكه بيشتر مي‌توان مسكني براي معضل به نمايش در نيامدن فيلم‌هاي فرهنگي دانست.


اگر نگاهي دقيق‌تر به فيلم‌هاي به اصطلاح فرهنگي بياندازيم، خواهيم ديد كه اين‌گونه‌هاي سفارش شده يا به بيان بهتر همسو با مسير فكري مسوولان و مديران فرهنگي كشور نه‌تنها در گيشه توفيقي نمي‌يابند كه ضرري هنگفت به تهيه‌كننده كه البته در بيشتر موارد دولت و ارگان‌هاي دولتي هستند، وارد مي‌شود. وقتي پا برهنه در بهشت 16ميليون تومان مي‌فروشد و به همين سادگي به عنوان بهترين فيلم جشنواره 27 در 90 روز 192ميليون تومان و پرچم‌هاي قلعه كاوه در حد يك فاجعه تنها 2600نفر به ديدنش مي‌روند و در كل 5ميليون تومان از گيشه نصيب مي‌برد، اكران فيلم‌هاي فرهنگي عملا محلي از اعراب نمي‌يابد.
تماشاگري كه مايل بود فيلم فارسي ببيند يا سينما را وسيله تفريح مي‌دانست،‌ كمتر به اين سالن سر مي‌زد و اين سينما و فيلم‌هايش مخاطب خاص خود را داشت. به اين شكل فيلم‌هاي فرهنگي جايگاه خود را يافته بودند. در اين نوع اكران شناخته شدن سينمايي كه فيلم فرهنگي اكران كند و تداوم داشتن جريان نمايش اين فيلم‌ها نقشي بسزا دارد كه در آن سال‌ها اين اتفاق افتاده بود.
پس از انقلاب به دليل رشد تعداد فيلم‌هاي به اصطلاح فرهنگي اكران اين آثار به يك مشكل تبديل شد. كارگردان‌ها انتظار داشتند فيلم خود را روي پرده ببينند و مديران سينما تمايلي به نمايش اين فيلم‌ها نداشتند. برآيند اين دو خواسته متناقض منجر به تشكيل صف طولاني فيلم‌هايي شد كه رنگ پرده نديدند يا به دليل مناسب‌نبودن شرايط نمايش به فروش اندك هم دست نيافتند.
اكران فيلم‌هاي فرهنگي كه تاكنون عناوين مختلف به خود گرفته در دوره‌هايي فقط به صورت مقطعي به مرحله عمل رسيده است. فيلم‌هاي خاص، فيلم‌هاي هنري، گروه سينمايي آسمان باز و فيلم‌هاي فرهنگي عناويني هستند كه براي اكران فيلم‌هايي كه با گرايش گيشه ساخته نشده به كار مي‌رود؛ طرح‌هايي كه همگي در اجرا موفق عمل نكردند و در نيمه راه متوقف شدند.
از ميان اين طرح‌ها مي‌توان به اكران آسمان باز اشاره كرد. زيرا مدت زمان اجراي آن حدود پنج ماه بود و فيلمي چون «قدمگاه» به كارگرداني محمدمهدي عسگرپور در اين گروه روي پرده رفت و اكراني خوب را پشت سر گذاشت. البته تعداد سينماهاي اين فيلم بيش از سه سالن بود، اما قالب كلي آن در گروه سينمايي آسمان باز مي‌گنجيد.
در اين طرح فيلم‌ها دو هفته در سه سينما به نمايش درمي‌آمدند و برنامه‌هاي تبليغاتي متنوع براي فيلم‌هايي كه در اين گروه روي پرده مي‌رفتند طراحي شده بود. از همه مهمتر برنامه‌ريزي دقيق و اطلاع‌رساني مناسب در مورد اكران فيلم‌هاي اين گروه موجب موفقيت نسبي آن شده بود. اما فرارسيدن نوروز 84 و بيان اينكه طرح دچار تغييراتي خواهد شد، تعطيلي آن را در پي داشت.
پس از تعطيلي گروه سينمايي آسمان باز كه همزمان با روي كار آمدن معاونت سينمايي جديد بود، صحبت‌هايي در مورد شيوه‌هاي تازه اكران فيلم‌هاي فرهنگي عنوان شد و محمود اربابي مدير كل نظارت و ارزشيابي با تاكيد بر اينكه اكران فيلم‌هاي فرهنگي از دغدغه‌هاي جدي اوست، به ارائه راهكارهايي در مورد اكران اين گروه از فيلم‌ها پرداخت.
حاصل اينها طرح اكران فيلم‌هاي فرهنگي بود كه همزمان با تابستان سال گذشته بحث درباره آن قوت گرفت. اجراي آن طرح بيش از آنكه به مرحله عمل برسد در حد حرف باقي ماند تا اينكه امسال زمان‌هاي مختلف براي آغاز كار آن اعلام شد و در حالي كه انتظار مي‌رفت همزمان با عيد فطر طرح اكران فيلم‌هاي فرهنگي آغاز شود، شروع كار آن به ابتداي آبان موكول شد.
فيلم‌هايي كه در اين طرح اكران مي‌شوند و آغازگر آن «خواب زمستاني» سيامك شايقي است، شش سالن در اختيار خواهند داشت. با وجود آنكه مخاطب فيلم‌هاي فرهنگي كمتر در سينماهاي جنوبي و مركزي شهر به تماشاي اين آثار مي‌نشيند، اما مسوولان اكران فيلم‌هاي فرهنگي اين سينماها را براي نمايش آنها انتخاب كرده‌اند و همين در آغاز راه يكي از مشكلات طرح محسوب مي‌شود.
اكران فيلم‌هاي فرهنگي نيازمند حمايتي ويژه و همه‌جانبه است و فيلم‌هايي كه در اين قالب روي پرده مي‌روند بايد از نظر تبليغات، تامين نياز مخاطبان، تامين مطالبات صاحبان سالن‌هاي سينماي مشمول طرح، پابرجا و مستدام بودن اجراي طرح و اينكه مخاطب سينماهاي نمايش‌دهنده اين فيلم‌ها را شناسايي كند، مورد حمايت ويژه قرار گيرند.
تكليف سينماي ايران با برخي فيلم‌ها كه براي مخاطب عام ساخته نمي‌شود بايد روشن شود. كارگردانان اين آثار هم انتظار دارند فيلم خود را در كنار ساير آثار روي پرده ببينند و مديران سينما بارها اعلام كرده‌اند موافق اكران اين آثار هستند و فقط سينماداران كه از فروش كم فيلم‌ها سود نمي‌برند مخالف طرح معرفي شده‌اند، گرچه حمايت‌هاي دولتي مي‌تواند اين مشكل را هم برطرف كند.
سينماي متعلق به بنياد سينمايي فارابي و تعدادي از سينماهاي حوزه هنري مي‌توانند مكان‌هايي مناسب براي نمايش اين آثار باشند. در صورتي كه حمايت‌هاي دولتي و تبليغات ويژه همراه اكران فيلم‌هاي فرهنگي باشد، مي‌توان به موفقيت طرحي كه اجراي آن از ابتداي آبان آغاز مي‌شود اميد داشت، وگرنه اين طرح هم مسكني مقطعي است كه دردي از سينماي ايران دوا نمي‌كند.
به هر حال با دقتي بيشتر در خواهيم يافت كه اين‌گونه تلاش‌ها براي جذب مخاطب براي فيلم‌هاي كم‌تماشاگر كه به نام فيلم فرهنگي اكران مي‌شوند، ممكن است مسكني موقتي براي انبوه دردهاي سينماي ايران باشد، اما قطعا راهكار نهايي نيست اين كار البته مي‌تواند تا پايان دوره معاونت سينمايي فعلي نقش تير خلاص سياستگذاري‌هاي اين معاونت را هم ايفا كند. بايد چاره‌اي ديگر انديشيد.
 يکشنبه 14 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن