واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: اداره هيئت هاي ورزشي با بودجه هاي اختصاص يافته معجزه است
قاسمي
در حال حاضر اداره كردن هيئت هاي ورزشي مانند دوچرخه سواري با بودجه هاي اختصاص يافته از معجزه كمتر نيست.
رئيس هيئت دوچرخه سواري استان با بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: با توجه به تقويم ورزشي سال 87 بودجه اي معادل 480 ميليون ريال براي اين هيئت پيش بيني شده است اما تاكنون 13 ميليون و 600 هزار ريال از سوي اداره كل تربيت بدني و 6 ميليون ريال از سوي فدراسيون دوچرخه سواري پرداخت شده است، سال گذشته هم معادل همين اعتبار پيش بيني شده بود و تنها 30 ميليون ريال از سوي اين اداره و 12 ميليون و 500 هزار ريال از سوي فدراسيون به حساب هيئت واريز شده است و با اين مبلغ و با توجه به اين كه ورزشكار حرفه اي داريم، هيئت هيچ كمكي نمي تواند در بحث خريد تجهيزات به آن بكند.
توكلي در بيان تاريخچه هيئت استان افزود: از اواخر سال 85 در بخش هاي مختلف هيئت فعال است، در بخش آقايان دررشته هاي جاده و كوهستان و در بخش بانوان تنها در رشته جاده فعال هستيم البته گاهي بخشي از تمرينات بانوان در رشته كوهستان نيز برگزار مي شود.
وي ادامه داد: در حال حاضر در شهرستان هاي بيرجند، سربيشه، نهبندان، درميان، فردوس، قاين و خضري هيئت به صورت فعال يا نيمه فعال تشكيل شده است، در شهرستان هاي بيرجند و قاين در دو بخش آقايان و بانوان، در سرايان در بخش بانوان و در ساير رشته ها در بخش آقايان فعاليت داريم.
وي در بيان وضعيت اين رشته در استان تصريح كرد: در مقايسه با ساير رشته هاي ورزشي در كشور و با توجه به تازه تاسيس بودن استان، امكانات و شرايط بسيار مناسبي نداريم.
البته سال گذشته در ارزيابي عملكرد هيئت هاي ورزشي استان ها از سوي فدراسيون رتبه 21 در بين 30 استان و در ارزيابي هيئت هاي ورزشي استاني از سوي اداره كل تربيت بدني استان رتبه چهارم را كسب كرديم، اما در كل به نظرم وضعيت رضايت بخشي نداريم.
وي اضافه كرد: استعدادهاي بسيار خوبي در استان داريم و اگر حمايت هاي فدراسيون، تربيت بدني و شركت ها پشتوانه ما باشند، مي توانيم جايگاه بسيار خوبي در كشور داشته باشيم.
توكلي در شرح فعاليت هاي 6 ماهه اول سال جاري هيئت اظهار داشت: برگزاري همايش دوچرخه سواري با عنوان ديدار با پدران آسماني، 11 مورد اعزام به مسابقات قهرماني كشور، حضور در همايش و سمينارهاي استاني، برگزاري مسابقات استاني شامل 9 مسابقه در بيرجند و يك مسابقه در اسديه، 9 برنامه فرهنگي شامل ارتباط با ساير ارگان ها مانند شهرداري و راهنمايي و رانندگي براي خط كشي مسير دوچرخه سواري، برگزاري تورهاي فرا استاني مانند شكست شيطان از بيرجند تا صحراي طبس به مسافت 400 كيلومتر، تور بشرويه به شيراز براي فرهنگ سازي اين رشته و خريد تجهيزات فني براي تيم هاي اعزامي معادل 10 ميليون ريال از مهم ترين فعاليت هاي هيئت در 6 ماهه اول سال جاري است.
وي همچنين در بيان برنامه هاي 6 ماهه دوم نيز افزود: برگزاري كلاس هاي داوري و مربيگري درجه 3 با توجه به اين كه 12 داور آقا و 5 داور خانم و در بخش مربيگري به ترتيب 11 و 9 مربي مرد و زن داريم، از مهم ترين برنامه هاي هيئت در 6 ماهه دوم سال 87 است.
البته تور ثامن به مناسبت ولادت امام رضا (ع) هم با شركت استان هاي شرق كشور از برنامه هاي ماست كه اين تور به معرفي بيشتر استان به كشور و رونق و ترويج دوچرخه سواري در خراسان جنوبي مي پردازد.
توكلي در خصوص اقدامات هيئت براي احداث پيست اختصاصي گفت: با توجه به شرايط خاص اين رشته نياز به پيست و مكان اختصاصي است، البته در كشور تعداد استان هايي كه پيست دوچرخه سواري دارند، بسيار انگشت شمار است و 5 استان و از ميان آن ها فقط پيست مجموعه ورزشي آزادي تهران براي برگزاري مسابقات شرايط استاندارد را دارد.
البته در خراسان جنوبي در مجموعه ورزشي شوكت آباد تصويب شده كه پيست دوچرخه سواري در فاز سوم اين مجموعه ساخته شود.
وي ادامه داد: از شهرداري هم درخواست براي اختصاص مكان مناسب داشته ايم و مصوب شده است در حاشيه كمربند جنوبي شهر از ابتداي بولوار شهيد آويني تا شهرك شهيد مفتح يك باند عبور دوچرخه سوار ساخته شود كه در حال حاضر در حال ساخت است و تا پايان سال به بهره برداري خواهيد رسيد.
وي در بيان مشكلات دوچرخه سواران اظهار داشت: با توجه به اين كه 205 ورزشكار مرد و 73 ورزشكار زن در اين رشته داريم، مهم ترين مشكل ورزشكاران نبود پيست اختصاصي است.
در بخش آقايان با وجودي كه مي توان از معابر عمومي استفاده كرد اما به دليل اين كه 70 درصد رشته دوچرخه سواري اگر به صورت حرفه اي باشد بايد در پيست انجام شود و ورزشكاري كه در مسابقات پيست شركت مي كند بايد در پيست تمرين كند، نمي توان به معابر اكتفا كرد.
وي افزود: در بخش بانوان هم به دليل فرهنگ ديني منطقه نمي توان از معابر عمومي استفاده كرد و ناچار به استفاده ار فضاي بيرون شهر هستيم و اين مشكلات بسياري را به وجود مي آورد، البته سياست فدراسيون بر فعاليت بخش بانوان در اين رشته است و حتي امسال براي دومين بار، تيم ملي دوچرخه سواري بانوان در مسابقات آسيايي شركت كرد.
رئيس هيئت دوچرخه سواري استان در پاسخ به اين سوال كه آيا خبر واكنش امام جمعه شهر به دوچرخه سواري بانوان صحت دارد يا خير، تصريح كرد: من هم اين را شنيدم، اما اگر بخواهيم بانوان را از ورزش دوچرخه سواري منع كنيم، آن ها را از حق مسلمشان محروم كرده ايم، دولتمردان بايد همت كنند زيربناها را آماده كنند تا بتوانيم در محيطي مناسب و با آرامش خاطر ورزش بانوان را گسترش دهيم.
وي در خصوص وضعيت اسپانسرها اضافه كرد: ورزش خراسان جنوبي اسپانسر قوي ندارد، البته هيئت گاهي از وجود اسپانسرهاي خاصي مانند سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران، تربيت بدني سپاه انصارالرضا و سيمان باقران و ... به صورت مقطعي و موردي بهره برده است.
وي در خصوص استعداديابي در اين رشته نيز گفت: در برگزاري مسابقات و همايش ها كه فراخوان عمومي داده مي شود، ورزشكاران برتر توسط مربيان شناسايي مي شوند و در صورت علاقه خود فرد، پرونده اي براي وي در هيئت تشكيل مي شود و بعد از آن فرد زير نظر مربيان هيئت آموزش هاي عالي لازم براي شركت در مسابقات را فرا مي گيرد.
البته استعداديابي بيشتر در سطح آموزشگاه ها و مقطع دانش آموزي انجام مي شود.
وي در خصوص نقش آموزش در فعاليت هاي هيئت اضافه كرد: با توجه به حضور ما در عصر اطلاعات و ارتباطات، علاوه بر نياز به تجهيزات فني، نياز به آموزش براي پيشرفت در رشته هاي ورزشي يك اصل است.
آموزش در ورزش در جهان امروز حرف اول را مي زند.
چرا كه ورزش امروز، ورزش علمي است و رقيباني كه در مسابقات نيز حاضر مي شوند از آخرين اطلاعات روز رشته بهره مي برند، پس به ناچار ساير هيئت هاي استاني هم مجبور به فعاليت در اين بخش هستند.
توكلي با بيان اين كه با توجه به نوپا بودن استان در بحث تجهيزات در حد صفر هستيم، اظهار داشت: تعدادي دستگاه دوچرخه ثابت براي تمرينات زمستاني و دوچرخه لوركسي از نوع معمولي براي تيم هاي اعزامي و يك موتورسيكلت براي مربي زمان حضور در تمرين ها، تنها تجهيزات هيئت هستند.
از سوي فدراسيون دوچرخه سواري هم در طول سال تنها مبلغ 10 تا 15 ميليون ريال به هيئت هاي استاني كمك مي شود و بيشتر بودجه هيئت ها از طريق حمايت اسپانسرها و اداره كل تربيت بدني است كه با اين ارقام بيش از اين نمي توان كاري كرد.
وي در خصوص بيان رتبه تيم خراسان جنوبي در دومين المپياد ايرانيان گفت: به علت آن كه اين مسابقات تنها در رده اميد بود و دوچرخه سواري استان سابقه چنداني ندارد، رتبه 20 در پيست و 15 در جاده اين مسابقات را كسب كرديم اما برنامه ريزي شده است در المپياد سال بعد در رده هايي كه مسابقات در آن ها برگزار شده حاضر شويم و رتبه بهتري كسب كنيم، البته همه اين ها منوط به داشتن بودجه و امكانات است.
رئيس هيئت دوچرخه سواري در بيان مهم ترين مشكلات هيئت تصريح كرد: كمبود بودجه، نداشتن تجهيزات و امكانات از مهم ترين مشكلات هيئت است.
هر دوچرخه اي كه هيئت در اختيار دارد تنها 5 ميليون ريال قيمت دارد، در حالي كه رقيبان ما با دوچرخه هاي بالاي 30 يا 40 ميليون ريال در مسابقات حاضر مي شوند و اين اصلا قابل قياس نيست.
به عقيده وي درست است كه ورزشكار بايد ورزشكار باشد اما وسيله ورزشي هم بايد وسيله باشد، لذا در مسابقات خيلي اوقات اين ورزشكار نيست كه مي بازد بلكه وسايل و تجهيزات اوست كه مي بازد.
وي در خصوص اقدامات هيئت براي فرهنگ سازي هيئت اين رشته افزود: از ادارات مختلف درخواست كرديم كه براي پرسنل خود، دوچرخه بخرند و كاركنان از آن ها استفاده كنند و خيلي از ادارات به اين طرح پاسخ مثبت دادند و دوچرخه خريداري كردند، اما متاسفانه ما شاهد حضور پر رنگ اين دوچرخه سوارها در شهر نيستيم.
وي در پايان خواستار توجه بيش از پيش مسئولان ورزشي به اين رشته شد و خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه دوچرخه سواري يك ورزش راهبردي و تاثيرگذار در مسئله حمل و نقل شهري است از شهرداري تقاضا دارم در بيلبوردهاي شهر، بخشي را به ترويج و تبليغ استفاده از دوچرخه سواري در بين عموم اختصاص دهد كه مهم ترين پيامد مثبت اين عمل كاهش حجم ترافيك، زيبايي چهره شهر و كاهش آلاينده هاي زيست محيطي خواهد بود.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 381]