واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: جامجم آنلاين: دريافت مقادير زياد چربي از طريق رژيم غذايي به شدت بر احتمال ابتلا به بيماري قلبي عروقي تاثير ميگذارد.
اسيدهاي چرب اشباع كه معمولا در محصولات غذايي و گوشت يافت ميشوند سطوح كلسترول را افزايش ميدهد.
به علاوه مطالعات نشان دادهاند اسيدهاي چرب ترنس موجود در روغنهاي جامد ، موجب افزايش خطر بيماري قلبي عروقي ميشود.
با آن كه در بسياري از بخشهاي جهان، اين چربيها از رژيم غذايي حذف شدهاند اما هنوز هم اسيدهاي چرب ترنس در غذاهاي سرد در روغن سرخ شده و محصولات پخته شده وجود دارد.
بهترين جايگزين براي اسيدهاي چرب اشباع ، اسيدهاي چرب غيراشباع پلي هستند كه خطر ابتلا به بيماري قلبي عروقي را كاهش ميدهند.
به ويژه اين اسيدهاي چرب در روغن آفتابگردان و سويا و نيز ماهي روغني و غذاهاي گياهي يافت ميشوند. اسيدهاي چرب اشباع نشده پلي اثرات مثبتي به ويژه بر فشار خون ، عملكرد قلب ، انعقاد خون و مكانيسمهاي التهابي دارند.
كلسترول كه يك جزء ضروري غشاهاي سلولي و برخي هورمونهاست، توسط كبد ساخته ميشود اما در محصولات لبني ، گوشت و تخممرغ نيز موجود است.
مقدار زياد نوع خاصي از كلسترول كه ال.
دي.ال يا كلسترول با دانسيته كم نام دارد در خون باعث رسوب كردن آن در عروق و محدود كردن جريان خون و بالاخره مشكلات قلبي ميشود. توصيه محققان اين است كه از دريافت كلسترول اضافي پرهيز شود.
در واقع بدن ما نيازي به كلسترول مواد غذايي ندارد زيرا خود توسط كبد مقادير كافي از آن را توليد ميكند.
فيبر موجود در غذا نيز يك عامل مهم در كاهش كلسترول كل خون و به ويژه الدي.ال است. خوردن مقادير زياد فيبر و غلات سبوسدار از احتمال بيماريهاي قلبي عروقي ميكاهد.
اسيد فوليك هم ماده ديگري است كه دريافت آن احتمال بيماري قلبي و سكته مغزي را كاهش ميدهد.
فلاونوئيدها تركيبات ديگري هستند كه در انواع مواد غذايي مانند چاي، پياز و سيب يافت ميشوند و گفته ميشود اثر بازدارندگي بر ابتلا به بيماريهاي قلبي دارند.
مصرف زياد نمك با فشار خون بالا كه يك عامل مهم در وقوع سكته مغزي و بيماري قلبي است، ارتباط دارد.
مدارك علمي موجود حاكي از اين است كه كاهش دريافت نمك در روز (تا 50 ميليمول يعني حدود 1.2 گرم) در سراسر جهان منجر به كاهش موارد مرگ و مير ناشي از سكته مغزي و بيماري قلبي ميشود.
پتاسيم عنصر ديگري است كه فشار خون را كاهش داده و در نتيجه از بيماريهاي قلبي ميكاهد.
ميزان توصيه شده مصرف ميوه و سبزيجات سطوح كافي از اين ماده را تامين ميكند و نيازي به دريافت طولاني مدت مكملهاي آن نيست.
به طور كلي دو عامل بسيار مهم در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي بهرهمندي از رژيم غذايي متعادل و فعاليت بدني منظم است.
اين دو به همراه پرهيز از دخانيات تاثير بسزايي در كاهش ابتلا به انواع بيماريهاي قلبي عروقي دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]