محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827674835
*دانشگاه و دفاع مقدس؛ ديروز، امروز* دكتر اصلاني: حضور دانشجويان در جبههها بر ادعاهاي واهي خط بطلان كشيد هدايت پاياننامههاي دانشجويي ضروري است
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *دانشگاه و دفاع مقدس؛ ديروز، امروز* دكتر اصلاني: حضور دانشجويان در جبههها بر ادعاهاي واهي خط بطلان كشيد هدايت پاياننامههاي دانشجويي ضروري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و حماسه
يك استاد دانشگاه گفت: حضور و نقش شگفتانگيز و پرثمر و پراثر دانشجويان در دفاع مقدس مهر بطلاني بر ادعاي واهي و پوچ منحرفيني بود كه گمان ميكردند جبهه را نيروهاي بيسواد اداره ميكنند.
دكتر فيروز اصلاني استاد دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،اظهار داشت: نقش دانشجويان در دفاع مقدس را بايد از دانشجويان شهيدي پرسيد كه هماكنون در گلزارهاي شهداي كشور با آرامش كامل آرميدهاند، آنها بودند كه بهتر از هر كسي نقش دانشجويان در جريان بسيار شگفتانگيز و بسيار پرعظمت دفاع مقدس در كشور ما را ايفا كردند. به عنوان فردي كه آن سالها در دانشگاه حضور داشتم بايد تأكيد كنم كه دانشگاه به صورت سازمانيافته از پتانسيل بسيار عظيمي برخوردار بود اگرچه واقعا از اين پتانسيلش در جريان دفاع مقدس استفاده چنداني نكرد اما بدنه دانشجويي دانشگاه و دانشجويان به عنوان بخشي از ملت شهيدپرور ما و همراه با آنان به نداي رهبر و ولي فقيه لبيك گفتند و جبههها را مملو از حضور حماسي و ايماني خودشان كردند.
به گفته وي، در بسياري از دانشگاهها،دانشجويان رشتههاي مختلف و حتي برخي از اساتيد به صورت فعال در جريان دفاع مقدس شركت ميكردند، بچهها در زمان عمليات در جبهه بودند اما پس از آن دوباره سريع برميگشتند و در كلاسهاي درسشان شركت ميكردند. زماني برخي از بچهها از دانشگاه غيبشان ميزد، معلوم بود كه خبري در راه است و آنها در صحنه دفاع مقدس حاضر شدهاند، اين كاملا مشخص بود برخي هم بيشتر از ديگران در جريان دفاع مقدس وقت ميگذاشتند و خودشان را وقف جبهه و انقلاب كردند و مراتب و درجات بسيار بالايي را در جريان جنگ بدست آوردند و اين به دليل رشادتها، خلوصها، پاكباختگيها و استعدادهاي بسيار برجستهاي بود كه از خودشان نشان دادند و به عنوان فرزندان انقلاب و اسلام و تحت تربيت اسلامي توانستند آن استعدادهاي الهي خودشان را در دفاع مقدس به منصه بروز و ظهور برسانند.
وي يادآور شد: ما كساني را در دانشگاه داشتيم كه به محض شروع جنگ فضاي دانشگاه را رها كردند و دانشگاه اصليشان را جبهه قرار دادند، اينها كساني بودند كه كلا ترك دانشگاه كردند، دانشجويان برجستهاي مانند شهيد غلامحسين افشردي كه دانشجوي دانشگاه تهران بود، وي پيش از انقلاب در دانشگاه ديگري تحصيل ميكرد، او را اخراج كردند، بعد از انقلاب وارد دانشگاه تهران شد و در رشته حقوق تحصيل ميكرد، به محض شروع جنگ ابتدا به عنوان خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي ايران كه بسيار خوش قلم هم بود در جبهه خوش درخشيد و بعدها به عنوان طراح، استراتژيست و فرد بسيار دقيق و برنامهريز در عملياتهاي جنگي مطرح شد، من با چشم خود به عينه ديدم قبل از فتح خرمشهر در لشكر نصر كه شهيد افشردي در مقر فرماندهي توضيح ميداد، بسياري از نيروها نشسته بودند كه در مسايل نظامي سن و سالي از آنها گذشته بود، شهيد افشردي مسايل را بسيار عالي توضيح ميداد و همه با ديده تاييد و تحسين به وي نگاه ميكردند. يكي از دانشجويان ديگري كه در جريان جنگ شركت تمام عيار داشت، سردار عزيز جعفري ( فرمانده كل سپاه) است، او كه دانشجوي دانشكده هنرهاي معماري دانشگاه تهران بود به محض شروع جنگ دانشگاه را رها كرد، هنرنمايي و معماري واقعي را در عرصه دفاع مقدس را انتخاب كرد. وي از دانشجويان بسيار فعال انجمن اسلامي اوايل انقلاب بود كه با شروع جنگ دانشگاه را رها كرد، سردار ظريفمنش و سردار كرمينيا، پوراحمدي و بسياري از بچههايي كه شهيد شدند، مانند شهيد تركاشوند، شهيد سيدجمال افشار، شهيد موحدي، شهيد موذنصفا، شهيد مهدي مقدس، شهيد پورموسويان، شهيد پيچك و... برخي از افرادي كه جانباز شدند و عضوي از اعضاي خود را به عنوان امانتي خدا تحويل صاحب اصليش دادند، آنها اعضاي خود را از دست دادند، اينها نخبههاي علمي و برجستهترين نيروهاي فكري كشور بودند، حضور و نقش شگفتانگيز و پرثمر و پراثر اين عزيزان در جبهههاي جنگ و دفاع مقدس مهر بطلاني بود بر ادعاي واهي و پوچ منحرفيني كه گمان ميكردند جبهه را نيروهاي بيسواد اداره ميكنند.
او تصريح كرد: حضور پرشور و گسترده دانشجويان متدين و متعهد در عرصههاي دفاع مقدس مهر بطلان بر ادعاي پوچ اين افراد بود و واقعا هم در هر گوشهاي از جبهههاي دفاع مقدس يك دانشجويي حضور پيدا ميكرد نقش سازماندهي و نقش استراتژيست را براي آن قسمت بازي ميكرد. اين بچهها بسيار در سازماندهي نيروهاي جبهه و برنامهريزي و انتقال فرهنگ ديني و مذهبي موثر بودند و حتي در ارتقاي سطح علمي نيروهاي بسيجي تلاش ميكردند، با تدريس مواد درسي ساير رزمندگان را براي دانشگاه آماده ميكردند، سطح فرهنگي جبهه را بالاتر ميبردند علاوه بر اينها آن وظيفه اصليشان كه شركت در دفاع مقدس بود را به نحو احسن انجام ميدادند، اين وضعيتي بود كه در همه دانشگاههاي كشور حاكم بود تنها دانشگاه تهران نبود، بچهها اكثرا نزديك عمليات دل ميكندند و به جبهه ميرفتند، بسياري از دانشجويان بودند كه اين روحيه ايثار و فداكاري را تا آخر جنگ حفظ و در بسياري از عملياتها شركت كردند، برخي از آنها به درجهي بسيار بالاي ايثارگري و جانبازي و يا شهادت نائل شدند.
دكتر اصلاني ادامه داد: از ميان دانشجويان مسلمان پيرو خط امام كه وارد لانهي جاسوسي آمريكا شدند و آن را تسخير كردند و هيمنهي آمريكا را شكستند برخي به درجات بسيار والايي در جبهه رسيدند و در جريان دفاع مقدس نقش آفريني بسيار زيادي داشتند برخي از اين عزيزان شهيد شدند مانند شهداي هويزه، مانند شهيد علمالهدي، شهيد رجببيگي و شهيد موذنصفا. اينها بچههاي پاكباخته و خالص دانشگاه بودند كه از كلاس و درس و فرهنگ دانشگاه دل بريدند و به دانشگاه اصلي مورد علاقه خود كه جبهه بود نقل مكان كردند. برخي از آنها از فرماندهان سپاه بودند، مانند شهيد رحيمي مدتي فرمانده سپاه مشهد بود و سپس به شهادت رسيد.
اين عضو هيات نظارت بر مطبوعات كشور با تاكيد بر نقش دانشجويان در دفاع مقدس گفت: واقعا اگر بخواهيم درك صحيحي از نقش دانشجويان در جريان جنگ داشته باشيم بايد به ليست شهدايي كه از دانشگاه برخاستند و در گلزارهاي شهدا آرميدند، نگاه كنيم. آنها هستند كه ميتوانند نشانگر نقش دانشجويان در دوران دفاع مقدس باشند. همانطور كه گفته شد، اين نقشها بيشتر نقش انفرادي و دانشجويي بود كه در جريان جنگ توسط دانشجويان بااخلاص دانشگاه ايفا شد و سازمان اداري و آموزشي دانشگاه نقش چنداني را ايفا نميكرد، البته به هيچ وجه نميشود نقشي كه نهادهاي برخاسته از انقلاب در دانشگاه مانند جهاد دانشگاهي، تشكلها، انجمنهاي اسلامي و سازمانهاي دانشجويي در جبهه و در پشتيباني علمي از جريان دفاع مقدس آفريدند را انكار كرد. در بخشهاي فني جهادهاي دانشگاهي، قسمت فني دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتي شريف، دانشگاه صنعتي اصفهان، اميركبير و علم و صنعت بسيار نقشآفرين بودند يعني به نيروهاي جبهه و جنگ و دفاع مقدس در عرصههاي علمي و فني مدد ميرساندند، همان تواني كه در دانشگاه بود از طريق جهادهاي دانشگاهي و سازمانهاي دانشجويي به جبهه تزريق ميشد اما سازمان رسمي و آموزشي دانشگاهها كمتر از پتانسيل بسيار گسترده خود آن طور كه شايسته و بايسته است توانست در جريان جنگ استفاده كند البته ما منكر نقشآفريني برخي از افراد در جريان جنگ نيستيم، چهرهي برجستهاي مانند شهيد دكتر نيكنژادي استاد دانشگاه اصفهان را داريم كه درس و بحث در دانشگاه را رها كرده و در جبهه به شهادت رسيد، دكتر چمران را داريم، اينها نقشآفرين بودند اما آيا دانشگاه تنها در دكتر نيكنژادي و برخي از اساتيد متدين و وطنخواه كشور ما خلاصه ميشود؟ به نظر ميرسد اكثريت عظيمي از اساتيد وطنخواه دانشگاههاي ما ميتوانستند بيشتر از اين در جريان دفاع مقدس نقشآفرين باشند ولي از اين فرصت الهي كه پيش آمد نتوانستند بهرهبرداري كنند حتي در جنبههاي علوم انساني ميتوانستند نقشآفرين باشند اما از اين پتانسيل خودشان غفلت كردند و ديگران هم از اين پتانسيل استفاده نكردند در حاليكه ميشد بيشتر از اين ظرفيت در جريان دفاع مقدس سرمايهگذاري كنند و نقشآفرين شوند.
دكتر اصلاني در راستاي انتقال مفاهيم و ارزشهاي دفاع مقدس به نسلي كه جنگ را نديده است، تصريح كرد: بايد بيش از اين تلاش كرد، تلاشهايي شده، تلاشهاي مثبتي هم شده اما آنطور كه شايد و بايد اين تلاشها صورت نگرفته است، جنگ كشورهاي خارجي ماهيتا با بحث جنگ و دفاع مقدس كشور ما كاملا متفاوت است، اما آنها براي چهرهها، جريانها و عملياتهاي جنگي خودشان هزاران كار ادبي، هنري و تبليغي ميكنند، از يك كاه كوه ميسازند، اما همانطور كه اشاره شد آن طور كه بايد از گنجينه دفاع مقدس بسياري از گهرها همچنان مكتوم مانده و در معرض ديد مخاطبان به ويژه كساني كه به دليل صغرسن دوران جنگ را لمس نكردهاند و نديدهاند، قرار نگرفته است.
سرپرست مركز مطالعات عالي انقلاب اسلامي دانشگاه تهران با اشاره به نقش تشكلها و سازمانهاي دانشجويي در انتقال ارزشهاي دفاع مقدس ادامه داد: به نظر ميرسد تشكلها و سازمانهاي دانشجويي و فرهنگي در دانشگاهها و خارج از دانشگاهها ميتوانند نقش سازمانبخش و سازمانده و كانال انتقال باشند البته صرفا نه اينكه اين سازمانها و جريانهاي دانشجويي بخواهند واسطه انتقال باشند اما اينها ميتوانند نقشهاي بسيار مؤثري داشته باشند، ديگران هم ميتوانند نقش مؤثري داشته باشند. بحث هنر و ادبيات دفاع مقدس و ارزش و بها دادن به نقل مطالب و استفاده از هنر و ادبيات در حفظ، احيا و گسترش ارزشهاي دفاع مقدس بسيار مؤثر است. دانشكدههاي مختلف و دانشجويان در گرايشهاي مختلف ميتوانند به فراخور رشته خودشان سازماندهيشده و در حفظ، گسترش، احياء و انتقال ارزشهاي دفاع مقدس نقش داشته باشند اما فكر ميكنم كه اين كار را الان بيشتر بنيادهايي كه متكفل جريان ارزشهاي دفاع مقدس هستند بر عهده دارند، خوب هم كارميكنند اما به نظر ميرسد كه باز هم جاي كار خيلي زياد است. مقام معظم رهبري هم هميشه ضمن تاييد حركتهاي انجام شده بر فاصلهاي كه ما با نقطه مطلوب داريم تاكيد داشتند و از عزيزان خواستهاند كه اين فاصله را تا نقطه مطلوب ادامه دهند.
وي با تاكيد بر اينكه بحث تحقيق و پژوهش در زمينه ابعاد مختلف دفاع مقدس يك ضرورت غيرقابل انكار است، گفت: دانشگاهها بايد در اين مسير بيش از پيش سرمايهگذاري كنند، دانشگاه و نهادهاي دانشجويي و نهادهاي پژوهشي چه در داخل و چه در خارج از دانشگاه و چه نهادهاي دولتي و چه نهادهاي غيردولتي ميتوانند بعد از اينكه نيازسنجي كردند در جهت رفع اين نيازها اقدام كنند. اولويتبندي و نيازسنجي در جامعه در هر كاري يك ضرورت است. هماكنون حفظ و انتقال ارزشهاي دفاع مقدس يك نياز است و ما كه اين نياز را تشخيص ميدهيم، بايد راهكارهاي مربوط به رفع اين نيازها را برنامهريزي كنيم و تحقق عملي ببخشيم. كار بسيار خوبي كه ميتوان در اين راستا انجام داد هدايت و جهتگيري پاياننامههاي دانشجويي است يعني در رشتههاي مختلف اين امكان وجود دارد كه نهادهاي پژوهشي خارج از دانشگاه كه در امر دفاع مقدس انگيزه دارند موضوعات را مشخص كنند و دقيق بسنجند و تدوين كنند و بر اساس آن نيازها، طرق، ابعاد و گرايشهاي مختلف اين جهتدهي راجع به امور تحقيقاتي مربوط به دفاع مقدس را سامان دهند. براي نمونه در رشته روانشناسي، رشته حقوق و علوم سياسي، رشته ادبيات و نظير اينها ميتوان كارهاي خوبي ارائه كرد. موضوعات و عناوين تحقيقاتي را بايد مشخص كرد و بعد حمايت مالي و فكري هم كرد يعني فقط حمايت مالي كافي نيست، حمايت فكري هم نياز است البته اگر حمايت مالي باشد حمايت فكري را هم بهتر ميتوان در دانشگاهها انجام داد. به عبارت ديگر برخي از سازمانها هستند كه ممكن است به دانشجويان پاياننامههايي بدهند و بگويند راجع به فلان موضوع براي ما كار كنيد ما حمايت مالي آن را فراهم ميكنيم و براي اين پاياننامه پول خرج ميكنيم.
دكتر اصلاني يادآور شد: دانشگاههاي خارجي از سرمايه نيروهاي از خارج استفاده ميكنند، يعني كار، فكر، ابتكار و قلم از نيروهايي است كه از خارج وارد دانشگاههاي آنها شدهاند اما تمامي پاياننامهها و رسالههاي دانشجويي در سطح فوقليسانس و دكترا با جهتبخشي استادان دانشگاههاي آنجا به سمت و سويي كه آنها ميخواهند هدايت ميشود. ممكن است در رشتههاي فني آنها قسمتي از يك طرح كلان را به دانشجويي و قسمتهاي ديگر اين طرح كلان را در اختيار دانشجويان ديگر قرار دهند و مجموعه و برآيند تمام تحقيقاتي كه اين دانشجويان انجام ميدهند در مركز ديگري جمع ميشود و طرح كلان آنها را شكل ميدهد يعني پازلها را تكميل ميكند. ما در دانشگاه خودمان ميتوانيم و بايد اين كار را انجام دهيم اما نياز به سازماندهي دارد، در اوايل دهه 70 من مشاور علمي وزارت علوم بودم همين طرح را مطرح كردم، قرار شد نيازسنجي شود و از مراكز مختلف خواسته شود هر قسمتي نياز خود را به وزارت علوم منتقل كند و بعد از جمعآوري و تدوين اين نيازها روي برنامهريزي براي تربيت نيرو براي آينده اقدام شود،نميدانم بعد از ما اقدام شده و اين قضيه مورد پيگيري قرار گرفته يا نه، اگر پيگيري شده باشد نميدانم به نتيجهاي رسيده است يا نه،اما به نظر ميرسد كه در بخش پاياننامه وزارت علوم،نهادهاي پژوهشي داخل و خارج از دانشگاه، تشكلهاي دانشجويي و سازمانهايي كه متكفل يا مرتبط امر دفاع مقدس هستند ميتوانند با يك سازماندهي مشخص و تعريفشدهاي نيازها را مشخص كنند و نيروها را جهت دهند تا از پتانسيل عظيمي كه هماكنون در دانشگاههاي ما وجود دارد و همچنين نخبگاني كه در دانشگاههاي ما حضور دارند استفادهي بهتر و مطلوبتري شود.
انتهاي پيام
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 656]
-
گوناگون
پربازدیدترینها