واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت گفت: همه گيري بيماري آنفلوانزاي خوكي قطعاً در ايران رخ ميدهد، ديرترين زماني كه بايد منتظر آن باشيم پاييز است، اين بيماري طي 2 سال حداقل 10 ميليون نفر را در ايران مبتلا ميكند و حداقل 105 هزار قرباني ميگيرد.
به گزارش سلامتيران، محمد مهدي گويا امروز در همايش آنفلونزاي خوكي در انستيتو پاستور ايران اظهار داشت: آنفلوانزاي معمولي در هنگام همه گيري 5 تا 15 درصد جامعه را درگير ميكند در حالي كه آنفلونزاي خوكي هنگام پاندمي 22 تا 33 درصد جامعه را درگير خواهد كرد.
وي افزود: تب بالا به مدت طولاني بيش از 3 روز به ويژه اگر همراه حال بد عمومي باشد، تنگي نفس، درد يا احساس فشار در قفسه سينه يا شكم، سرگيجه ناگهاني و استفراغ شديد يا مداوم و بهبود علائم آنفلونزا در ابتدا و عود ناگهاني تب و سرفه شديد از مهمترين علائم آنفلوانزاي خوكي محسوب ميشود.
گويا تصريح كرد: تغيير رنگ كبود يا خاكستري پوست، عدم توان نوشيدن مايعات به ميزان كافي، اختلال سطح هوشياري به طوري كه كودك به سختي از خواب بيدار شود نيز از مهمترين علائم اين عارضه در كودكان است.
وي درباره تفاوت آنفلونزاي انساني و آنفلونزاي خوكي بيان داشت: آنفلونزاي اصلي انساني معمولاً وسط زمستان روي ميدهد و جمعيت خاصي از قبيل افراد مسن را در معرض خطر بيشتر قرار ميدهد در حالي كه آنفلوانزاي خوكي فصل خاصي براي گسترش ندارد و متأسفانه جوانان گروههاي خطر اين بيماري محسوب ميشوند.
وي با اشاره به برنامه وزارت بهداشت در زمان همه گيري آنفلوانزاي خوكي گفت: در زمان همه گيري 98 درصد بيماران خدمات بهداشتي و درماني را خارج از بيمارستان دريافت خواهند كرد و تنها يك تا 2 درصد بيماران نياز به بستري دارند.
گويا اضافه كرد: 10 تا 30 درصد افرادي كه بستري ميشوند ممكن است نياز به icu داشته باشند و پيش بيني ميشود يك تا 2 درصد افراد مبتلا به اين بيماري فوت كنند.
وي خاطر نشان كرد: زمان همه گيري آنفلونزاي خوكي در كشور غير قابل پيش بيني است و نميتوان منتظر زمستان بود اما ديرترين زمان همه گيري آنفلونزاي خوكي در كشور فصل پاييز است.
وي با اشاره به موجهاي مختلف آنفلونزاي خوكي يادآور شد: ايران حداقل دو سال گرفتار همه گيري آنفلونزاي خوكي خواهد بود و هر موج اين عارضه 6 تا 8 هفته به طول مي انجامد و سپس فروكش مينمايد و دوباره موج جديدي با فواصل 2 تا 3 ماه دوباره آغاز ميشود كه بايد در نظر داشت شدت بيماري در موجهاي بعدي افزايش خواهند يافت.
گويا افزود: در بين كشورهاي آسيايي، تايلند و ژاپن در رأس بيشترين آمار آنفلوانزاي خوكي قرار دارند و متأسفانه در كشور تايلند اين عارضه بيشتر در مكانهاي توريستي ديده ميشود كه مسافران ايراني نيز به آنجا مسافرت ميكنند.
گويا درباره آخرين ارتباط آنفلوانزاي خوكي در دنيا گفت: در آمريكا 37 هزار مورد بيماري و در مكزيك 10هزار و 200 مورد آنفلونزاي خوكي گزارش شده است كه به ترتيب 211 و 119 مورد مرگ از اين كشورها گزارش شده است.
وي افزود: در منطقه مديترانه شرقي كه ايران نيز جزء آن است، عربستان با 114 مورد بيماري رتبه اول را دارد و مصر با 78 مورد، لبنان با 49 مورد، كويت با 35 مورد، بحرين با 15 مورد و امارات با 8 مورد آنفلوانزاي خوكي رتبه هاي بعدي را دارند كه از بين تمام موارد گزارش شده هيچ مورد مرگي گزارش نشده است.
رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت خاطر نشان كرد: در حال حاضر در فاز 6 و آخر همه گيري آنفلونزاي خوكي در دنيا قرار داريم كه در اين فاز انتقال پايدار انسان به انسان به صورت مداوم و افزايش وجود دارد كه عمليات مهار ديگر فايده اي ندارد. در اين فاز نظام سلامت كشور برنامه اي دارد كه طي آن موارد ابتلا را كاهش دهد و سپس موارد شديد، موارد بستري، موارد نياز به خدمات ويژه و در نهايت مرگ و مير را كم كند.
گويا خاطر نشان كرد: بر اساس پيش بينيها در ايران طي دو سال آينده حدود10ميليون و 500 هزار نفر تا 24 ميليون و 500 هزار نفر به اين عارضه مبتلا مي شوند. 525 هزار نفر تا يك ميليون و 225 هزار نفر موارد بستري خواهيم داشت و همچنين 105 هزار تا 245 هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد.
وي با اشاره به استراتژيهاي وزارت بهداشت گفت: برنامه ريزي و آمادگي، حفظ و نگهداري سرويسهاي ضروري جامعه، تقويت نظام مراقبت، تأمين داروهاي مورد نياز كه خوشبختانه در حال حاضر به اندازه كافي وجود دارد، ظرفيت سازي توليد واكسن آنفلوانزا و ذخيره سازي آن، افزايش ظرفيت تخت بيمارستاني و مراقبتهاي ويژه، تأمين وسايل حفاظت فردي و تأمين و تخصيص منابع مورد نياز براي مقابله با اين بيماري كه موافقتهاي اوليه آن انجام شده است از مهمترين استراتژيهاي وزارت بهداشت است.
وي خاطر نشان كرد: رعايت آداب تنفسي كه فرد در هنگام سرفه يا عطسه با دستمال جلوي دهان خود را بگيرد و همچنين شست و شوي مرتب دست و صورت و در نهايت رعايت فاصله با افراد مشكوك از 2 متري از مهمترين راههاي پيشگيري از اين بيماري است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]