واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آموزشوپرورش خوزستان داراي رتبه چهارم كشوري بهلحاظ جمعيت دانشآموزي و رتبه27 ازنظروضعيت آموزشي؟! جايگاه فعلي آموزشي استان ناشياز كمبودنيروي انساني متخصص است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: شهرستانها
الفت پاييز و مهر چه پيماننامه ديريني است و عهد و قدمتش به كجا ميرسد! كسي به ياد نميآورد، اما تا ميگويي مهر، همه ميگويند مدرسه! در اين رهگذر آنقدر مهر و مدرسه با هم خو گرفتهاند و آنچنان آميخته هم شدهاند، كه هيچ نيروي شگرفي ياراي جدايي اين دو را از هم ندارد. اصلا مگر ميشود فكر جدايي اين دو را از ذهن زمان عبور داد. عطر حضور مهر كه احساس ميشود، ارمغان طراوت مدرسه روح را به وجد ميآورد و تمام وجود را از شوق آغاز حضور سرشار ميكند و آن هنگام است كه پاييز رسيده است. مهر است و وقت ياد و يادگاريها، موسم شوق و اشتياق و روز اشكها و لبخندها!
و اما... آموزش و پرورش خوزستان با داشتن بيشاز يك ميليون دانشآموز، رتبه چهارم كشوري را به لحاظ جمعيت دانشآموزي داراست؛ اين در حالي است كه در كشور رتبه آموزشي بالاي 27 را از لحاظ وضعيت آموزشي به خود اختصاص داده است. در كنكور سراسري سال جاري نيز خوزستان در رشته تجربي 2 رتبه و در گروه هنر 4 رتبه نسبت به سال گذشته صعود داشته است. همچنين حدود60 هزار نيروي انساني در بيشاز 5 هزار باب فضاي آموزشي فعاليت ميكنند. سند جامع آموزش و پرورش خوزستان چند سالي است كه در حال تدوين است و اميد ميرود با تدوين كارشناسانه اين سند، بخش بزرگي از مشكلات اين سازمان مرتفع شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خوزستان، "سيدمحمدجواد رضوي"، رئيس سازمان آموزش و پرورش خوزستان در آيين بازگشايي مدارس در نخستين روز از مهرماه گفت: تحولآفريني در آموزش و پرورش با توجه به منويات مقام عظماي ولايت، بر متوليان دستگاه تعليم و تربيت حجت است و بايد حداكثر توان و تلاش خود را به كار گرفت تا در سايه تعامل و همكاري اولياء، مربيان و دانشآموزان بتوان به خلاقيت، نوآوري و كارآفريني بيشتري دست يافت.
وي با بيان اينكه در راستاي تحقق چشمانداز 20 ساله برنامههاي ارزندهاي در آموزش و پرورش تدارك ديده شده است، تاكيد كرد: با توجه به موقعيتهاي چشمگير آموزش و پرورش طي سه سال گذشته، افق طرح و برنامههاي اين سازمان بسيار روشن و اميدوار كننده است.
سيد بهزاد علوي، معاون نظري و مهارتي سازمان آموزش و پرورش خوزستان، درباره رتبه پايين آموزشي استان، به خبرنگار ايسنا در خوزستان، گفت: جايگاه فعلي استان در بين ساير استانهاي كشور ناشي از كمبود نيروي انساني متخصص است. خوزستان در برخي مناطق مثل اهواز، بهبهان، دزفول و ماهشهر داراي نيروي تخصصي كارآزموده و باتجربه است و در همين شهرستانها نيز ميانگين قبولي از ميانگين كشور بالاتر است اما در ساير مناطق خصوصا در بخش پسران با كمبود دبيرهاي تخصصي مواجه هستيم.
وي تصريح كرد: در بعضي از مناطق به علت كمبود نيروي انساني يك دبير بيش از 2 برابر ساعات كاري يك دبير عادي كار ميكند و مسلما اين مسأله منجر به افت آموزشي ميشود.
وي با اشاره به وجود اختلاف 15 درصدي قبولي بين مدارس دخترانه و پسرانه اظهار داشت: درصد قبولي در مدارس دخترانه پايه اول دبيرستان 15 درصد از مدارس پسرانه بيشتر است. اين مسأله نيز ناشي از نبود دبير تخصصي كافي است كه ضريب كاري برخي از دبيران مرد بيش از 7/1 است.
معاون نظري و مهارتي سازمان آموزش و پرورش خوزستان خاطرنشان كرد: بيشترين افت تحصيلي مربوط به پايه اول دبيرستان است كه براي رفع اين مشكل برنامههايي در زمينههاي برگزاري امتحانات هماهنگ، توجه بيشتر به درك مطالب كتاب، پرهيز از سطحينگري و آموزش مقطعي در دبيرستانها و برگزاري دورههاي آموزشي ويژه براي دبيران طراحي شده است.
معاون نظري و مهارتي آموزش و پرورش خوزستان از رشد قبولي دانشآموزان در امتحانات نهايي سال سوم متوسطه ابراز رضايت كرد و گفت: براي سومين سال متوالي افزايش رشد درصد قبولي دانشآموزان در امتحانات نهايي كشوري سال سوم متوسطه را شاهد بوديم كه به 68 درصد ارتقا يافته است. در اين زمينه نيز دختران از پسران پيشي گرفتند.
وي درباره طرحهاي آموزش و پرورش خوزستان به منظور آمادگي بيشتر دانشآموزان در امتحانات گفت: تشكيل كارگاههاي آموزشي طرح سوال براي دبيران، برگزاري امتحانات هماهنگ و مستمر، تشكيل كلاسهاي تقويتي، اعزام دبيران خبره به مناطق محروم استان از اقداماتي است كه در جهت تقويت توان علمي دانشآموزان و افزايش شانس قبولي آنها در كنكور صورت گرفته است.
علوي ابزار اميدواري كرد: با پايان يافتن عمليات ساخت 21 هنرستان فني و حرفهاي در مهرماه سال 88 رشد بسيار زيادي را در جذب دانشآموزان به اين هنرستانها شاهد باشيم و ديگر دانشآموزان مجبور نباشند به علت كمبود هنرستانهاي كار و دانش و فنيحرفهاي، ناخواسته در رشتههاي نظري ثبتنام كنند. همچنين برنامههاي افزايش جذب نوآموزان در پيش دبستاني و ترغيب خانوادهها نسبت به نامنويسي كودكان خود در اين مقطع در خوزستان به شدت پيگيري ميشود.
بهروز پارسا، معاون آموزش عمومي سازمان آموزش و پرورش خوزستان نيز تاكيد كرد: تا سال 85 مراكز پيشدبستاني به آموزش و پرورش وابسته بودند اما در سال 87 ـ 86 از اين مراكز به بخش خصوصي واگذار شدند. اين مسأله در شهرستانها مشكلي ايجاد نميكند اما در روستاها و به منظور تشويق روستائيان براي نامنويسي فرزندانشان در مراكز پيش دبستاني، سازمان بهزيستي با آموزش و پرورش در اين بخش همكاري دارد. ضمن اين كه براي تقبل برخي هزينهها كمكهاي دولتي نيز به اين بخش واگذار شد.
پارسا، رويكرد تعليم نوآموزان را بر اساس آموزههاي قرآني عنوان كرد و افزود: محتواي آموزشي كلاسها بر اساس كتابهايي است كه مكتبالقرآن با همكاري وزارت آموزش و پرورش چاپ كرده است و علاوه بر اين نيز سازمان بهزيستي، جامعه القرآن و مراكز غير دولتي با مراكز پيش دبستاني همكاري دارند.
معاون آموزش عمومي سازمان آموزش و پرورش خوزستان افزود: هم اكنون در مراكز پيشدبستاني بيش از 24 هزار نوآموز مشغول به تحصيل هستند. همچنين در بخش ابتدايي نيز 400 هزار دانشآموز در 4400 كلاس درس سازماندهي ميشوند كه از روز دوم مهر تمامي دانشآموزان كتابهاي خود را دريافت كردهاند.
وي كمبود نيروي انساني را در مقطع راهنمايي يكي از مشكلات اين بخش دانست و يادآور شد: امسال يك هزار و 900 كلاس درس در مقطع راهنمايي تشكيل شد و سعي شده است براي رفع اين معضل از دبيران شاغل رسمي و پيماني به صورت حقالتدريس و اضافه كار استفاده شود. همچنين در سال گذشته نيز يك هزار و 300 نفر گزينش شدهاند و در صورت تامين بودجه كافي، اين افراد نيز به اين مجموعه افزوده ميشوند.
آموزش و پرورش خوزستان اگر چه به گفته كارشناسان امر از طرح گزينش دانشجوي بومي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري ضربه خورد اما دانشآموزان خوزستاني در رشته رياضيات و زيست شناسي موفق به كسب 2 مدال طلا و يك مدال نقره شدند.
به گزارش خبرنگار ايسنا در خوزستان، در المپياد زيستشناسي، بنيامين موسوي اصل، مدال طلا، فربد فرحبخش مدال نقره و در المپياد رياضيات نيز اميرمسعود گيوهچي، مدال طلا را براي خطه زرخيز خوزستان به ارمغان آوردند.
در بخش آموزش و پرورش عشاير نيز، خوزستان بيش از 15 هزار و 500 دانشآموز در مدارس ثابت و يكهزار و 800 دانشآموز در مراكز شبانهروزي عشاير در مقاطع تحصيلي راهنمايي و متوسطه در حال تحصيل دارد.
سيروس خدادادي، رئيس اداره آموزش و پرورش عشاير خوزستان تاكيد كرد: هم اكنون حدود 490 مدرسه عشايري در خوزستان پذيراي دانشآموزان هستند اما با توجه به پراكنده بودن محل زندگي عشاير ايجاد مدارس بيشتر، نيازي ضروري است.
وي نبود مدارس شبانهروزي دخترانه عشاير را يكي از معضلات اصلي آموزش و پرورش عشاير خوزستان عنوان و خاطرنشان كرد: به علت دوري و پراكندگي محل زندگي عشاير از مدارس ثابت و مشكلات مختص راههاي روستايي، ساخت مدارس دخترانه شبانهروزي در استان در شهرستانهاي ايذه، مسجدسليمان، لالي و گتوند از اهميت ويژهاي برخوردار است كه متاسفانه با وجود پيگيريهاي گسترده اين امر تحقق نيافته است.
رئيس اداره آموزش و پرورش عشاير خوزستان با اشاره به اينكه خوزستان از نبود مدارس دخترانه شبانهروزي عشايري رنج ميبرد، تصريح كرد: در استان 10 مدرسه شبانهروزي پسرانه و به عنوان نخستين استان در كشور داراي مدارس شبانهروزي كار و دانش است اما متاسفانه در بخش دختران هنوز مدرسه شبانهروزي احداث نشده است.
خلاصه، همه ما روزهاي خوش اول مهر، سيماي جذاب معلم كلاس اول و لحظات گنگ و مبهم ورود به دبستان و ... را به خاطر داريم و با به گوش رسيدن صداي زنگ مهر، تمام آنها دوباره در برابر چشمانمان زنده ميشود. اميدواريم كه با اهتمام مسئولان شاهد وقوع شيرينتر اين خاطرات براي آيندگان خود باشيم.
انتهاي پيام
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]