واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آیا حضرت مسیح (ع) به آسمان صعود کرد؟
پرسش:
1. چرا عیسی مسیح علیه السلام به آسمان صعود کرد؟
پایگاه حوزه2253، 2253
پاسخ:
در چند آیه از سورههای مختلف قرآن داستان صعود حضرت عیسی (ع) به آسمان آمده است.
خداوند در آیه 55 از سوره آل عمران چنین میفرماید: ( زمانیکه خداوند به عیسی فرمود: من تو را بر میگیرم و به سوی خود بالا میبرم و تو را از کسانی که کافر شدند پاک میسازم…)
و در آیات 156 تا 158 سوره نساء در توبیخ یهود میفرماید:(و بخاطر کفرشان، تهمت بزرگی که بر مریم زدند و گفتارشان که ما مسیح عیسی بن مریم پیامبر خدا را کشتیم در حالیکه نه او را کشتند و نه بدار آویختند لکن امر بر آنها مشتبه شد. و کسانی که در مورد (قتل) او اختلاف کردند، از آن در شک هستند و علم به آن ندارند و تنها از گمان پیروی میکنند و قطعاً او را نکشتند بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد و خداوند توانا و حکیم است)
روایات زیادی نیز از طریق اهل سنت(صحیح بخاری و مسلم و بیهقی...) و شیعه رسیده است مبنی بر اینکه: حضرت عیسی (ع) در وقت ظهور حضرت مهدی (عج)از آسمان به زمین نزول میکند، و نیز روایات زیادی داریم که حضرت عیسی الان زنده و در آسمان است، از جمله در تفسیر عیاشی از امام صادق علیه السلام و در عیون اخبار الرضا از امام الرضا علیه السلام.
خلاصه اینکه ظاهر آیات و روایات این است که حضرت عیسی الان زنده است در آسمان زندگی میکند اما اینکه نحوه زندگی ایشان در آنجا چگونه است و اینکه مراد از آسمان چیست؟ در این آیات و روایات توضیحی نیامده است و نیاز به تحقیق و تامل بیشتر دارد.
و در باره علت صعود حضرت مسیح به آسمان هر چند بطور واضح و صریح در آیا ت و روایات توضیحی داده نشده است ولی در مجموع از بیان سرگذشت و تاریح حضرت عیسی میتوان فهمید که: این کار برای رهایی حضرت عیسی از شکنجه و اذیت و آزار و تهمت زدنهای یهود به آن حضرت بوده است، چنانکه قرآن در همین آیات میفرماید (من ترا از کافرین پاکیزه میکنم) که منظور از پاکیزه کردن، نجات از چنگال افراد بیایمان و پلید و از تهمتهای ناروای آنها بوده است. و این در واقع یک نوع عذاب برای قوم کافرین است چون هیچ نعمتی برای سعادت و رستگاری بشر بالاتر از وجود انبیاء الهی؛ آن مشعل داران هدایت و نور دانش نیست و این سنت الهی است که اگر کفران نعمت الهی بکنیم، خداوند آن نعمت را از ما میگیرد، همانطوریکه شکر نعمت موجب زیادی آن خواهد شد.
اما اختلاف مفسرین یک امر اجتناب ناپذیر است چنانکه در همه علوم اختلاف آراء و نظر وجود دارد و در هیچ علمی وجود اختلاف، ضرر به اصل علم نمیزند بلکه بر عکس باعث رونق و شکوفای و رشد بیشتر آن علم خواهد شد. البته اگر نظریات با متد علمی تحصیل گردند، و واقعاً از روی تحقیق و تفحص باشد نه از روی هوی و هوس و خودپسندی.
در جواب قادیانی ها میتوان گفت: قرآن یک سند قطعی است و ظاهر بلکه صریح آن این است که حضرت عیسی کشته نشده است بلکه زنده است. و اگر در مورد قرآن شک کنند، در این صورت چاره ای نداریم از اینکه بحث را به توحید و نبوت حضرت رسول اکرم (ص) سوق دهیم.
و از این جهت صرف قبول نکردن فکر صعود حضرت مسیح منجر به کفر نمیشود بلکه اگر بداند قرآن به طور صریح آن را بیان نموده است و در عین حال از روی لجاجت قبول نکند و بداند قبول نکردن قرآن مستلزم قبول نداشتن پیامبر (ص) و خداوند میباشد در این صورت چنین انکاری موجب کفر خواهد شد که البته تحقق آن با این شرایط بسیار نادر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]