واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بيمارستانهاي قطب درمان رايگان بيماران سرطاني افزايش يافت
عمومي- گروه سلامت:
بيمارستانهاي قطب درمان رايگان سرطان به 30 مركز و درمان انواع سرطان از 5 نوع به 11 نوع سرطان گسترش يافت.
درحالي كه از بهمن ماه سال گذشته، درمان رايگان ٥ نوع سرطان در ٢٠بيمارستان كشور آغاز شده و در بودجه سال 87 رديفي متفرقه براي ارائه خدمات ويژه به بيماران صعب العلاج با هزينههاي درماني بالا در نظر گرفته شده بود، با تصويب دولت درمان رايگان ٦ نوع ديگر از سرطانها به فهرست بيماريهاي تحتپوشش اين طرح اضافه شد.
دكتر رشيدرمضاني، رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت با بيان اينكه بيش از ٢٥ هزار بيمار مبتلا به ٥ نوع سرطان خون، روده بزرگ، مثانه، سينه و پروستات در مرحله نخست اين برنامه تحت پوشش قرار گرفتند از افزايش بيماريهاي تحت پوشش و بيمارستانهاي ارائهدهنده خدمات در مرحله دوم طرح خبر ميدهد: تعداد بيمارستانهاي قطب درمان رايگان سرطان كه در مرحله اول ٢٠ مركز بود به ٣٠ بيمارستان افزايش يافت و در حال حاضر اكثر استانهاي كشور داراي بيمارستان قطب درمان رايگان سرطان هستند.
در مرحله دوم اين طرح سرطانهاي شايع دستگاه اعصاب مركزي، مري، پوست، معده، غدد لنفاوي و ريه نيز تحتپوشش قرار دارند.
«بيماران سرطاني و خانوادههاي آنها علاوه بر تبعات درماني و تألمات روحي، متحمل هزينههاي كمرشكن دارو و درمان ميشوند.»
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت با بيان اين مطلب، ادامه ميدهد: براساس بند ب تبصره ١٥ قانون برنامه چهارم، بيماران سرطاني كه توانايي پرداخت هزينههاي درمان و دارو را نداشته باشند ميتوانند با مراجعه به اين بيمارستانها تحت درمان رايگان قرارگيرند.
سومين قاتل ايرانيان
بيماري سرطان پس از امراض قلبي- عروقي و حوادث، سومين عامل مرگومير ايرانيان است. براساس آمار سالانه ٦٠ تا ٧٠هزار مورد سرطان ثبت ميشود و ميزان بروز اين بيماري در كشور ١٠٠ تا ١٢٠ مورد در هر 100هزار نفر است.
به گفته دكتر رمضاني، سرطان پوست، معده و مثانه در مردان و سرطان سينه، پوست و روده بزرگ و راست روده در زنان از شايعترين انواع دهگانه سرطان در كشور ما محسوب ميشوند.
وي ميافزايد: براساس تحقيقات سازمان بهداشت جهاني، ميزان شيوع سرطان در كشورهاي در حال توسعه به ميزان يك در هزار است و درنتيجه در كشور ما، با توجه به ميزان جمعيت 71 ميليون نفري، حدود 65 هزار مبتلاي جديد بيماري سرطان در سالجاري به مبتلايان سرطان كشور اضافه خواهد شد؛
اين در حالي است كه در سالهاي 82 و 83 بهترتيب 45 و 50 هزار مورد ابتلا به بيماري سرطان در كشور از طريق نظام ثبت پاتولوژي ثبت شده است.
با توجه به روند بروز سرطان در كشور و قابل پيشگيري بودن 40 درصد سرطانها، بسياري از كارشناسان پيشگيري از سرطان، غربالگري و مراجعه زودهنگام به پزشك را در كاهش آمار سرطان و مرگ و مير ناشي از آن مؤثر ميدانند.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت درباره طرح غربال گري سرطان در كشور ميگويد: درحال حاضر طرح غربال گري سرطان سينه در حال تدوين است.
طرح غربال گري سرطان دستگاه گوارش در ١٠ دانشگاه درحال اجراست و طرح غربالگري سرطان پوست نيز هماكنون در بيمارستان رازي و دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري بهصورت آزمايشي اجرا ميشود.
تغيير سبك زندگي و توجه به فعاليتهاي بدني، اصلاح شيوه تغذيه، پرهيز از مصرف بيش از حد غذاهاي حاوي نيتريت مثل غذاهاي كنسروي، سوسيس و كالباس، كاهش وزن و جلوگيري از اضافه وزن، پرهيز از استعمال دخانيات و سيگار از ديگر عوامل پيشگيري از سرطان محسوب ميشود؛
«اگر نظام پيشگيري سرطان كشور به اجرا در آيد، اين بيماري به ميزان يكسوم قابل پيشگيري خواهد بود و اگر سرطان در مراحل اوليه تشخيص داده شود تا يك سوم قابل درمان است.»
دكتر رمضاني با بيان اين مطلب، تأكيد ميكند: اميدواريم در سالهاي آينده با نتايجي كه از امسال به دست ميآوريم، بتوانيم برنامه درمان رايگان را براي تمامي استانها و تمامي سرطانها گسترش دهيم
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]