واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دانشمندان و محققان عاشق شدن رو به سه مرحله تقسيم کردن . اول کشش جنسي که قاعدتأ دوره کوتاهي است. دوم، حس جسمي - عاطفي که آدم در اين دوران در عالم هپروت غوطه ور مي شه و در اصل يواش يواش احساس عشق از ديد علم روانشناسي امروزي شکل مي گيره.
مرحله سوم عاشق شدن، تعهد طولاني مدته. در اين رابطه يعني مرحله سوم دکتر پرتوي تبار دکتر روانشناس در لندن مي گن که فرق نمي کنه مال کدوم کشور باشي يا تابع کدوم فرهنگ اين سه مرحله بر همه وارده . . .
وقتي که حس عشق نسبت به کسي در ما شکل مي گيره کاملتر و کاملتر ميشه و با کاملتر شدنش، از داغ بودنش کمتر ميشه ولي عشق عميقتر ميشه .
عجيبه که در جايگاه اصلي حس عشق و عاطفه که در مغز ما هست هم اين تکامل عملا انجام ميشه. اوايل رابطه ، سطح مغز درعواطف ما نقش داره و بعد با عميقتر شدن احساس ما جالبه که قسمتهاي داخلي و عميق مغز درگيرعاطفه ميشن، يعني منطقه سنترال لوب که داخل مغز در مرکزشه و شکل نعل اسبه .
نتيجه چند آزمايش که نشون ميده در ملاقات اول چه چيزهائي باعث ميشه که بگيم بيقرار يا الفرار . . .
اصولا بين 90 ثانيه تا 4 دقيقه بيشتر طول نمي کشه که قلبا حس کنيم که از يکي خوشمون مي ياد يا نه ؟
در اين مدت زمان کوتاه نتيجه اين است که:
55 درصد حرکات يکنفر باعث جذب يا فرار ما ميشه.
38 درصد، تن صدا و سرعت حرف زدن.
و7 درصد محتواي صحبت ها مي تونه تأثير مثبت يا منفي بگذاره.
تأثير کارساز نگاه
روانشناس نيويورکي پروفسور آرتور آرون که در مورد "" عاشق شدن"" تحقيق ميکنه، به اين نتيحه رسيده که نگاه تأثير کارسازي در عاشق شدن داره .
اين پروفسور از دوغريبه خواست که تما م رازهاي زندگيشون رو براي همديگه تعريف کنن. اين مرحله از آزمايش چهارساعت و نيم طول کشيد .
بعد پروفسور ازشون خواست که به مدت 4 دقيقه به چشمهاي هم زل بزنن. بعد از چند بار تکرار اين آزمايش با افراد متفاوت خيلي از زوجها اعتراف کردن که شديدا به طرف مقابلشون جذب شده بودن. حتي دو تا از اون غريبه ها بعدا با هم عروسي کردن.
اصولا وقتي که ما از لحاظ جنسي ذوق زده ميشيم چشمهامون بزرگتر ميشه.
هورمون هايي که در مراحل عاشق شدن دست دارن
مرحله اول: کشش جنسي يا شهوت
هوس و خواستن که عاملشون هورمونهاي مردانه تستوسترون و هورمون زنانه استروژن هستند.
اين هورمونها هستند که باعث ميشن آدم دنبال جنس مخالف بره ..
مرحله دوم: دل باختن
از اين مرحله است که واقعأ عشق پا مي گيره . د راين مرحله است که آدم نمي تونه به چيز ديگه اي جز معشوقش فکر کنه. از علامات اين مرحله از دست رفتن اشتها و بي خوابي هستش چون بيشتر سعي فرد اينه که ساعات روز رو به طرف مقابل فکر کنه . در مرحله جذ ب، گروهي از سلولهاي عصبي ما يعني نيورو ترنزميترها که اسمشون "" مونو آمينوز"" هستش نقش مهمي رو بازي ميکنن .
دوپامين نوعي ماده شيميايي که از مغز توليد ميشه. نوره پاين فرين Norepinephrine يا همين آدرنالين که باعث ميشه عرق کنيم و قلبمون سريع بزنه .
سروتونين : يکي از مهمترين مواد شيميائي عشقه و اون چيزيه که ممکنه موقتا ما رو ديوونه کنه .
مرحله سوم: دل بستن
اين سومين مرحله عشق و درازمدت ترينش. البته اگر يک رابطه بخواد ادامه پيدا کنه وارد اين مرحله خواهد شد .اين مرحله از عشق که ماندنيه مراحل قبلي کوتاه مدتن. علتش هم اينه که دو مرحله اول عشق هوس و جذب آدم رو از کار و زندگي ميندازه براي همين قرار نيست که دائمي باشه چونکه از ديد طبيعت باعث نابودي شخص ميشه .
اين احساسه که زوجها رو به هم متعهد مي کنه و باعث ميشه با هم بمونن. هورمونهايي که در اين مرحله بوسيله سيستم عصبي آزاد ميشه. هورمونهايي که باعث ميشه دو نفر بهم وفادار بمونن .
اوکسيتوسين: اين هورمون ماده شيميايي هستش که غده هيپوتالاموس ترشحش ميکنه. اين هورمون کمک ميکنه که رابطه پايدار بشه. اين هورمون زمان بارداري هم در خانمها توليد ميشه که به ساخته شدن شير کمک ميکنه و حس تعلق مادر و فرزند رو قوت ميبخشه . در عين حال اين هورموني که در زمان آميزش در مغز ترشح ميشه و حس تعلق رو در دو نفر تشديد ميکنه .
واسوپرسين: هورموني که در رابطه دراز مدت در دو نفر توليد ميشه اين هورمون فعاليتهاي کليه رو کنترل ميکنه و حس ايثار رو درفرد مقابل ايجاد ميکنه .
چرا اصلا انسان احتياج به يک همدم از جنس مخالف داره ؟
آيا يک الگوي همگاني براي زن ايده ال و مرده ايده ال هست ؟
تو انتخاب طرف مقابلمون چه چيزهايي نقش دارن ؟
زماني که يک نفر رو به عنوان زوجمون انتخاب مي کنيم، گويا اول ناخودآگاهانه کسي رو انتخاب مي کنيم که از نظر ژنتيکي شبيه به خودمون باشه.
عجيبه که گويي ظاهر يک شخص تا حدي ميتونه گوياي ساختمان ژنتيکي اون فرد باشه. مثلا چهره هايي که طرف چپ و راست صورتشون قرينه نيستند، بيشتر احتمال داره که داراي مشکلات ژنتيکي و مادرزادي باشند.
دراين زمينه مطالعاتي که شده نشون ميده مردها، بخصوص دنبال زنهايي مي گردن که دو طرف صورتشون با هم قرينه است .
باز به نظر مياد که مردهاغير از قرينگي صورت، به شکل اندام جنس مخالف هم ناخوداگانه توجه ميکنن. مطالعات نشون داده که مردها بيشتر جذب خانمهايي ميشن که تناسب قطر کمر به پهناي باسنشون 0.7 هستش. اين رو مي تونين با تقسيم اندازه کمر به اندازه باسنتون حساب کنين .
شايد علت اين نوع سليقه مشترک در جنس مرد، از اونجايي ريشه گرفته که وقتي زنها وارد سنين بالاتر ميشن دور کمرشون چربي جمع ميشه و کمرشون پهنتر ميشه. بنابراين تناسب ""هفت دهم"" به هم ميخوره و ناخوداگاه اين تصور رو در ذهن مردها ايجاد ميکنه که اين زن ديگه بارور نيست .
براي اينکه از نگراني در بيان اين رو هم بدونين که "" تناسب هفت دهم در زن چاق يا لاغر فرق نمي کنه و يکسانه.
ولي مسئله انتخاب زوج زنها با مردها خيلي فرق ميکنه براي زنها قرينگي صورت مرد زياد مهم نيست. ولي چيزي که مهم بنظر مياد توانايي مرد در فراهم کردن غذا و نگهداري از بچه هاي آيندشون نقش مهمتري رو بازي ميکنه تا که ظاهرشون .
مردهاي پولدار يا قدرتمند، چه از نظر جسمي و چه از نظر موقعيت مالي واجتماعي، همونقدر بين خانمها طرفدار دارن که لئوناردو دوکاپريو در فيلم تايتانيک!؟
تحقيقات نشون داده كه ما كسي رو ترجيح مي ديم كه به خودمون شباهت داشته باشه و يك نسبتي هم بين اجزاي بدن در زوجها هست.بين اندازه ريه ها ،بلندي انگشت وسط دست ، درازاي لاله گوش ، اندازه گوش، قطر گردن، مچ دست و ميزان سوخت و ساز بدن....
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]