واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي بازار جهاني سيمان
سايت در گزارشي درباره بررسي وضعيت بازار و توليد سيمان در جهان نوشت: توليد جهاني سيمان در سال 2007 حدود دو ميليارد و 690ميليون تن برآورده شد كه اين مقدار در سال 2006 حدود دو ميليارد و 540 ميليون تن بود.
به گزارش ايسنا، پيشبيني ميشود تا سال 2012 توليد سيمان در جهان به حدود سه ميليارد و 370ميليون تن برسد. همچنين حدود 648 ميليون تن ديگر به عنوان ظرفيت توليد برنامهريزي شده است كه تا سال 2010 وارد مدار توليد شود تا بتواند به نياز روزافزون بازار پاسخ دهد.
عمده اين ظرفيت توليد در چين طراحي شده است. اما در خاورميانه نيز توسعه ظرفيتسازي براي توليد سيمان سرعت زيادي داشته و 15 درصد از ظرفيت توليد يادشده در خاورميانه نصب و راهاندازي خواهد شد. مجموع توليد سيمان در 27 كشور عضو اتحاديه اروپا در سال 2007 به 283 ميليون تن رسيد كه 5/10 درصد از كل توليد جهاني را به خود اختصاص داد. توليد سيمان در اتحاديه اروپا عمدتاً در اسپانيا، ايتاليا و آلمان انجام ميشود.
اسپانيا به تنهايي بيش از 10 درصد از كل توليد اتحاديه اروپا را در اختيار دارد.
برآورد ميشود كه توليد سيمان در اروپا با احتساب تركيه، در سال گذشته ميلادي كمي بيشتر از 310ميليون تن باشد كه نسبت به سال 2006 حدود 75/2 درصد افزايش نشان ميدهد و پيشبيني ميشود تا سال 2012 نيز اين رشد با سرعت زياد ادامه يابد.
رشد مصرف سيمان در اروپاي شرقي و در كشورهايي مانند لهستان و روماني نيز به منظور اجراي برنامههاي گسترده مسكنسازي و ايجاد زيرساختها زياد گزارش شده است. مصرف سيمان در روسيه نيز به همان دلايل يادشده رشد سريعي دارد. از سوي ديگر ميزان رشد مصرف سيمان در خاورميانه نيز بينظير توصيف شده است. مصرف سيمان در كشورهاي عضو اتحاديه عرب در سال 2007 حدود 144 ميليون تن بود كه پيشبيني ميشود تا سال 2010 به 180 ميليون تن نيز برسد. مصر بزرگترين توليدكننده سيمان در خاورميانه با توليد 1/37 ميليون تن در سال 2006 محسوب ميشود.
پس از اين كشور نيز ايران با توليد 8/35 ميليون تن قرار دارد. البته اين سايت به ظرفيتسازيهاي اخير انجام شده در ايران براي توليد سيمان هيچ اشارهاي نكرده و فقط به ذكر آمار توليد در سالهاي 2006 و 2007 ميلادي بسنده كرده است.
گفتني است، چندي پيش و با راهاندازي 17 طرح سيماني ظرفيت توليد سالانه سيمان در ايران به 55 ميليون تن رسيد و برنامهريزي شده است كه تا پايان امسال نيز ظرفيت توليد سيمان در كشور به 64ميليون تن برسد.
همچنين بر اساس آمار رسمي، توليد سيمان ايران در پنج ماهه نخست سال جاري به حدود 7/19 ميليون تن رسيد.
در همين زمينه چندي پيش معاون امور معدني و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن گفته بود: محمدمسعود سميعينژاد افزوده بود:
در ادامه گزارش سايت ماركت واچ آمده است: صنعت سيمان طي دهه اخير به بازسازي و تغيير فنآوريهاي خود روي آورده تا از روشهاي نوين توليد عقب نماند.
رهبران جهاني اين صنعت مانند لافارژ فرانسه، هولسيم سوئيس، سمكس مكزيك، هيدلبرگ سمنت آلمان و ايتال سمنتي ايتاليا هستند.
بسياري از شركتهاي چندمليتي توليد سيمان نيز با توجه به رشد زياد مصرف سيمان و تقاضا در بازارهاي آسيايي مانند چين، هند و خاورميانه در اين مناطق سرمايهگذاريهاي زيادي را با تشكيل مشاركت با شركتهاي محلي انجام دادهاند.
از سوي ديگر همزمان با رشد تقاضا، صنعت سيمان با چالشهاي محيط زيستي و مصرف انرژي نيز مواجه شده است. استفاده از سوختهاي چندگانه، استفاده دوباره از مواداوليه و تكنولوژيهاي مربوط به كاهش مصرف انرژي از جمله اقدامات صنعت سيمان بوده است. استفاده اززباله بهعنوان سوخت دركارخانههاي سيمان اروپا سالانه حدود 3ميليون تن در مصرف زغالسنگ صرفهجويي كرده است. استفاده از سوختهاي جايگزين نيز رشد قابل توجهي داشته است.
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]