واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون گردشگري اصفهان خطاب به نمايندگان مجلس: سازمان ميراث فرهنگي را قرباني تسويه حسابهاي سياسي خود نكنيد
خبرگزاري فارس: معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان گفت: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري را قرباني تسويه حسابهاي سياسي خود نكنيد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، محسن مصلحي بعدازظهر امروز در همايش روز جهاني جهانگردي و هفته گردشگري در هتل آسمان اصفهان، با انتقاد از تصميم مجلس بر تصويب طرح ادغام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: ادغام چنين سازماني كه هر كدام از بخشهاي آن نيازمند اختصاص وزارتخانهاي مجزا است، با نهادي كه خود در امورات خود و مسائل فرهنگي كشور با ديد و نگاههاي متفاوت و بيثباتي مينگرد، اقدامي عجيب و متاثر كننده است.
وي با بيان اينكه ايران و استان اصفهان از جايگاه والايي در صنعت توريسم و گردشگري برخوردار است، افزود: همان طور كه براي پيشرفت جايگاه كشور و استانهاي مستعد در زمينه جذب گردشگر تلاش ميشود، بايد در راستاي تقويت نظام اداري و حمايت از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز بيش از پيش توجه و دقت شود.
وي تصريح كرد: طرح ادغام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با ارشاد و يا ديگر نهادها، نه تنها گرهاي از مشكلات و معظلات اين سازمان حل نخواهد كرد، بلكه با ادغام اين دو سازمان در قالب يك تسويه حساب سياسي، با نوعي فرصتسوزي و از دست دادن نيروهاي متخصص و مجرب روبرو خواهيم شد.
مصلحي با اشاره به رشد و پيشرفت صنعت گردشگري از دهه 70 تاكنون افزود: گاهي برخي از افراد در اوايل دهه 70، اقدامات اين سازمان و به ويژه جذب گردشگران خارجي را نوعي تهاجم فرهنگي تصور ميكردند كه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نه تنها در طول اين مدت اين تصور اشتباه را تصحيح كرد، بلكه در طول چند سال گذشته، ميزان ورود گردشگران خارجي به كشور را با حفظ تناسب رشد گردشگري در سطح جهان، افزايش داده و موجب رونق اين صنعت شده است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اصفهان تصريح كرد: شان، جايگاه و كاركردهاي فرهنگ ديني و مذهبي ما بسيار فراتر از اثرپذير شدن آن با ورود چند گردشگر خارجي به كشور است.
وي با بيان اينكه در هيچ دورهاي به اندازه امروز به صنعت گردشگري توجهي نشده است، اظهار داشت: سرمايهگذاري، جهت گيري و حركتي كه در طول پنج سال گذشته در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري صورت گرفته، به اندازه فعاليتهاي اين سازمان در تمام طول عمر خود از پيش از پيروزي انقلاب تا پنج سال گذشته بوده است.
وي همچنين از موافقت اصولي با ساخت 50 هتل در اصفهان خبر داد و گفت: در دهه 70 و دورههاي قبل از آن تنها دو هتل ساخته و مورد بهرهبرداري ميرسيد و اين در حالي است، كه تاكنون 20 هتل به بهرهبرداري رسيده و 10 تا 90 درصد از 30 هتل باقي مانده نيز تكميل و در دست ساخت است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اصفهان نيز در اين مراسم اظهار داشت: استان اصفهان با دارا بودن شرايط ويژه و متنوع اقليمي، تاريخي و كوهستاني خود، وظايف سنگيني را به منظور حفظ و توسعه آثار و ابنيه تاريخي و همچنين صدور فرهنگ ايراني در قالب جذب گردشگران خارجي و تسهيل در ورود آنان به كشور بر دوش خدمتگزاران و مسئولين سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين استان نهاده است.
احمد امينپور با اشاره به تاكيد قرآن بر امر سير در طبيعت و گردشگري افزود: اگرچه حفاظت از ميراث فرهنگي و ترويج صنعت گردشگري وظيفه همه مردم است، اما مديريت كلان كشور بايد مردم را به سوي شناخت بيشتر اين آثار و توسعه صنعت گردشگري هدايت كند.
وي تصريح كرد: سير در طبيعت، گردشگري و بازديد از آثار و ابنيه تاريخي در تمام انواع خود، همواره مورد تاكيد قرآن كريم بوده و بنا به دستور قرآن توسعه اين صنعت موجب رشد و تعالي انسان خواهد شد.
امينپور با تاكيد بر لزوم توجه بيشتر مسئولان به توسعه صنعت گردشگري تصريح كرد: در حال حاضر، اين صنعت در جايگاه سوم صنايع مهم جهان قرار دارد و با ريشهاي كه صنعت گردشگري در اعتقادات مردم مسلمان ايران دوانده است، شاهد استقبال روزافزون مردم و همچنين افزايش ميزان مسافرت در كشور خواهيم بود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اصفهان اظهار داشت: اين استان با استعدادهاي فراوان و برخورداري از آثار و ابنيه تاريخي و مكانهاي مناسب گردشگري و همچنين برخورداري از مديران متخصص، مجرب و متعهد توانايي ارائه الگوهاي مناسبي در زمينه مديريت گردشگري به تمام كشور و مديران كلان آن را دارد.
وي همچنين با تاكيد بر لزوم توجه بيشتر به مشتريمداري در صنعت گردشگري تصريح كرد: افزايش توجه دنيا به مشتريمداري و رونق آن در كشورهاي خارجي موجب رشد و پيشرفت مستقيم صنعت گردشگري در آن مناطق شده است.
امينپور افزود: رعايت تمام و كمال اخلاق ميزبان در برابر مهمان، عامل ديگري در پيشرفت و رونق صنعت گردشگري خواهد شد.
وي با اشاره به مصوبات سفر رئيس جمهور به استان اصفهان تصريح كرد: شناسايي و توسعه 60 منطقه گردشگري در سطح استان اصفهان، يكي از بهترين مصوبات رئيس جمهور در سفر خود به استان اصفهان بود.
وي افزود: با تصويب اين طرح در هيئت دولت و جذب سرمايههاي داخلي و خارجي، اقدامات لازم به منظور شناسايي، توسعه و همچنين تسهيل در دسترسي گردشگران به اين مناطق صورت پذيرفته است.
امينپور تصريح كرد: ساخت كمپينگ و اقامتگاههاي موقت از ديگر مصوبات مهم سفر رئيس جمهور بوده كه با اجراي آن در ايام پر رفت و آمد سال، اين مشكل پذيرش و اقامت مسافران نيز برطرف ميشود.
در اين همايش، نماينده جامعه هتلداران اصفهان نيز با انتقاد از طرح ادغام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: ادغام چنين سازمان مبسوط و گستردهاي با اداره ارشاد، توان ارائه راندمان و پاسخي مطلوب و مناسب به نيازهاي گردشگري، صنايع دستي و ميراث فرهنگي اين استان پهناور و فرهيخته را نخواهد داشت.
علي اصغر رضايت افزود: چگونه با ادغام چنين سازماني با نهادهاي ديگر و از دست دادن نيروهاي مجرب و نبود كارشناساني فرهيخته، شاهد پيشرفت و رونق بخشهاي مختلف اين سازمان باشيم.
وي با تاكيد بر لزوم توجه افراد به تخصصهاي ويژه هتلداري و وجود رشته دانشگاهي هتلداري در دانشگاهها تصريح كرد: هتلداري و مديريت يك هتل مبتني بر علوم دانشگاهي و تحصيلات آكادميك و مخصوص هتلدارن در دانشگاهها است و نبايد آن را با ديگر اصناف و مشاغل مطابق دانست.
رضايت با انتقاد از وضعيت نابسامان صدور ويزا براي مسافران و گردشگران اظهار داشت: اخيرا رياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور از صدور اينترنتي و الكترونيكي ويزا براي مسافران خبر داده و اين در حالي است كه صدور يك ويزا براي يك مسافر بيش از سه ماه به طول ميانجامد.
در پايان اين همايش، معاون عمران استاندار اصفهان نيز با بيان اينكه اصفهان يكي از قطبهاي مهم گردشگري در سطح كشور است، اظهار داشت: وجود جاذبههاي گردشگري، ايجاد زيرساختهاي حمل و نقل، وجود زيرساختهاي اقامتي و پذيرش جامعه ميزبان از لحاظ ايمني، فرهنگي و قانوني، چهار ركن توسعه گردشگري در يك منطقه است.
محمد جعفر عليزاده تصريح كرد: اصفهان با دارا بودن اين اركان، يكي از مناطق مستعد و مهم گردشگري در سطح كشور و جهان است.
وي افزود: وجود 26 هزار اثر باستاني يافت شده و 2 هزار اثر باستاني ثبت شده، وجود شبكه مناسب حمل و نقلي و فرهنگ والاي مردم اصفهان به منظور پذيرش مسافران و گردشگران، موجب رشد و توسعه اين صنعت در اصفهان شده است.
معاون استاندار در امور عمراني اظهار داشت: تنها با هماهنگ عمل كردن بخشهاي مختلف سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، ميتوان موجب رشد، تعالي و پيشرفت همه جانبه آن شد.
انتهاي پيام/م
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]