واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: سخنگوي وزارت امور خارجه: موضوع هسته اي ارتباطي با ديپلماسي ايران در قفقاز ندارد
سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان موضوع هسته اي و تحولات قفقاز را جدا از يكديگر دانست و تاكيد كرد كه ديپلماسي قفقازي جمهوري اسلامي ايران در چارچوب حساسيت هاي منطقه اي پيگيري مي شود.
به گزارش خبرگزاري ها، حسن قشقاوي ديروز در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي درباره ارتباط مسئله قفقاز با موضوع هسته اي گفت: اين دو موضوع كاملاً از يكديگر جدا هستند و ما بارها اعلام كرده ايم كه ديپلماسي قفقازي جمهوري اسلامي ايران در چارچوب حساسيت هاي منطقه اي پيگيري مي شود و اين مسئله هيچ ارتباطي با موضوع هسته اي ندارد.
سخنگوي وزارت خارجه طرح ادعاهاي مبني بر بده و بستان ايران با برخي كشورهاي غربي در اين چارچوب را رد كرد و يادآور شد: موضوع هسته اي ايران پروسه خاص خود را داشته و همانطور كه مي دانيد قطعنامه هاي صادر شده عليه كشورمان نيز پيش از جريان قفقاز وجود داشته و لذا ارتباط اين دو موضوع با يكديگر صحيح نيست.
سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد: در كجاي مواضع وزارت خارجه، مقامات و يا حتي ديپلماسي رفت و آمدي ما چنين استنباطي شده كه امتيازي داده شده و يا شرط بندي شده است؟ مگر منافع ملي چيزي است كه بتوان بر سر آن با اين قدرت يا آن قدرت شرط بندي كرد؟ ما بر اساس موازين انقلاب و قانون اساسي مواضع منطقي و مستقل خود را ادامه مي دهيم.
قطعنامه 1835
غيرقانوني است
سخنگوي وزارت امورخارجه قطعنامه 1835 شوراي امنيت را غيرقانوني، غيرقابل توجيه و مردود خواند و افزود: هيچ تهديدي براي صلح و امنيت نيست كه شوراي امنيت بخواهد دخالت كرده و قطعنامه صادر كند.
قشقاوي با بيان اينكه فعاليت هسته اي صلح آميز ما در چارچوب مقررات و قواعد شناخته شده بين المللي است، تصريح كرد: فعاليتي كه انجام مي دهيم حق ماست و اين قطعنامه ها هيچ تأثيري در استيفاي حقوق حقه ملت ايران و روند اجماع ملي ما نخواهد داشت.
يكي از خبرنگاران از سخنگوي وزارت خارجه سؤال كرد كه آيا قطعنامه 1835 بر روند مذاكرات ايران و گروه 1+5 تاثيرگذار خواهد بود؟ كه وي پاسخ داد: مذاكره بين آقايان سولانا و جليلي داشت در فضاي سازنده به پيش مي رفت و بعد نيز توسط نمايندگان آنها ادامه يافت: سؤالاتي را ما براي رفع ابهام مطرح كرده بوديم و ما در مقامي بوديم كه از 1+5 پاسخ شفاف دريافت كنيم.
وي اضافه كرد: آنها هستند كه بايد جواب بدهند براي اعتمادسازي نزد ملت ايران مي خواهند چه كار كنند؟ اين آمادگي در ما وجود دارد كه همكاري ها در همان چارچوب پادماني و قانوني ادامه يابد و بر عهده 1+5 است كه نزد ملت ما اعتمادسازي كنند. قشقاوي بهترين راه را پاسخگويي منطقي 1+5 برشمرد.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به اين سؤال كه آيا ايران به ادعاهاي مطرح شده در گزارش البرادعي پاسخ خواهد داد؟ خاطرنشان كرد: بر اساس چارچوب مداليته 6 موضوع بين ايران و آژانس باقيمانده بود كه حل و فصل شد. در خصوص مطالعات ادعايي عليرغم اينكه هيچ گونه سند اصلي و متقني به ما ارايه نشده بود ما در 200 صفحه به برخي از آنها پاسخ داديم.
قشقاوي افزود: اين طرف مقابل است كه بايد بگويد اين مطالعات مستند است يا نيست و آنها بايد تكليف خودشان را در اين خصوص روشن كنند. ما همكاري عادي خود را در چارچوب موافقتنامه پادماني داشته و ادامه خواهيم داد.
واشنگتن فرافكني مي كند
وي ادعاي جديد سفير آمريكا در عراق در خصوص دخالت ايران در امور داخلي اين كشور را نوعي فرافكني از سوي واشنگتن توصيف كرد و افزود: مواضع اعلام شده در اين خصوص به بحث توافقنامه امنيتي آمريكا با عراق مربوط مي شود كه به اعتقاد ما ملاك اصلي در اين خصوص نظر افكار عمومي، شخصيت ها، احزاب، مراجع و جريانات سياسي داخل عراق است.
قشقاوي با اشاره به حساسيت جريانات داخلي عراق به استقلال كشورشان ادامه داد: ما به نظر طرف عراقي در اين خصوص احترام مي گذاريم و آنچه بر آن تاكيد داريم لزوم حفظ و صيانت از استقلال همسايه غربي مان است.
وي تاكيد كرد: آمريكايي ها نيز بايد مشكل خود را در عراق حل كنند چرا كه در غير اين صورت اين قبيل فرافكني هاي بي پايه و غيرمنطقي سودي به حال آنها نخواهد داشت.
قشقاوي همچنين در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در خصوص اخبار منتشر شده مبني بر ارايه سيستم ضد موشكي جديد از سوي آمريكا به رژيم صهيونيستي گفت: روابط تل آويو-واشنگتن روشن تر از آن است كه بخواهيم درباره آن چيزي بگوييم.
رايزني براي عضويت ايران
در شوراي حكام
سخنگوي وزارت خارجه در ادامه سخنانش موضوع درخواست عضويت ايران در شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي را مورد اشاره قرار داد و گفت: جمهوري اسلامي ايران از قبل درخواستي در اين خصوص داشته است.
قشقاوي اظهار داشت: سوريه هم درخواست مشابه به شوراي حكام ارائه كرده اما به هر حال الان در حال رايزني طرفيني با طرف هاي مختلف اين موضوع هستيم.
هشدار به قرضاوي
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي درباره مواضع اخير يوسف قرضاوي در خصوص شيعيان اظهار داشت: البته آقاي قرضاوي با يكي ديگر از رسانه هاي عربي نيز گفت وگويي را داشته اند اما ما معتقديم در شرايطي كه استكبار جهاني به قصد سلطه به شكل دهي اقداماتي نظير تعرض به مقدسات اديان با اعمال تبعيض عليه مسلمانان مي پردازد، علماي مسلمان بايد هوشياري كامل خود را در عرصه هاي مختلف حفظ كنند.
قشقاوي افزود: علماي مسلمان بايد دقت داشته باشند كه با انتساب مطلب واهي و غيرمستند عليه مذاهب مختلف در راستاي حركت استكبار جهاني اقدام نكنند؛ در واقع آنها بايد وجاهت و جايگاه فرق اسلامي را شناخته و در جهت تحقق وحدت براي رسيدن به آرمان هاي بزرگ اسلامي تلاش كنند.
ديدارهاي احمدي نژاد
موفق بود
قشقاوي در ادامه در پاسخ به سوالي در خصوص سفر رئيس جمهور به نيويورك و ديدارهاي انجام شده در اين سفر، با بيان اينكه سفر رئيس جمهور به نيويورك دو بخش ديپلماسي رسمي و عمومي داشت. خاطرنشان كرد. در ديپلماسي رسمي ايشان با چندين رئيس جمهور از كشورهاي منطقه و جهان ديدارهاي بسياري خوبي داشت. در عرصه ديپلماسي عمومي تحول بسيار خوبي در مقايسه با سال هاي گذشته ايجاد شد و رسانه هاي گروهي آمريكا استقبال زيادي از اظهارات رئيس جمهور كردند. در اتاق شماره 4 مجمع عمومي سازمان ملل كه براي مصاحبه مطبوعاتي در نظر گرفته شده بود 300 نفر از خبرنگاران شركت كرده بودند. علاوه بر آن ايشان گفت وگوهاي اختصاصي با شبكه هاي مختلف تلويزيوني و راديويي و روزنامه هاي آمريكايي داشت.
وي اضافه كرد: تحولي كه در رسانه هاي آمريكايي نسبت به سال هاي گذشته ايجاد شد اين بود كه اين رسانه ها به تدريج بعضي از بداخلاقي هاي گذشته و زبان توهين را به گوش شنواتري براي شنيدن منطق جمهوري اسلامي ايران از زبان رئيس جمهور تبديل كردند. اين دفعه منطق را بيشتر شنيدند و بهتر راجع به اظهارات ايشان تجليل كردند.
سخنگوي وزارت خارجه به ديدار نخبگان و هموطنان ايراني مقيم آمريكا با رئيس جمهور اشاره كرد و اين ديدار را مفيد خواند و افزود: ايرانيان با علاقه به تقويت حاكميت ملي و منافع ملي، با رويكردي مثبت در ديدار با رئيس جمهور شركت كردند.
وي سفر رئيس جمهور به نيويورك را سفري موفق و مفيد برشمرد و گفت: در حال حاضر اين بحث به صورت جدي در درون آمريكا و افكار عمومي مطرح مي شود كه بايد حرف ايران را بيشتر شنيد و توفيقات خوبي در ديپلماسي عمومي و رسمي صورت گرفت.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]