واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جنتي در خطبه اول نماز جمعه تهران: مهاجرت پيامبر از مكه به مدينه سرنوشت تاريخ را تغيير داد
خبرگزاري فارس: خطيب نماز جمعه امروز تهران گفت:مهاجرت پيامبر از مكه به مدينه سرنوشت تاريخ را تغيير داد و حركتي بزرگ و باشكوه بود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس آيتا... احمد جنتي خطيب نماز جمعه امروز تهران در خطبه اول سخنان خود به ادامه روايت مهاجرت نبي مكرم اسلام از مكه به مدينه اشاره كرد و گفت: اين مهاجرت سرنوشت تاريخ را تغيير داد و حركتي بزرگ و باشكوه بود.
جنتي در ادامه به ماجراي بيعت تعدادي از ساكنين مدينه با رسول مكرم اسلام پيش از مهاجرت پرداخت و گفت: در سال اول شش نفر در منا با حضرت رسول ديدار داشتند و در سال دوم 12 نفر از اهالي مدينه كه از قبيلههاي اوس و خزرج بودند به نزد پيامبر آمدند و بيعتي با پيامبر داشتند.
وي افزود: در اين بيعت پيامبر از تازه مسلمان شدههاي مدينه خواست كه شركت، دزدي و زنا نكنند، فرزندان خود را نكشند، توهين و افترا به يكديگر نزنند و فرمود هر كس به مفاد اين بيعت عمل كند جاي او در بهشت است و هركس كه عمل نكند سر و كارش با خداست.
جنتي تصريح كرد: پيامبر به اين دليل از عذاب جهنم با انها سخن نگفت زيرا كه آنان تازه مسلمان بودند و براي همين به همين جملهاي كه سر و كارتان با خداست اكتفا فرمودند.
دبير شوراي نگهبان در ادامه اظهار داشت: اين 12 تن در مراجعه به مدينه معارف اسلام را نشر دادند زيرا محيط مدينه با محيط مكه كاملا متفاوت بود در مكه منافع اشراف قريش موجب شده بود تا چشم و گوش آنها بسته شود اما در مدينه اينگونه منافعي وجود نداشت و اغلب مردم فقير بودند همچنين درگيريهاي طولاني قبايل مدينه مردم آن شهر را خسته كرده بود و به همين دلايل محيط مناسبتري براي نشر اسلام در مدينه فراهم بود.
جنتي گفت: در سال سوم اين بار 75 نفر از جمله 2 زن كه اكثر آنها از قبيله خزرج بودند در منا با حضرت محمد (ص) قرار بيعت گذاشتند.
دليل انتخاب منا هم اين بود كه مردم براي مراسم حج به آنجا ميآمدند و پس از اينكه اعمال حج را انجام ميدادند در آنجا سكني ميگزيدند و ميخوابيدند و مشركين به موضوع اين ديدارها مشكوك نميشدند.
آيتا... احمد جنتي در ادامه اظهار داشت: پيامبر در اين ديدار از آنها خواست كه در پيدا و پنهان ظلم نكنند، دست به مال يتيم ببرند، كم فروشي نكنند، شرك نورزند و ... اهالي مدينه نيز از پيامبر دعوت كردند تا در مدينه ساكن شوند.
وي افزود: در اين جمع كه امام علي (ع) و عباس نيز حضور داشتند نگرانيهايي در بين طرفين وجود داشت و عباس در اين زمينه گفت كه حتي مشركان بنيهاشم به خاطر مسائل قبيلهاي از پيامبر حمايت ميكنند. نگراني عباس از اين جهت بود كه اهالي مدينه آنگونه كه بايد از پيامبر حمايت نكنند.
جنتي گفت: اهالي مدينه نيز نگران از اين موضوع بودند كه پيامبر پس از توفيق در مدينه آنها را با دشمنانشان تنها بگذارند و به مكه بازگردند در اين ديدار طرفين به يكديگر اطمينان دادند و پيامبر فرمود خون شما خون من است و هر كس كه با شما بجنگد با من ميجنگد اما بايد همانگونه كه از زن و فرزندان خود دفاع ميكنيد از من نيز دفاع كنيد كه مسلمانان مدينه نيز اطمينان خاطر دادند.
احمد جنتي گفت: پس از آن پيامبر (ص) از اين جمع تازه مسلمان شدههاي مدينه خواست تا از بين خود 12 نفر را به عنوان رابط پيامبر با مردم مدينه انتخاب كنند.
انتهاي پيام/
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]