تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820405831




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

20گام برای تحصیل موفق در دانشگاه:


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: 20 گام براى تحصیل موفق در دانشگاه





دوران دانشجویی، دوران شدن، بهره گرفتن و سوخت گیری علمی و عملی است؛ از این رو، 20گام در این مقاله، ما را با مفاهیم و مرحله های مهم پیرامون تحصیل آشنا می كند كه خواندن آن، برخی جهت های فعلی ما را مورد تاكید یا تغییر و اصلاح قرار می دهد؛ پس با ما همراه باشید در 20منزل «تحصیل مناسب در دانشگاه».....


1- تحصیل مناسب در دانشگاه
آغاز مقاله امروز ما، ازجان دبلیوسانتراك 1، مولف معروف روان شناسی سانتراك است. او معتقد است كه یكی از موفقیت های حرفه ای در طول عمر، تحصیل مناسب در دانشگاه است.
دوران دانشگاه، دوران جست و جو، كشف، خلق، ابداع و شدن است و اگر در این برهه از عمر، در وجود خود جست وجوی دقیقی بكنیم، می بینیم كه هزاران قدرت در اختیار داریم كه قابلیت فعلیت دارند.

2- چرا تحصیل؟
امروزه اگر از دانشجویان سوال كنید كه چرا به دانشگاه آمده اند، جواب های مختلفی می شنوید، عده ای برای رشد و تعالی خود آمده اند. عده ای برای كار و آینده شغلی و عده ای برای به دست آوردن شرایط اجتماعی بهتر و خلاصه خیلی از دلایل دیگر؛ اما به هر دلیلی كه وارد دانشگاه شده باشند، انتظار دارند تحصیل و دانشگاه برای آنها یك تجربه مثبت و ارزشمند باشد؛ زیرا به قول ادیسون، آدمی از تجارب مثبت، شاهراه های زندگی را جست وجو می كند.

3- مشكل كجاست؟
با این وجود، هنوز برخی از دانشجویان كه در این دوره قرار دارند، شاید ندانند كه اوج توان و رقم زدن فرصت ها را در درون خود دارند و در نتیجه نمی توانند از وقت خویش، حداكثر بهره را ببرند و حتی گاهی احساس می كنند كه نمی توانند كاری را كه وظیفه دارند، انجام بدهند؛ در حالی كه مشكل این نیست؛ مشكل این است كه آنان نمی دانند آن را چگونه انجام دهند. نكات بعدی، راهگشای این مسئله است.

4- نگرش درست
اساس نگرش درست به تحصیل در دانشگاه، عامل رقم زدن موفقیت های بعدی است؛ از این رو، آغاز ترم باید بگویید: درس می خوانم و یاد می گیرم و با شروع ترم، با شركت مرتب در كلاس ها و انجام تكالیف، به مرور درس ها بپردازید. در این صورت، در طول ترم، بارهای كسب دانش، سبك تر می شوند. از این جهت، دانشجویان به سه دسته تقسیم می شوند.
الف) عده ای روش تدریجی را اتخاذ می كنند؛ یعنی در طول ترم تحصیلی، یادگیری و تكالیف را تقسیم می كنند و آهسته و پیوسته با محتوا و مفاهیم درس ها پیش می روند. اینان در آخر ترم، راحت تر هستند.
ب) عده ای هیجانی عمل می كنند؛ یعنی در برخی درس ها یا در بعضی ایام، با برنامه دقیق كار می كنند و سپس در روزهایی دیگر از ترم تحصیلی، به خمودی روی می آورند كه البته این روش، آدمی را عصبی بار می آورد.
ج) روش تلمباری؛ در ین روش، از آغاز ترم تحصیل تا اواخر، صرفا حضور در كلاس و انجام تكالیف خیلی ضروری صورت می گیرد؛ ولی از مطالعه مستمر، دقیق و مداوم خبری نیست. این مسئله، در پایان هر ترم، مشكلات و فشارهای زیادی به دانشجویان وارد می كند و غالبا شكست در تحصیل یا افتادن مكرر از واحدها، در این روش روی می دهد.

5- مطالعه مستمر
این جمله معروف است كه یكی دو روز قبل از ترم اول، برای برخی از دانشجویان، چند سال طول می كشد. این نكته تا حد زیادی درست است و بیشتر شامل افراد دسته سوم است.
با وجود مشكلات موجود، همیشه دانشجویانی موفق می شوند كه عزم خود را برای درس خواندن، تحصیل و تحقیق در طول مدت تحصیل، به صورت برنامه ریزی شده، جزم كرده باشند. مطالعه مستمر، یك هدیه بزرگ برای شما دارد و آن آرامش است.

6- عامل موفقیت
ملزم بودن به انجام دادن كارها، مهم ترین عامل موفقیت در دانشگاه است.
برتراند راسل می گوید: آدم های بی نظم، همیشه فرداها را ملاك عمل قرار می دهند و آدم های دانا، دیروز را به تسخیر درآورده، برای امروز برنامه دارند و فردا را نیز در ظرف امروز می بینند2.

7- موضع شكست چیست؟
بسیاری از دانشجویان، از همان ابتدا، موضع آدم شكست خورده را می گیرند و چون می پذیرند كه كاری نمی توانند بكنند، هیچ تلاشی نمی كنند، ولی تنها راهی كه می تواند آنها را از این حال نجات دهد، همانا شناخت موضع شكست است و موضع اصلی، به استقبال آن رفتن است.
اساسا ما انسان شكست خورده نداریم؛ بلكه این ما هستیم كه شكست را به سمت خود جهت می دهیم.
ترس ها، تردیدها و در خود ماندن ها، فرد را مبدل به برده زمان می كند. وقتی در شرایطی واقعی می شوید كه ظاهرا به بن بست رسیده اید، چه باید بكنید؟3

8- خروج از بن بست
راه خروج از بن بست، سه چیز است؛
1. باور و ایمان به توان بی پایان درون انسان.
2. یك شروع محكم، با برنامه و دقیق كه بسیار لذت بخش است.
3. تغییر دید و نگرش معیوب قبلی و تبدیل آن به یك نگرش مثبت، امیدوار و با تأمل در مسائل.
این سه عامل، سه كلید طلایی هستند.
نیوتن می گفت: اگر من به جایی رسیده ام، براثر ایمان، كار و كوشش است؟از وی سؤال كردند: چطور موفق به این اكتشافات زیاد شدید؟ وی جواب داد: با تأمل مستمر در آنها. او درباره یك موضوع، آن قدر فكر و تأمل می كرد كه برایش همانند روز روشن می گردید.

9- شروع محكم چیست؟
برای شروع محكم تحصیل در دانشگاه، داشتن یك برنامه خوب، ضروری است. در بسیاری از دانشگاه ها، افراد موفق و مصمم، موفقیت های خود را مدیون آغاز (Start) خوب می دانند. آگاهی از درس ها، دقت در انتخاب ها، مشورت با افراد آگاه، دوستی با دانشجویان ترم بالاتر و تقسیم كلاس ها در طول چند روز هفته، از مزایای انتخاب و حركت درست تحصیلی است.
شروع محكم، نوعی قبول زحمت مستمر برای جایابی علمی در ذهن است.
الكساندر هامیلتن می گوید:
مردم گاهی علت موفقیت مرا در این می دانند كه دارای نبوغ هستم و حال آن كه آن چه از نبوغ خود اطلاع دارم، آن است كه خیلی زحمت كش هستم.

10- ابوتمام
درباره «ابوتمام حبیب الطایی» گفته شده است كه او در ایام جوانی، سقایی بیش نبود و با فروش آب، امرار معاش می كرد؛ ولی براثر سعی و كوشش، كارش در شاعری به مرتبه ای رسید كه ملقب به «خاتم الشعرا» گردید. به راستی چرا؟ پاسخ روشن است؛ اراده، خواستن و غلبه بر وضع موجود و زندگی خطی.
خداوند می داند كه در درون ما انسان ها، قدرت هایی نهان است كه می توانند ما را به هر درجه ای از كمال برسانند و جالب این كه كلید گشودن این قفل ها هم در دست ماست. چرا قفل را نمی گشاییم؟ بیایید به جای شكستن در، به جای شكستن قفل، به جای گریه و زاری و شكست پشت این در و قفل، كلید را جست وجو كنیم. این كلید، شاید در دست ما باشد.
اگر نیمه تمام هستیم، تا عمر ما تمام شده است، به راحتی می توانیم ابوتمام شویم.

11- تلاش برای موفقیت
بزرگمهر می گوید: «باید لب فرو بست و به جای نكوهش بخت، شانس، دنیا و...، ذهن، بازو، جسم و فكر را فعال كرد؛ كار كرد؛ دم نزد و یقین نمود كه كلید طلایی كامیابی، تلاش، كار و كوشش است5.
تلاش به منظور موفقیت، كمال و پیشرفت، از خصوصیات برجسته انسان هاست6.

12- خط مشی گذاری
آشنایی با خط مشی ها، خط مشی گذاری و شناخت خط مشی های كلی هر درس، ما را در تعامل با آن دانش یاری می دهد. از این رو، راه دیگر یك شروع خوب، آشنایی با خطوط اصلی درس هاست. خط مشی درس ها را از لابه لای تدریس استاد، سرفصل ها و مطالب كلی جلسه اول یا سرفصل هر استاد كه به صورت مكتوب ارائه می شود، می توان فهمید و براساس آن خط مشی ها، می توان حركت كرد.

13- بهره وری از زمان
ما همه به وقت آزاد نیاز داریم؛ وقتی كه در آن وظیفه ای در قبال دیگران نداریم و می توانیم آن را صرف استراحت و تفریح كنیم؛ ولی در اوقات فراغت، زمان را فراموش می كنیم و یك دفعه متوجه می شویم كه دقت چندانی برای انجام كارهایی كه باید انجام بدهیم، نداریم. هیچ مهارتی در دوران تحصیل در دانشگاه، مهم تر از تنظیم وقت نیست.
اگر از زمانتان به خوبی استفاه نكنید، تحصیلات دانشگاهی تان و به دنبال آن، اهداف زندگی تان كه به آن بستگی دارد، لطمه خواهند خورد.

14- رابطه موفقیت و كوشش
موفقیت، احساس زیبایی است كه نتیجه كوشش فرد است؛ پس در دوران دانشجویی كه بهترین فرصت شدن است، موفقیت را احساس كنیم.
اگر در این دوران، همواره به دنبال این هستید تا دیگران شما را تأیید كنند،
اگر همیشه دوست دارید كه بدانید دیگران درباره شما چه نظری دارند،
اگر پیش از آن كه به رضایت درونی خودتان فكر كنید، خود را نیازمند آن می بینید كه اطرافیان از شما راضی باشند،
اگر پیوسته لازم می بینید به دیگران نشان دهید كه كارهای پسندیده و درست است،
اگر دائماً در حال سبك و سنگین كردن روابط خودتان با دیگران هستند و اگر مدام خود را وابسته به اشخاص معروف و مهم معرفی می كنید،
باید بگوییم كه به طور دردناكی خود را گرفتار كرده اید؛ ولی یقیناً این گونه نیستید و باید اطمینان پیدا كنید كه موفقیت های شما، ثمره كوشش های شماست و این لذت بخش است7.

15- تقویم ماهیانه
افراد موفق، تابع برنامه های آینده گرا هستند؛ از این رو، تقویم ماهیانه و تنظیم فعالیت ها در طول یك ماه آینده، سه هدیه به ما می دهد؛
.1 آرامش.
.2 تعریف برنامه ها در قالب زمان و مشخص شدن اهداف آینده.
.3 تحقق خیلی از خواسته ها.
برای این كار، یك تقویم ماهیانه تنظیم كنید. این، اولین روش تنظیم وقت به صورت مكتوب است؛ چون به شما اجازه می دهد تا با یك نگاه بفهمید كه در هفته های بعد، باید چه كار كنید. در تقویم ماهیانه، برای یادداشت ها و كارهای بعدی هم جای خالی بگذارید.

16- نتیجه بخشی
ادیسون می گوید: «هیچ یك از اختراعات من، محصول تصادف نیست. وقتی كه معتقد شدم فلان كار نتیجه بخش است، خودم را به آن كار می بندم و تجربه های مختلف می كنم تا كامیاب شوم و به نتیجه برسم.»
زندگی ما، مملو از فرصت هایی است كه می دانیم به نتایج كام بخش و ارزشمند می رسند. گاهی كاهلی، تنبلی، نداشتن سرعت عمل و...، باعث خراب شدن آن فرصت ها می شود.
دیزرائیلی می نویسد:
موفقیت از آن آدم های دارای سرعت عمل است وگرنه آدم های مردد و كاهل، آن قدر طول می دهند كه همه چیز خراب می شود8.

17- هدف گرایی
محققان متوجه شده اند كه وقتی اشخاص، به ویژه در طول تحصیل، اهداف مشخص، كوتاه مدت و هیجان انگیز دارند، پیشرفت آنها بیشتر می شود.
برای آن كه ببینید چقدر هدف گرا هستید، میزان صادق بودن جملات زیر را در مورد خودتان بسنجید و برای هر یك از آنها، یكی از سه گزینه صحیح، غلط و مبهم را انتخاب نمایید:
1- من برای خودم، هدف های بلند مدت و كوتاه مدت دارم.
2- من وقتم را تنظیم و كارهایم را اولویت بندی می كنم.
3- من همیشه فهرستی از كارها تهیه می كنم و اكثر كارهایم را با موفقیت انجام می دهم.
4- من برای كارهایم زمان تعیین می كنم و همیشه آنها را پیش از موعد انجام می دهم.
5- من همیشه دقت می كنم تا به اهدافم برسم.
6- حتی وقتی مشكلات زیاد می شوند، من از برنامه غافل نمی شوم.
7- من همیشه به دنبال طراحی اهداف جالب هستم.
اگر از بین گزینه های فوق، پنج مورد صحیح باشد، شما انسان هدف گرایی هستید.

18- چند راه مفید
1- از هیجانات منفی، زائد و عقده ای در این دوران بپرهیزید.
2- بسیاری از عصبانیت ها، ریشه در نادانی، ناآگاهی و قضاوت های عجولانه دارد؛ پس همه چیز را با تأمل بررسی كنید.
3- لحظات شاد را غنیمت بشمارید.
4- در دوران دانشجویی، ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
5- مطالعات تكمیلی درس ها و حتی مطالعه غیردرسی را فعال كنید.
6- فرهنگ تفسیر مثبت را در زندگی تان تقویت كنید.

19- خردمندی
دوران دانشجویی، دوران خردمندی و خردورزی است. جایگاه شما در جامعه، بسیار مهم، ارجمند و عزیز است؛ پس قدر آن را بدانید. مهم ترین مسائل در این دوران عبارتند از:
1- سوخت گیری علمی و پژوهشی و به دنبال كسب علم و روش مندی رفتن.
2- خردمندكردن روح خستگی ناپذیر و جست وجوگر خود.
3- جست وجوگر بودن؛ نه مصرف كننده علم بودن.
4- انجام تكالیف به صورت علمی و خلاق.

20- انقلاب شناختی
بهترین دوران عمر، دوران جوانی و بهترین كار در این دوران، اشتغال به تحصیل است. داشتن تفكر انتقادی، استدلالی و حل مسئله ای، شما را در یك توفان مغزی 9 قرار می دهد. تفكر عمیق و ارزیابانه، مستلزم دانش دقیق و سپس كاربرد آن دانش و تجزیه و تحلیل درست و تركیب و ارزشیابی آن است.
اگر می خواهید به اوج شناخت یا انقلاب شناختی برسید، خوب بیاموزید و خوب تجزیه و تحلیل كنید.
به قول یكی از روان شناسان، اگر خوب تجزیه و تحلیل 10نكنیم، ممكن است هم تجزیه شویم و هم به تحلیل برویم.
پس بدانید كه شما می توانید در مرحله شناخت، یك معجزه گر باشید؛ كافی است با برنامه، در برنامه و به سمت اهداف ارزشمند گام بردارید. در این صورت، آینده از آن شماست.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن