تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830758362




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رسانه قدرت نرم


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رسانه قدرت نرم
رسانه‌ها- دكتر رها خرازي‌آذر:
والتز، متفكر و تئوريسين آمريكايي «جنگ»، در نوشته‌هاي خود به اين نكته اشاره مي‌كند كه «پيش از آنكه جنگ به‌طور فيزيكي بين دو طرف آغاز گردد، اين نزاع در اذهان دو طرف ايجاد مي‌شود.»

پيش از جنگ، كشورهاي خواهان جنگ با استفاده از رسانه‌ها و مديريت آنها تلاش مي‌كنند تا كشورمقابل را در مركز فعاليت‌هاي رسانه‌اي قرار دهند. آنها زمينه مناسب براي شروع جنگ رواني را در قالب 3 نقش فراهم مي‌كنند:

تسهيل‌كنندگي: در اين نوع اثربخشي، رسانه‌ها نه تنها فرآيند تصميم‌گيري در مورد جنگ را كوتاه مي‌كنند، بلكه به مثابه يك نيروي تقويت‌كننده تصميمات، به ايفاي نقش مي‌پردازند.
بازدارندگي: اين نوع اثرگذاري به دو شكل انجام مي‌شود؛ شيوه نخست ايجاد فشارهاي احساسي است كه در اين سناريو ممكن است پوشش وسيع و قوي تلويزيوني به حكومت و اخلاق سياسي ضربه وارد كند. اما شيوه دوم پوشش رسانه‌ها درزمان واقعي است كه احتمال دارد تهديدي براي امنيت عمليات باشد.

اجباركنندگي: تحت‌تأثير اين نوع تاثيرگذاري، حكومت‌ها وادار به دخالت و انجام عمليات نظامي مي‌شوند. در اين شيوه مسائل جهاني پوشش داده شده و نمايي از حوادث به شكل سياسي ارائه مي‌شود.

در تمامي نقش‌هاي نامبرده، تسلط به دو حوزه رسانه و موضوعات امنيتي، سياسي، نظامي و ديپلماتيك، در ارائه تحليل‌هاي تخصصي ضروري است.

با اين ديدگاه، روزنامه نگاري امنيتي – نظامي، به مانند روزنامه‌نگاري ديپلماتيك، نوع خاصي از روزنامه نگاري بين‌المللي محسوب مي‌شود كه موفقيت در آن، به تسلط بر محتواي تخصصي امنيتي – نظامي بستگي دارد. تحليل‌هاي سياسي – امنيتي – نظامي- ديپلماتيك كه از اينگونه خبرنگاران و روزنامه نگاران حرفه‌اي انتظار مي‌رود، اين امر را ضروري مي‌سازد كه آنها علاوه بر تخصص روزنامه نگاري بين‌المللي، تسلط مناسبي به اطلاعات تخصصي و اغلب به روز در حيطه‌هاي نامبرده داشته باشند.

حال آنكه روزنامه نگاري امنيتي– نظامي در بسياري از موارد، نظير جنگ اخير ميان روسيه و گرجستان، با روزنامه‌نگاري سياسي اشتباه گرفته مي‌شود و در آن به جاي آنكه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران بين‌المللي با عينك امنيتي و راهبردي به تحليل وقايع و پيش‌بيني آينده جنگ، براساس استراتژي‌هاي بلندمدت نظامي – امنيتي كشورهاي درگير و حاميانشان بپردازند، به ارائه تحليل‌هاي سياسي مبتني بر شرايط سياسي در كوتاه مدت مي‌پردازند.

نكته قابل تامل ديگر اين است كه خبرنگاران سياسي و امنيتي در راه كسب اطلاعات موثق، به اشتباهات قابل توجهي دچار مي‌شوند. به‌عنوان نمونه، در وضعيت مطلوب، خبرنگاران هنگامي كه با مسئله‌اي ديپلماتيك روبه‌رو هستند، بايد به سراغ ديپلمات‌ها بروند و هنگامي كه با مسئله‌اي امنيتي مواجهند سراغ مقامات وزارت دفاع بروند. اما در اكثر اوقات، خبرنگار ممكن است موضوعي امنيتي را با يك ديپلمات طرح مسئله كند و موضوعي ديپلماتيك را با يك مقام امنيتي - نظامي.

از اين‌رو مبناي تحليل كه تغيير مي‌كند، تحليل شرايط نيز نتايج و پيش‌بيني‌هاي درستي ارائه نخواهد داد. اين نكته بسيار ظريف، اشتباهات فاحش بسياري از تحليل‌هاي نظامي– امنيتي را دامن مي‌زند.
 سه شنبه 9 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن