تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که خدا را، آنگونه که سزاوار اوست، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855035681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونه با بيماري فرزندمان کنار بياييم؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


چگونه با بيماري فرزندمان کنار بياييم؟


پرسشي از دکتر ميترا حکيم شوشتري فوق تخصص روان پزشکي کودکان

مراقبت از يک کودک بيمار، آن هم بدون لحظه اي استراحت و تجديد قوا براي هر پدر و مادري سخت است. با اينکه مي دانيد او به زودي سلامتي اش را به دست خواهد آورد و در آرامش هستيد و به او مي گوييد: «عزيزم! چيزي نيست ؛ سرماخوردي، همون گوش درد هميشگيه، الان مامان تبت را مي آره پايين و...» ولي باز هم نسبت به بيماري کودکتان حساس ايد. حالا پدر و مادري را تصور کنيد که از بهبود حال فرزند خود مطمئن نيستند يا اين که مي دانند او مبتلا به بيماري مزمني مثل ديابت، صرع، هموفيلي يا آسم است و شايد هم يک سرطان حاد، زندگي کودک دلبندشان را تهديد کرده است. لحظه تلخي است. استرس و ترس مواجهه با اين واقعيت، توصيف نشدني است. اما بايد ديد چگونه در چنين وضعيتي مي توان به آنان و فرزندشان در رويارويي با بيماري کمک رساند؟ چگونه مي توان به اين والدين کمک کرد تا با بيماري فرزندشان کنار بيايند و او را حمايت کنند؟ در خانواده نوزادي که ازبدو تولد با يک گرفتاري و يا ناهنجاري ژنتيکي به دنيا مي آيد و يا در اصطلاح مبتلا به بيماري مادرزادي است، داستان تلخ تر از اينها است چرا که معمولاً مادران اين بچه ها غمي بيش ازرنج بيماري فرزندشان را در دل دارند.گاهي حتي اين مادران را مقصر قلمداد مي کنند. در جامعه ما گاهي اين قبيل وضعيت ها به عنوان اهرم فشار بيشتري براي شماتت کردن زن ها و کوبيدن اين چماق به سر آنها استفاده مي شود؛ زن هايي که گناهشان اين است که مثلاً ناقل بيماري هموفيلي اند. همه مي دانيم که ترکيب ژني افراد، چيزي است که آدمي در تعيين آن نقش ندارد و از والدينش بر اساس تقدير خداوندي به ارث مي برد اما گاهي حتي خودمان در نهايت بي رحمي، مادراني را گناهکار مي دانيم که هميشه در بيمار شدن کودک شان، از يک سرماخوردگي ساده تا هر بيماري ديگري، سنگ زيرين آسياب هستند و از همه بيشتر رنج مي کشند. هرگز به خاطر رنگ چشم زيباي فرزندمان يا ديگر خصوصيات منتقله از راه ارث مادر را به حساب نمي آوريم اما انگشت اتهام ما در مورد بيمارشدن بچه ها به سوي اوست.بي مناسبت نديديم در روز حمايت از بيماران هموفيلي، نگاهي خاص به زندگي اين مادران بيندازيم و راهکارهاي عملي به آنها ارايه دهيم تا با بيماري مزمن فرزندشان بهتر کنار بيايند. دکتر ميترا حکيم شوشتري در ابتدا به عنوان يک مادر و سپس در مقام يک روان پزشک متخصص کودک و نوجوان، نکاتي کليدي براي رسيدن به اين هدف ارايه داده اند.
1-بدترين کاري که مادريک کودک بيمار مي تواند انجام دهد و يا وادار به انجام آن مي شود اين است که کار را کنار بگذارد و فقط به يک مراقب و حمايت گر محض تبديل شود.
ما حتي به مادران خانه دار توصيه مي کنيم اگر مي توانند براي خود مشغوليتي غير از رسيدگي محض به فرزند بيمارشان پيدا نمايند. حتي اگر صرف وقت کوتاهي براي يک سازمان خيريه باشد.
در خانه ماندن و دايم نقش حمايت گر براي کودک بيمار بازي کردن باعث ايجاد مشکلاتي مي شود که مادر و کودک را مي آزارد، يعني به مرور کودک حس مي کند که بيماري او همه زندگي اش است و بايد تا آخر عمر مثلاً دغدغه کنترل قند خونش را داشته باشد و باور کند که محدوديت عديده اي دارد و همواره نيازمند حمايت ديگران است.
2-مشکل بعدي شما اين است که در مقابل سوالات فرزندتان چه جوابي بدهيد. سوالاتي از اين قبيل که گوياي آزرده شدن او از اين حس متفاوت بودن است: «چرا من؟»؛«چرا خواهرم يا برادرهايم يا دوستانم اين گونه نيستند.»
يادتان باشد که اگر فرزند شما راجع به بيماريش، آگاهي داشته باشد (البته بر اساس سن خود)همکاري او براي درمان بيشتر خواهد شد، پس به او بگوييد به خاطر اينکه تو خصوصيت هاي ظاهري متفاوتي داري و با ديگران حتي خواهر و برادرت فرق مي کني.مثلاً دوستت کوتاه قد است ولي تو مانند او نيستي.
ديابت بخش کوچکي از زندگي تو است. مطمئن باش راه کنترل قند خونت را ياد مي گيري و مي تواني مثل همه بچه ها بازي کني. تو هم مثل آنها هستي، با توانايي هاي منحصر به فرد و فقط يک مشکل کوچک داري که آن هم درمان مي شود.
3-درمورد بيماري هايي مثل لوسمي(سرطان خون)گاهي بچه ها مي پرسند: «مامان! من دارم مي ميرم!» بچه هاي کوچک تر از هشت سال، مرگ را برگشت پذير مي دانند ولي بالاي اين سن چون متوجه برگشت ناپذير بودن آن مي شوند، از بيماري و مرگ مي ترسند. بهترين جواب شما يک پاسخ خنثي است؛ مثلاَ: «همه يک روزي مي ميرند.» بهتر است در ادامه با او همدردي کنيد و هيجاناتش را بپذيريد. به طريقي غير مستقيم بگوييد: «مي دانم که هر ماه رفتن بيمارستان، خون گيري هاي متوالي و درد آن تو را اذيت مي کند. من و بابا هم به خاطر ناراحتي تو ناراحت هستيم. ولي هدف ما اين است که زودتر علت بيماري کشف شود و دکتر درمان مناسبي را شروع کند، اگر بچه در سنين مدرسه است (براي مادراني که فرزند مبتلا به لوسمي دارند) مي توانيد با اشکال ساده و رنگي گلبول هاي رنگي را براي او ترسيم کنيد و بگوييد ما دو جور گلبول داريم. اين گلبول هاي سفيد که سربازان بدن تو در مقابل بيماري ها هستند، ضعيف شده اند و بايد کمک شان کنيم و اگر مشکل آنها را حل نکنيم، بيماري تو جدي تر مي شود و درمانت طولاني تر. يا در مورد هموفيلي مي توانيد به او بگوييد که يکي از اجزاي خوني ات به نام پلاکت (که مسوول جلوگيري از خون ريزي است) ضعيف شده و بايد با يک سري داروها آن را تقويت کني و هميشه مراقب باشي ضربه اي نخوري که خون ريزي اتفاق بيفتد.
4-هيچ وقت احساسات بچه ها را انکار نکنيد و مثلاً نگوييد: «به دکتر مي گم، يه جوري آمپول بزنه، دردت نياد!» بلکه بگوييم: «مي دانم که اين آمپول ها درد دارد. اگر ناراحت شدي مي تواني چشمانت را ببندي و چند نفس عميق بکشي. به خاطر اين همکاري ات فلان جايزه را برايت مي گيرم.»
5-حالات رواني ما در بهبودي جسم ما موثر است. آرامش موجب مي شود سيستم ايمني بدن ما تقويت شود. پس به عنوان والدين هوشيار و آگاه بايد همواره سعي کنيم، حس نشاط را براي فرزندمان ايجاد کنيم تا او باور کند که بيماريش فقط بخش کوچکي از زندگي او است. در اين راه مي توانيم از کمک هاي روان پزشکي و روان شناسي براي حفظ تعادل رواني خودمان در درجه اول کمک بگيريم. مادران اين بچه ها به نوعي اختلال استرس حاد دچارند. استرسي که ماوراي تحمل انسان است. (براساس روند طبيعت، همه ما انتظار داريم روزي مادر و پدرمان را از دست بدهيم ولي هرگز انتظار مگر فرزندمان را نداريم) خيلي خوب است که از درمان هاي روان پزشکي و حتي داروسازي براي غلبه بر شرايط سختي موجود کمک بگيريم. در درجه دوم بايد حالات رواني کودک را زير نظر بگيريم و در صورت لزوم از راهنمايي هاي مشاوره روان به منظور پيشگيري از افسردگي ناشي از بيماري مزمن او استفاده کنيم.
6-بسيار مهم است که مادران در عين حمايت از کودک بيمارشان از هرگونه حمايت افراطي وي بپرهيزند. بعضي از مادرها کوچک ترين مسووليتي حتي در دوره اي که فرزندشان بهبودي نسبي پيدا کرده از اونمي خواهند. مثلاً وقتي از مدرسه بر مي گردد و بابت انجام تکليف هايش انتظاري از او ندارند و يا کليه قواعد تربيتي را تعطيل اعلام مي کنند که اين موضوع باعث مي شود رشد طبيعي او مختل شده و انتظارات ويژه اي را طلب کند که همه اينها حس متفاوت بودن و بي کفايتي را در او تقويت مي کند. هرگز به اولياي مدرسه اونگوييد که چون بيمار است، از او انتظاراتي مشابه ديگر بچه ها نداشته باشند و همواره او را مورد ترحم قرار دهند. کودک شما بايد حس کند به اندازه باقي دوستانش وظايفي دارد. بايد اتاقش را مرتب کند و به قوانين خانه و مدرسه احترام بگذارد. البته در شرايط عود بيماري بدون اينکه حس تافته جدا بافته بودن را به او القا کنيد، بايد سخت گيري و فشار را از او برداريد و حمايتش کنيد.کودک شما هر بيماري که داشته باشد،بايد بدون اينکه نام سرطان يا خطرناک بودن را ببريد تا حدي او را در جريان بيماري اش قرار دهيد و خيلي عادي و به دور از اشک و آه و اندوه به او بگوييد هرکس در زندگي خود مسايل و مشکلات دارد و مشکل تو هم اين است که بايد راه حل کنار آمدن با آن را ياد بگيري.من و پدرت هم در يافتن راه حل هميشه کنارت هستيم.
منبع:روزنامه سلامت شماره 228
نويسنده:الهه رضائيان






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن