واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وضعيت اعتبارات كميته ملي المپيك در چهار سال گذشته اعلام شد
ورزش. كميته ملي المپيك . اعتبار
كميته ملي المپيك روز شنبه با انتشار اطلاعيهاي با تشريح وضعيت اعتبارات كميته ملي المپيك در طول چهار سال گذشته، اخبار انتشار يافته در زمينه اعتبارات براي حضور در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن را كه در برخي از رسانه ها منتشر شده بود، متناقض و غير صحيح دانست.
به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي كميته ملي المپيك، در طول هفته گذشته، سازمان تربيت بدني در اقدام مشابهي، اخبار انتشار يافته در زمينه اعتبارات هزينه شده براي حضور تيمهاي اعزامي به بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن را ناصحيح اعلام كرده بود.
اين سازمان در اطلاعيه خود از ديوان محاسبات به دليل انتشار اطلاعاتي در اين زمينه كه آن را نادرست خوانده بود، انتقاد كرد.
در اطلاعيه كميته ملي المپيك آمده است: با توجه به اعلام اخبار متناقص و غيرصحيح در برخي رسانههاي كشور در يك ماه گذشته در مورد هزينههاي صورت گرفته براي حضور در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن، كميته ملي المپيك ايران به منظور تنوير افكار عمومي و ارائه اطلاعات دقيق اين اطلاعيه را منتشر كرده است.
براساس اين اطلاعيه، در طول چهار سال گذشته، كل مبلغي كه توسط كميته براي آمادهسازي تيمهاي ورزشي براي حضور در المپيك ۲۰۰۸پكن هزينه شده است، معادل ۲۰۰ميليارد ريال بوده است.
كل اعتبارات تصويب شده براي كميته ملي المپيك در دوره چهار ساله ۸۴، - ۸۷ مجموعا بالغ بر ۷۲۰ميليون و ۶۵۸هزار ريال بوده است كه از اين مبلغ ۵۹۹ ميليون و ۳۷۰هزار ريال تخصيص يافته و اين كل مبلغي است كه دريافت شده و در مجموع چهار سال، ۱۶/۸درصد كمتر از اعتبارات مصوب است.
در ادامه اين اطلاعيه آمده است: كميته ملي المپيك داراي مسووليتهاي مختلفي است كه يكي از آنها حمايت از تيمهاي ملي براي حضور در بازيهاي المپيك است ضمن آنكه هر چهار سال يكبار نيز بايد نسبت به حمايت از تيم ها براي حضور در بازيهاي آسيايي اقدام كند كه اين دو بخش از فعاليت ها، از اصليترين امور مرتبط با وظايف كميته ملي المپيك است.
حمايت از تيمهاي جانبازان و معلولان براي حضور در بازيهاي پارالمپيك و بازيهاي آسيايي معلولان و نيز كمك براي حضور تيمهاي ناشنوايان و زمستاني براي حضور در بازيهاي آسيايي و المپيك ناشنوايان و زمستاني و بازيهاي غرب آسيا و قارهاي از ديگر وظايف كميته ملي المپيك در زمينه بينالمللي محسوب ميشود.
از اين رو اعتبارات اختصاص يافته در قوانين بودجه سنواتي ميبايد به نحوي برنامه ريزي و توزيع شود تا در زمينه آمادهسازي و حضور در هر يك از اين بازيها فعاليتها صورت گيرد.
براساس اين اطلاعيه، علاوه بر فعاليتهاي برون مرزي فوق، انجام امور آموزش و پژوهش، حفظ و نگهداري پايگاه ورزش قهرماني شهرستان نهاوند و سراي ورزشكاران و آكادمي ملي المپيك و نيز امور جاري و پرداخت حقوق و مزاياي كاركنان بايد از محل اعتبارات مصوب سالانه هزينه شود.
بنابراين امكان اختصاص تمامي اعتبارات تخصيص يافته براي حضور مناسب در بازيهاي رسمي ياد شده مقدور نبوده و بايد به نحوي برنامه ريزي شود تا امكان اجراي تمامي فعاليت ها، ميسر شود.
به همين دليل از كل اعتبارات مصوب، در طول دوره چهار ساله، در مجموع ۲۰۷ ميليون و ۲۹۰هزار ريال (حدود ۲۰ميليارد تومان، ۳۴/۶درصد كل) براي آماده سازي و حضور در بازيهاي المپيك ۲۰۰۸پكن اختصاص يافته و ۱۵۲ميليون و ۹۷۲هزار ريال (حدود ۱۵ميليارد تومان، ۲۵/۵درصد كل) براي بازيهاي آسيايي دوحه قطر و بازيهاي آسيايي داخل سالن آسيا در ماكائو و غرب آسيا و نيز حضور در بازيهاي آسيايي كشورهاي اسلامي در طول چهار سال هزينه شده است.
همچنين براي بازيهاي پارالمپيك نيز مبلغ ۵۷ميليون و ۸۰۰هزار ريال (۹/۶ درصد) منظور شده است و مابقي اعتبارات به مبلغ ۶۳ميليون و ۵۰۰هزار ريال ( ۱۰/۶درصد كل اعتبارات ۴ساله) صرف آمادهسازي تيمهاي ملي بانوان براي افزايش تعداد مدالها در بازيهاي آسيايي ۲۰۱۰گوانگ ژو چين و بازيهاي ناشنوايان و زمستاني و همچنين كمك به فدراسيونهايي كه براي كسب سهميه ورودي به بازيهاي آسيائي و المپيك تلاش ميكنند، در نظر گرفته شده است.
همچنين مبلغ ۱۱۷ميليون و ۸۰۸هزار ريال نيز براي امور مختلف جاري و آموزش و پژوهش، حق عضويت، حضور در مجامع بينالمللي و غيره اختصاص يافته است كه ۱۹/۷درصد كل اعتبارات چهار ساله است.
در اين اطلاعيه گفته شده است كه براي آمادهسازي تيمهاي ملي، هر سال بايد تعداد ورزشكاران زيادي به اردوها دعوت شده و سپس گزينه صورت گيرد.
براي اين منظور هر سال با احتساب ورزشكاران جانباز و معلول حدود يك هزار و ۶۰۰نفر تحت پوشش بودهاند كه با محاسبه كل هزينههاي صورت گرفته براي بازيهاي المپيك، پارالمپيك و آسيايي به مبلغ ۴۱۸ميليون و ۶۲هزار ريال براي هر ورزشكار به طور متوسط مبلغ ۲۶۲ميليون ريال در طول چهار سال هزينه شده است كه حاصل آن ۴۸مدال بازيهاي آسيايي دوحه قطر و ۱۴مدال بازيهاي پارالمپيك ۲۰۰۸پكن و ۲مدال بازيهاي المپيك پكن و ۳۰مدال بازيهاي همبستگي كشورهاي اسلامي و ۶۳مدال بازيهاي غرب آسيا و ۱۷مدال بازيهاي سالني ماكائو است (جمعا ۱۷۴مدال).
براساس اين اطلاعيه، با احتساب اين تعداد مدال بدست آمده، هزينه هر مدال به طور متوسط ۲ميليون و ۴۰۳هزار ريال (دويست و چهل ميليون تومان) در طول چهار سال خواهد بود.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]