واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خطيب نماز عيد فطر در كربلا عدم امضاي توافقنامهي امنيتي با آمريكا را خواستار شد طالباني: عدم امضاي توافقنامهي امنيتي بغداد و واشنگتن به ضرر عراق است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
خطيب نماز عيد فطر در مرقد امام حسين (ع) عدم امضاي توافقنامه امنيتي عراق و آمريكا كه حاكميت عراق را نقض ميكند، خواستار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري اصوات العراق، مرتضي قزويني خطيب نماز عيد فطر در جمع هزاران نمازگزار عراقي گفت: از نوري مالكي نخست وزير عراق، ميخواهم تا توافقنامهي امنيتي عراق و آمريكا را امضا نكند.
وي افزود: اين توافقنامه داراي بندهايي است كه به تجاوز عليه عراقيها از سوي نيروهاي آمريكايي ختم ميشود و هيچ انگيزهي قانوني و قضايي ندارد.
از سوي ديگر، استفان دي ميستورا، نماينده ويژه سازمان ملل در عراق، درج مجدد بند حقوق اقليتها در قانون انتخابات شوراي استانهاي عراق را خواستار شد.
وي از تمام گروههاي سياسي خواست اين بند را كه در قانون انتخابات لغو شده بود مجددا در آن قيد كنند.
وي نسبت به لغو اين بند ابراز نااميدي كرد و افزود: حمايت از حقوق اقليتها امري ريشهيي در راستاي برقراري دموكراسي در عراق است.
همچنين خبرگزاري اصوات العراق گزارش داد: جلال طالباني نسبت به پيامدهاي ناشي از شكست امضاي توافقنامهي امنيتي بغداد و واشنگتن هشدار داد.
جلال طالباني رييسجمهور عراق، در كنفرانس خبري مشترك با طارق الهاشمي معاونش و مسعود بارزاني، رييس منطقهي كردستان عراق در فرودگاه بينالمللي اربيل، عدم امضاي توافقنامهي امنيتي بغداد و واشنگتن را به ضرر عراق دانست و ابراز اميدواري كرد كه اين توافقنامه در نزديكترين زمان ممكن به امضا برسد.
طالباني همچنين در خصوص روابط كردها و اعراب در عراق تاكيد كرد كه هيچ گونه نگراني نسبت به وقوع بحران قومي بين كردها و اعراب عراقي وجود ندارد.
وي اختلافات موجود بين منطقهي كردستان عراق و دولت بغداد را عادي توصيف كرده و افزود: هرگز نبايد اين اختلافات را نوعي بحران و درگيري قومي قلمداد كرد.
بارزاني نيز اخبار منتشر شده مبني بر اتهامات وي عليه شيعيان و اهل تسنن عراق در خصوص به حاشيه كشاندن نقش كردها در ارتش عراق را رد كرد.
وي افزود: از نظر من نقش كردها در عراق به حاشيه كشيده شده است اما هرگز شيعيان و سنيها را به انجام اين امر متهم نكردهام.
طارق الهاشمي نيز ابراز اميدواري كرد كه تلاشها جهت حل مشكلات و اختلافات موجود بين دولت بغداد و منطقهي خودمختار كردستان عراق افزايش و تداوم يابد.
وي همچنين عنوان داشت كه به مدت چهار روز و تا پايان تعطيلات عيد سعيد فطر در كردستان عراق حضور خواهد داشت و با مقامات اين منطقه در خصوص مشكلات و اختلاف نظرهاي موجود بحث و تبادل نظر خواهد كرد.
در خبري ديگر، نخست وزير عراق آمادگياش را براي پذيرش راهكارهاي ميانه جهت حل و فصل مشكلات مربوط به اعتراضهاي عراق در خصوص پيش نويس توافقنامهي امنيتي بغداد و واشنگتن اعلام كرد.
نوري المالكي نخست وزير عراق، توافقنامهي امنيتي بين بغداد و واشنگتن را يك توافقنامهي ريشهاي و مهم براي دو طرف دانست و بر ضرورت احترام به منافع عراق در اين توافقنامه تاكيد كرد.
وي هم چنين آمادگياش را براي پذيرش اعطاي مصونيت قضايي به نيروهاي آمريكايي در هنگام انجام ماموريتهاي رسمي اين نيروها در عراق اعلام كرد.
مالكي خاطر نشان كرد: دولت عراق آماده پذيرش راهكارهاي ميانه در خصوص مسايل مورد اختلاف در مذاكرات توافقنامهي امنيتي از جمله اعطاي مصونيتهاي قضايي به نيروهاي آمريكايي در اين كشور است.
وي در عين حال هشدار داد كه پارلمان عراق هرگز توافقنامهاي را كه به تحقق منافع اين كشور منجر ميشود، نخواهد پذيرفت.
مالكي توافقنامهي مذكور را يك توافقنامهي تاريخي توصيف كرد كه تعيين كنندهي شروط مربوط به حضور نيروهاي آمريكايي در عراق، در آينده است.
وي هم چنين از دولت و ملت آمريكا به دليل قربانياني كه طي پنج سال گذشته جهت آزادسازي عراق از حكومت ديكتاتوري سابق اين كشور ارايه كردند، تقدير كرده و افزود: عراق آماده است تا به آمريكا در حل و فصل مشكلات اقتصادياش كمك كند.
نخست وزير عراق خاطر نشان كرد: بهترين كمكي كه ما ميتوانيم دراين خصوص به آمريكا ارايه دهيم اين است كه هر چه بيشتر مسووليتهاي امنيتي كشورمان را بر عهده بگيريم.
وي هم چنين به عزم و ارادهاش جهت دستيابي به توافقنامهي امنيتي براي حضور نيروهاي آمريكايي در اين كشور پس از پايان سال جاري ميلادي اشاره كرد و افزود: ما در راستاي مسووليتهاي ملي و تاريخي مهمي كه بر دوش داريم، براي امضاي اين توافقنامه مذاكره ميكنيم زيرا توافقنامهي مذكور به شدت براي ثبات و امنيت كشور حايز اهميت است.
مالكي با اشاره به اعلام آمادگي عراق جهت پذيرش اعطاي حق مصونيت قضايي به نيروهاي آمريكايي در حين انجام ماموريتهاي رسمي اين نيروها گفت: درخواست عراق مبني بر اعمال نظر در اين خصوص تنها به موردي مربوط ميشود كه اين نيروها خارج از ماموريتهاي رسميشان مرتكب جرم و يا جنايتي شوند.
مالكي گفت: در صورتي كه اين مساله به طور كامل حل و فصل شود، ديگر مسايل مورد اختلاف نيز به سرعت حل و فصل خواهد شد.
مالكي هم چنين تاكيد كرد، در صورتي كه تا پيش ازآغاز سال 2009 موفق به امضاي توافقنامهي امنيتي نشويم، نيروهاي بينالمللي بايد در پايگاههايشان باقي بمانند، سپس طرحي براي عقب نشيني فوري اين نيروها ارايه شود.
وي در عين حال چنين طرحي را به سود عراق و حتي آمريكا ندانسته و افزود: ما هم چنان به نيروهاي ائتلاف نيازمنديم.
نخست وزير عراق بار ديگر توافقنامهي امنيتي بغداد و واشنگتن را يك ضرورتي براي دو كشور دانست و بر اهميت احترام به منافع عراق در اين توافقنامه تاكيد كرد.
وي اظهار داشت: پارلمان عراق هرگز يك توافقنامهي ضعيف را نخواهد پذيرفت و چنين توافقنامهاي به ايجاد اختلافات سياسي شديد در داخل عراق منجر خواهد شد.
انتهاي پيام
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]