واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لغو مصوبه جنجالي 591 مجمع مشترك بانكها
بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران سرانجام لغو مصوبه جنجالي 591 مجمع عمومي مشترك بانكها مبني بر پرداخت كليه وامها در كارگروه اشتغال و مسكن را به سيستم بانكي كشور ابلاغ كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابلاغيه بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران به سيستم بانكي آمده است: در اجراي بسته سياستي-نظارتي اين بانك كه پس از تائيد رئيس جمهوري به كليه بانكهاي كشور ابلاغ شده، ماده سه و تبصره هاي ماده سه اين بسته جايگزين مصوبه 591 مجمع عمومي مشترك بانكها شده است.
بانك مركزي به سيستم بانكي اعلام كرده است كه بسته سياستي-نظارتي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران ملاك عمل قرار گيرد.
به گزارش مهر، در ارديبشهت ماه سالجاري مجمع عمومي بانكها در جلسه اي تصويب كرد كه پرداخت كليه وامها از ابتداي خرداماه سال 87 در كارگروه اشتغال و مسكن استانها انجام شود. در پي اين مصوبه، رئيس وقت كل بانك مركزي با ارسال نامه اي به مديران عامل بانكها مخالفت خود را با مصوبه مجمع عمومي بانكها مبني بر پرداخت كليه وامها از اول خردادماه در كارگروه اشتغال و مسكن استانها اعلام كرده و خواستار عدم اجراي اين بند مصوبه شده بود.
همچنين طهماسب مظاهري طي آن بندهاي 1 و 7 مصوبه مجمع عمومي بانكها در مورد تبيين مراحل و محدوديتهاي عملياتي براي اعطاي تسهيلات و نيز اخذ تعهد از مشتيران تسهيلات درج نام برخي از مشتريان در فهرست سياه- محروميت پنج سال از اعطاي تسهيلات را غير قابل اجرا اعلام كرده بود.
براساس اساسنامه مجمع عمومي بانكها، وزير بازرگاني، وزير مسكن و شهرسازي، وزير صنايع و معادن، وزير جهاد كشاورزي، وزير تعاون، وزيرامور اقتصادي و دارايي و معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري اعضاي مجمع عمومي بانكها را تشكيل مي دهند و رياست مجمع بر عهده وزير امور اقتصادي و دارايي است.
به گزارش مهر، در ماده 3 بسته سياستي - نظارتي بانك مركزي آمده است: به منظور ايجاد شرايط مناسب براي توزيع اعتبارات متناسب و هماهنگ در رشد متوازن، توزيع تسهيلات بانكي به صورت بخشي و در قالب جدول زير قابل انجام است :
توزيع بخشي تسهيلات بانكي
نام بخش درصد از كل تسهيلات
كشاورزي، آب و صنايع تبديلي 25
صنعت و معدن 33
ساختمان و مسكن 20
بازرگاني و خدمات 15
صادرات 7
تبصره 1- به منظور تحقق نسبتهاي فوق، بانكها عملكرد اين بخش را به تفكيك كدهاي ISIC به طور ماهانه به وزارت امور اقتصادي و دارايي و بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران كه در اين تصويب نامه به اختصار بانك مركزي ناميده ميشود ارسال خواهند نمود.
وزارتخانههاي ذي ربط از طريق بانك مركزي در جريان رقم كل تسهيلات پرداختي در بخش مرتبط به خود قرار خواهند گرفت. بانكها موظفند ظرف پنج ماه از تاريخ ابلاغ بسته سياستي اين بند را اجرا كنند. بانك مركزي موظف است ابزارهاي تشويقي و انضباطي لازم را براي به اجرا درآمدن اين بند طراحي و ابلاغ نمايد.
تبصره 2- به منظور تقويت ضمانت اجرايي براي توزيع اعتبارات در بخش هاي مولد، وزارت امور اقتصادي و دارايي مي تواند نمايندگاني را جهت حضور در اركان اعتباري بانكهاي دولتي با حق راي معرفي كند.
تبصره 3- پرداخت تسهيلات به بنگاههاي زودبازده و مسكن مهر مطابق مصوبات و دستورالعملهاي خاص خود مي باشد.
تبصره 4- بانك مركزي با هماهنگي وزارت امور اقتصادي و دارايي، وزارت كار و امور اجتماعي و معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور سهم استانها را از تسهيلات بانكي به منظور توسعه منطقه اي و رفع محروميت و توسعه ي اشتغال استانها مشخص و به بانكها ابلاغ مي كند.
تبصره 5- كارگروه اشتغال و سرمايه گذاري استان موظف است براساس مزيتهاي منطقه اي و برنامه چهارم توسعه، با اولويت تكميل طرحهاي اقتصادي نيمه تمام و تامين سرمايه در گردش واحدهاي اقتصادي طرحهاي اقتصادي مولد و اشتغالزا را به بانكهاي عامل معرفي نمايد. بانكهاي عامل موظفند با توجه به سهم ابلاغ شده از طرف بانك مركزي ظرف 45 روز طرحهاي توليدي را بررسي و در صورت داشتن توجيه مالي، فني و اقتصادي، به مسئوليت خود و متناسب با منابع خود، نسبت به پرداخت تسهيلات اقدام نمايند.
بانكها موظفند كليه اطلاعات مربوط به پرداخت تسهيلات طرحهاي فوق الذكر در بخشهاي مختلف را به منظور نظارت بر طرحهاي معرفي شده در اختيار دبيرخانه كارگروه مذكور قرار دهند. اين امر نافي مسئوليت بانكها در نظارت بر پرداخت تسهيلات نمي باشد.
تبصره 6- كارگروه مسكن استان موظف است بر اساس نيازهاي منطقه اي، رشد جمعيت و در راستاي پاسخگويي به نيازهاي مسكن جوانان و متقاضيان ساخت مسكن، مطابق با طرحهاي جامع شهرهاي استان متقاضيان تسهيلات ساخت مسكن را به بانكهاي عامل معرفي نمايد. بانكهاي عامل موظفند مطابق تبصره (5) اين ماده در اين خصوص نيز اقدامات لازم را يه عمل آورند.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]