واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قابليت هاي گردشگري جزيره قشم، نيازمند توجه است
گردشگري به عنوان صنعت از جمله امتيازاتي محسوب مي شود كه مناطق داراي امكانات گردشگري مي توانند با بهره گيري از آن و با صرف كمترين هزينه ها، بيشترين درآمد را وارد كشور، كنند.
نياز انسان به طبيعت و بازديد از مناطق ديدني و حجم بالاي درآمد در اين مسير، كارشناسان بين المللي را بر آن داشت تا عنوان صنعت گردشگري را به فرا صنعت گردشگري، تغيير دهند.
اين تغيير عنوان نشان از اهميت ويژه كسب درآمد از موقعيت هاي گردشگري كشورها را به همراه دارد و از آنجا كه كشور ما و جزيره قشم نيز از شرايط مناسب گردشگري برخوردارند، اهتمام به اين مهم ايجاب مي كند كه با نگاه خاص در مسير استفاده از امكانات خدادادي، تلاش خود را در رسيدن به رفاه بيشتر در منطقه افزايش دهيم.
مدير سياحتي و گردشگري سازمان منطقه آزاد قشم در گفت و گوي با ايرنا، يكي ازدغدغه هاي كشور راايجاد اشتغال براي نسل جوان دانست و گفت: با توسعه فرا صنعت گردشگري مي توان نقش موثر و حايز اهميتي در زمينه ايجاد اشتغال، فراهم كرد.
مهندس محمدعلي ذبيحي، افزود: با مديريت صحيح و نهادينه كردن فرهنگ سفر و گردشگري جهت استفاده مردم كشور، علاوه بر ايجاد شادابي در زندگي و انسجام در كانون خانوادها، مي توان زمينه زدودن افسردگي از جوانان را نيز فراهم كرد.
او با بيان اين كه بعد ديگر توسعه فرا صنعت گردشگري به بخش خارجي آن مربوط مي شود، و بسياري از كشورها با استفاده بهينه از امكانات گردشگري، موفق به جذب گردشگر و درآمد آن و درنهايت تامين بودجه سالانه خود شده اند، گفت: كشور ما نيز با داشتن مناطق فراوان گردشگري و جزيره قشم بعنوان يكي از بهترين مكان ها با داشتن شرايط بسيار حايز اهميت، مي تواند نقش مهمي در اين مسير داشته باشد.
مدير سياحتي و گردشگري سازمان منطقه آزاد قشم، گفت: از طريق گسترش فرا صنعت گردشگري همچنين مي توان در تحكيم وحدت ملي، ارتقاي هويت ملي و تعامل فرهنگي ميان جوامع مختلف گام هاي موثري برداشت.
ذبيحي، ادامه داد: با گسترش اين فرا صنعت، مي توان علاوه بر جذب توريست و ارزآوري براي كشور و همچنين ايجاد اشتغال مردم منطقه، زمينه توسعه عدالت اجتماعي را نيز هموار ساخت.
وي، با اشاره به نظريه هاي كارشناسان بين المللي درخصوص ورود گردشگر به مناطق سياحتي، گفت: براساس نظريه هاي اعلام شده به ازاي ورود هر گردشگر به مناطق سياحتي، بين 7 تا 11 شغل فعال مي شود و ما بايد از اين فرصت با توجه به موقعيت بسيار خوب جزيره قشم، كمال استفاده را ببريم.
مديرسياحتي و گردشگري سازمان منطقه آزاد قشم، گفت: اين مديريت در زمينه ارايه خدمات مناسب به گردشگران از اين پس بجاي مجوز ساخت ميهمانپذير، فقط درخصوص ايجاد هتل هاي مدرن و يا هتل آپارتمان ها مجوز صادر خواهد كرد.
ذبيحي، سند چشم انداز 20 ساله كشور را از نكات مهم توسعه ملي برشمرد و اظهار اميدواري كرد كه جزيره قشم با داشتن امكانات خوب گردشگري بتواند در مسير اين انديشه ملي، گام موثري بردارد.
وي، جزيره قشم را به عنوان يك منطقه نمونه اكوتوريسم در دو بخش عمده اكوتوريسم دريايي و ورزشي، تفريحي معرفي كرد و گفت: در حوزه اكوتوريسم دريايي ما بهترين منابع و موجودات آبزي و گياهان از جمله جنگل هاي حرا را در جزيره قشم داريم كه در دنيا منحصر به فرد است به طوري كه مي توانيم در اين زمينه، در منطقه نمونه باشيم.
بگفته ذبيحي، در حوزه اكوتوريسم تفريحي، ورزشي جزيره قشم علاوه بر دارا بودن بهترين امكانات غواصي، ماهيگيري و اسكي، از آثار فرهنگي و تاريخي بي نظيري نيز برخوردار است.
جزيره قشم در جنوب ايران با داشتن ويژگي هاي منحصر بفرد، از امكانات متعدد خدادادي برخوردار است كه با بكارگيري آن مي توان كشور را در جذب درآمد ارزي وارد مرحله نويني كرد كه براساس آن هرچه زودتر به برنامه سند چشم انداز توسعه 20 ساله كشور، رسيد.
جاذبه هاي تاريخي،طبيعي،زيارتي ازجمله بادگيرهاي موجود در لافت، بزرگترين غار نمكي جهان، جنگل هاي مانگرو يا حرا، دره ستاره ها، دره چاهكو، موزه ژئوپارك،غارهاي خربس،درخت هاي لور،قلعه پرتغالي ها، قلعه نادري، تپه كولغان، باغهاي سرسبزتوريان، زيارتگاه هاي بي بي مريم و شاه شهيد ازامكانات گردشگري قشم است.
وجود مساجد قديمي، الواح مقابراسلامي،صخره هاي محل تجمع خرچنگ هاي دريايي، سنگ هاي محل زندگي صدف ها، بركه هاي ساحل جنوبي شهر از جمله بركه بي بي و در كنار اين جاذبه ها، ژئوپارك جزيره قشم كه يونسكو آن را به عنوان ژئوپارك منحصر بفرد در خاورميانه شناخته،نقش حايزاهميتي دارد كه مي توانند در ايجاد اشتغال وجذب گردشگرداخلي وخارجي وارزآوري براي كشورنقش مهمي ايفاكنند.
ك/4 1387/675 شماره 203 ساعت 13:28 تمام
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]