تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826058866




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رد پاي آگاهي از حقوق در ميان زنان سيستان و بلوچستان بسيار كمرنگ است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رد پاي آگاهي از حقوق در ميان زنان سيستان و بلوچستان بسيار كمرنگ است
بسياري از زنان شاكيان بالقوه و خاموش جامعه سيستان و بلوچستان هستند كه در گوشه گوشه اين استان پهناور، با وجود تعرضات مداوم به حقوق انساني، سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي شان راه به هيچ محكمه اي جز محضر عدل الهي نمي برند.


اين گروه از جامعه به دلايل مختلفي از جمله فقدان شناخت و آگاهي از حقوق قانوني و شرعي، ترس از بي آبرويي و خدشه دار شدن حيثيت و اعتبار شخصي، خانوادگي و اجتماعي شان و گاه نيز به دليل بي اعتمادي و باور نداشتن امكان دستيابي به حقوقشان از مراجعه به دادگاه و مراجع قضايي و قانوني براي طرح دعوايشان امتناع مي كنند.
در اين ميان، تنها درصد ناچيزي از زنان به دليل داشتن سواد و شناخت لازم آگاهانه و جسورانه بدنبال احقاق حق خود هستند و گروهي ديگر نيز ظلم و اجحاف زياد و عميق اعمال شده بر آنان خواسته يا ناخواسته به عدالتخانه كشانده شده و به محكمه ها راه يافته اند.
چه زيباست واژه عدالتخانه كه بايد تجلي گاه عدل خالق باشد كه بر مخلوق مظلوم ارزاني مي شود.
با گسترش روز افزون روابط اجتماعي و همچنين فعاليت برخي دفاتر و تشكيلات كه در زمينه دفاع از حقوق بانوان و آگاهي بخشيدن به آنان در سيستان و بلوچستان فعاليت مي كنند، رفته رفته بر حضور زنان در اينگونه مراكز و حتي محاكم قضايي افزوده مي شود.
راهروهاي دادگاه زاهدان همه روزه شاهد زنان و كودكاني است كه براي احقاق حق خود، از اين سو به آن سو مي شتابند.
به راستي چرا اين زنان به جاي حضور در محفل گرم خانه و اجتماع، گرماي جان فرساي دالانهاي شلوغ اين محكمه ها را پذيرا شده اند.
ديده ها و شنيده ها حاكي از وضع تاثر برانگيز زنان ناآگاه به حقوق حقه خود در اين استان است.
راهرو دادگاه پر بود از زنان طرد شده از خانه، بانوان بيوه و بي سرپرست، مادراني با فرزندان قد و نيم قد بسيار و زناني كه حتي به ابتدايي ترين حقوق خويش واقف نيستند.
آنان آمده اند تا بدانند "چه دارند، چه مي خواهند و چه بايد بخواهند".
بسياري از اين زنان مي خواهند ثابت كنند همسر مشروع مردي هستند كه آنان را از نخستين و مهمترين حق زناشويي شان يعني "ثبت ازدواج" محروم كرده است.
مادراني كه با داشتن چند فرزند اكنون خواستار ثبت ازدواجشان هستند تا بتوانند جگرگوشه هايشان را راهي كلاس درس كنند.
بي خبري تا آنجا در بين اين زنان پيش رفته كه حتي از لزوم دريافت شناسنامه براي فرزندانشان مطلع نيستند.
زناني كه بيوه شده اند، اما بيوه ي چه كسي ؟ زيرا ازدواجشان در هيچ دفتر خانه اي به ثبت نرسيده است.
زنان بي تابي كه از اين راهرو به آن راهرو و از اين دادگاه به آن دادگاه سرگردانند و در تلاش براي ديدار لحظه اي با شوهر محبوس خود در زندان هستند.
به گفته رييس دفتر حمايت از حقوق زنان و كودكان دادگستري سيستان و بلوچستان، برخي زندانيان به سبب جرم ارتكابي فقط اجازه ملاقات با اعضا درجه يك خانواده خود را دارند.
"ام كلثوم موذن" افزود: از طرفي با توجه به ثبت نشدن ازدواج اين قبيل افراد در دفاتر رسمي، همسرانشان كه امكان ثابت كردن اين مهم را ندارند، نمي توانند به ديدار شوهرشان نايل شوند.
آري ماجرا اين است، زناني كه به دليل بي اطلاعي از حقوق قانوني و حتي شرعي شان، با مشكلات بسياري دست به گريبانند.
به سراغ دفتر حمايت از حقوق زنان و كودكان دادگستري رفتيم تا به اصل ماجرا واقف شويم.
مهمترين دليلي كه امروز اين زنان را چنين پريشان و سردرگم دست به دامان كارشناسان اين دفتر ساخته، فرهنگ و سنتهاي غلط بجا مانده از گذشته در زندگي آنان است.
در اين راه پر فراز و نشيب، دفاتر حمايت از بانوان برخي دستگاههاي دولتي استان پناهگاه و مامن امني است براي زنان نا آگاه از حقوقشان و كساني كه از ظلم و جور شوهران ناآگاه تر از خودشان گرفتار شده اند.
دفتر حمايت از حقوق زنان و كودكان دادگستري سيستان و بلوچستان با داشتن كارشناسان متعدد نقش مهمي در اين زمينه ايفا مي كند و تاكنون زنان بسياري را با حقوق و حق قانوني و شرعي شان آگاه ساخته و يا آنان را به مراجع قانوني معرفي كرده است.
به گزارش ايرنا، رييس دفتر حمايت از حقوق زنان دادگستري سسيتان و بلوچستان در اين زمينه مي گويد: بيشتر اين مشكلات ناشي از ثبت نشدن ازدواج ها است بطوريكه بر اساس تحقيقهاي انجام شده توسط دستگاه قضايي استان، تاپايان سال 85 شمسي، 46 درصد ازدواجها در اين استان به ثبت نرسيده بود.
موذن افزود: پيگيري ها و تلاشهاي اين دفتر براي آگاهي بخشيدن و ارايه آموزش به زنان سبب كاهش اين رقم به 22 درصد در ابتداي امسال شده است.
او ادامه داد: با توجه به برخي مسايل اجتماعي و امنيتي در منطقه كورين زاهدان، كارشناسان اين دفتر اقدام به تشكيل كلاسهاي آموزشي براي بانوان اين بخش كردند.
وي بيان كرد: در جريان برگزاري اين كلاسها مشخص شد كه صددرصد ازدواجهاي اين بخش با 720 روستا و آبادي، ثبت نشده است.
موذن گفت: اين در حاليست كه بيشتر زنان ساكن در روستاهاي بخش كورين خود سرپرست هستند زيرا شماري از آنان به سبب مرگ شوهر و بيشترشان نيز به علت چند همسري شوهرشان و يا رها كردن زنان توسط شوهرانشان بدون سرپرست مانده اند.
رييس دفتر حمايت از حقوق زنان و كودكان دادگستري سيستان و بلوچستان اظهار داشت: برخي از اين زنان به سبب ناآگاهي از حقوق قانوني شان، انتخاب چند همسر و ضرب و شتم روزانه توسط شوهر، خودسرپرستي و نگهداري از كودكان را از وظايف سنتي زنان مي دانند.
وي مهمترين دليل ثبت نشدن ازدواج و طلاق را بي سوادي، رواج سنتهاي غلط ديرين، فقر فرهنگي و بعضا مرد سالاري عنوان كرد.
موذن از ديگر دلايل مراجعه نكردن برخي زنان براي ثبت ازداج شان حتي پس از كسب آگاهي و راهنمايي هاي لازم توسط كارشناسان، نداشتن تمكن مالي براي پرداخت هزينه هاي دادرسي، ذكر كرد.
او از جمله اقدامات انجام شده در اين زمينه را، پرداخت بخشي از هزينه هاي دادرسي از محل جمع آوري كمكهاي خيرين اعلام كرد.
رييس دفتر حمايت از حقوق زنان و كودكان دادگستري سيستان و بلوچستان گفت: تاكنون چهار دفتر حمايتي براي آگاه سازي و حمايت از حقوق كودكان و زنان در شهرستانهاي تابعه استان تاسيس و فعال شده است.
وي مهمترين اهداف اين دفتر را پيشگيري از وقوع جرم، تلاش براي تحكيم خانواده و جلوگيري از فروپاشي آن و فرهنگ سازي در راستاي آشنايي بانوان استان با حقوق قانوني شان، عنوان كرد.
شناسايي و حمايت از بانوان نيازمند به كمك و ياري، نظارت بر روند رسيدگي به پرونده هاي مربوط به زنان، اطفال و نوجوانان بزهكار و تسريع در رسيدگي و صدوراحكام متناسب و اهتمام به اصلاح و تربيت آنان، از ديگر برنامه ها و اولويت هاي كاري اين دفتر است.
بانوان پرتلاش اين دفتر با مشاوره و نوشتن دادخواست رايگان، برگزاري كلاس هاي آموزش حقوق، هماهنگي با دفاتر ثبت ازدواج و طلاق، شناسايي و معرفي بانوان آسيب ديده به سازمانهاي حمايتي، به مدد اين شاكيان صبور آمده اند.
كارشناسان دفتر حمايت از حقوق زنان و كودكان دادگستري معتقدند: زنان بي دفاع و مظلوم روستاهاي استان بسيار كم اطلاع از حقوق شان بوده و اجحاف تحميل شده برخود را روا مي دانند.
رييس كل دادگستري سيستان و بلوچستان نيز گفت: زنان و كودكان كه بيشترين جمعيت استان را تشكيل مي دهند، بيش از مردان زير شلاق محروميت و فقر فرهنگي قرار دارند.
حجت الاسلام "ابراهيم حميدي" افزود: طلاق هاي سنتي و غير قانوني، ازدواج هاي تحميلي دختران كم سن با مردان سالخورده، بازماندن از تحصيل، ثبت نكردن وقايع ازدواج و طلاق، وجه المصالحه سازش هاي غيرمنطقي و ضرب و شتم هاي غير متعارف از عمده مسايل پيش رو زنان و كودكاني است كه علاوه بر تحمل ناملايمات روزمره زندگي، قامتشان در زير بار اين مشكل خميده است.
اين مطالب قطره اي است از درياي پرتلاطم مسايل، مشكلات و كمبودهاي آموزشي در ميان دختران و زنان اين منطقه.
بافت بومي و سنتي و اعتقادهاي مردم زحمتكش سيستان و بلوچستان و نفوذ كلام و رهنمودهاي علما، ريش سفيدان و معتمدان در ذهن و افكار آنان، زمينه ساز موفقيت دولتمردان در سياستگذاري ها و حل معضل ثبت نكردن رويدادهاي ازدواج و طلاق در استان است.
ك/4 7307/653/565/659 شماره 702 ساعت 15:57 تمام
 شنبه 13 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن