واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در مراسم آغاز سال تحصيلي جديد دانشگاهها؛ داودي: ايران تابوهاي غرب را شكست
معاون اول رييس جمهوري گفت: ايران كشوري است شجاع كه دستور العمل هاي غرب را نپذيرفته و با شجاعت تابوهاي غرب در خصوص هلوكاست ، انحصار هسته اي و حق وتو را شكست و نظام مديريت صهيونيست ها بر مناسبات سياسي ، اقتصادي ،مالي و حقوقي جهان را مورد سووال جدي قرار داد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، "پرويز داودي" روز دوشنبه درمراسم آغاز سال تحصيلي 87-88 دانشگاههاي سراسر كشور در دانشگاه تهران با بيان اين كه ايران اسلامي كشوري است كه براي اداره دنيا بر مبناي عدالت و صلح، طرح و برنامه دارد، تصريح كرد:
ايران با مردمي آگاه و ديندار و باهوش، زير سايه اسلام و با سابقه اي بلند از تمدن و فرهنگ و علم و آگاهي ، با موقعيتي استراتژيك و حساس در منطقه حساس خاورميانه واقع است و كليد انرژي و خمير مايه و تفكر هاي واقعي و ماندگار دراين منطقه حساس است .
وي با اشاره به موقعيت حساس و نقش تعيين كننده ايران گفت: رهبري مدبر ، آگاه ، نكته سنج و دور انديش را داريد كه در مواقع خطر با مراقبت ها و هدايت خود، حركت انقلاب و كشور را تنظيم نموده و از انحراف نجات مي بخشند .
داودي گفت: جمهوري اسلامي ايران مانند دري درخشان ابراز وجود مي كند و نور مي افشاند و با ادعاي پاسخگويي وارد صحنه جهان شده است و به حق تحسين همگان را متوجه خود كرده است .
وي افزود: آرماني قوي مثل چشم انداز را داريم كه كشور را در رده اول علمي اقتصادي منطقه هدف گذاري كرده است و نويد "پيشرفت و عدالت " را براي دهه بعدي داريد كه ابتكارات، راه هاي ميانبر ،هدفنمدي ها و نبوغ ها و هوشمندي ها را بيش از پيش ضروري مي سازد .
معاون اول رييس جمهوري گفت: در مقطع خطير اصلاحات وسيع اقتصادي و ساختاري، مثل اجراي اصل 44 و اجراي طرح تحول اقتصادي هستيم كه مي تواند دگرگوني ها و تحولاتي ژرف در ساختار هاي اقتصادي، اجتماعي و توليد و كارايي و بهره وري كشور ايجاد كند .
وي با اشاره به جايگاه علم و پژوهش در اسلام و ايران گفت: دانشگاه جايگاهي است كه دو محصول با ارزش و پسنديده يعني "علم و تفكر" و "انسان عالم و آگاه" را توليد مي كند كه هر دو ارزشمند هستند.
داودي خاطر نشان كرد : اگر اين دو در مسير اصلي خود قرار بگيرند روز به روز بالنده تر و به لحاظ كمي و كيفي با ارزش تر مي شوند و اگر از مسير منحرف شوند به ضد ارزش تبديل مي شوند.
معاون اول با اشاره به اينكه در 1400 سال قبل جامعه اسلامي مبتني بر فرهنگ شكل گرفت، اظهار داشت : به رغم انحراف برخي حكومت هاي تشكيل شده بعد از رحلت پيامبر اسلام و بعد از شهادت مولي متقيان علي (ع)، كارمايه اصلي و دروني عظيم اسلام از اواخر قرن دوم هجري دارالحكومه تمدني را پديد آورد كه دانش بنيان و در يك بستر كاملا ديني و الهي بود.
وي افزود : براي اين كه جامعه اسلامي علمي شود نه تنها همانند دوران رنسانس نيازي به طرد دين نبود بلكه در اين جامعه، دين خود بزرگترين محرك براي علمي شدن بود.
داودي با اشاره به تاكيد دين مبين اسلام به علم و علم اندوزي گفت : ارزش علم در اسلام به قدري زياد است كه به رغم درجه بالاي شهادت در راه خدا براي يك انسان مسلمان ، "قلم علما افضل از خون شهدا" قرار داده شده است.
وي در ادامه گفت: متاسفانه از قرن هفتم هجري با هجوم هاي مختلف به ايران و سوزاندن كتابخانه ها و كشتن دانشمندان و با سر كار آمدن حكام نالايق و ضعيف عملا فرصت ها براي بروز استعدادهاي مردم اين مرز و بوم از دست رفت.
معاون اول رييس جمهوري خاطر نشان كرد : در 100 سال اخير كار به جايي رسيد كه در دوران پهلوي نه تنها علم بي ارزش شد بلكه طبقات با سواد دانشگاهي ما مقهور شكوه ظاهري و تبليغاتي علوم در غرب شده و جريان علمي و پژوهشي بجاي توليد به سمت تقليد پيش رفت .
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به پيروزي انقلاب اسلامي گفت: مردم به رهبري عالمي بزرگوار از سلاله علما و اهل بيت كه خود انديشمندي برجسته فاضل و نخبه بود با اتكال به قدرت الهي، نظام طاغوت را برچيد و مجددا فرصتي طلاگونه براي بروز استعدادهاي خلاق و نو آور در همه عرصه ها فراهم شد.
به گفته وي پي از انقلاب، در همه ابعاد فرهنگي، اقتصادي و سياسي، بت و تابوي غرب در هم شكست و روحيه خود باختگي را به خودباوري تبديل كرد.
داودي خاطرنشان كرد: با هر تلاش ، اختراع ، اكتشاف و نو آوري و يا دست يابي به مدارج بالاتر علمي اميدي تازه و انگيزه اي نو در اذهان و وجدان هاي بيدار نوجوانان و جوانان و اساتيد و دانشمندان خود ايجاد مي كنيم و خود باوري را گسترش داده و عمق مي بخشيم.
وي تاكيد كرد: وقايع مختلف سياسي، اقتصادي در دهه هاي اخير و بويژه وقوع انقلاب شكوهمند اسلامي و سرعت شتابنده و تساعدي فناوري اطلاعات و اطلاع رساني، روندي شتابان به رشد آگاهي ها و هوشياري مردم دنيا بخشيده و سوالات متعددي را براي افكار آزاده دنيا پيش آورده است.
معاون اول رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود محصول دوم دانشگاه را انسان متفكر و عالم دانست و گفت: علم و تفكر در كنار هم و لازم و ملزوم يكديگر هستند.
به گفته وي ، علم مواد خام و تفكر پروسه توليدي است كه يافته هاي جديد را ايجاد مي كند و دانشگاه هر دو اين محصول را توليد مي كند.
داودي با اشاره به صفات "عالم ايماني" گفت: عالم و فرهيخته اي كه مزين به ايمان و عواطف صحيح و معرف آگاهانه شده باشد نه تنها با دستيابي به توليدات جديد علمي منشا جهش هاي علمي در كشور خواهد شد بلكه خود به عنوان يك عالم آگاه نتايج يافته هاي علمي را نيز در جهت خدمت به مردم ، مهرورزي ، پيشرفت و توسعه كشور بكار خواهد گرفت.
وي ياد آور شد :چنين عالم آگاهي است كه قادر خواهد بود مسووليت خطير و تاريخي خود را در مقطع حساس كنوني در دنيا به سرانجام برساند.
وي با اشاره به موقعيت حساس كنوني دنيا و نقش ويژه كشورمان در منطقه گفت: از يك طرف بحران هاي فرهنگي، اقتصادي و سياسي بيش از 30 سال است كه گريبانگير سلطه گران و حاكمان دنيا شده است، از طرفي ديگر بن بست امپرياليسم و بن بست براي دستيابي به اهداف و آرمان هاي جامعه رفاهي براي اقتصاد غرب اتفاق افتاده است.
وي خاطر نشان كرد: ظلم ها، كشتار ها و فجايع نظام سلطه در محضر تماشاگران دنيا قرار دارد.
معاون اول در ادامه گفت : بحران هاي پيايي، اقتصاد سرمايه داري آمريكا به عنوان بت خداي ماده پرستان ، دربر گرفته و سرعت و توالي و وقوع آنها در حال افزايش است .
داودي خاطر نشان كرد : به بن بست رسيدن استفاده ازابزارهاي قلدري و نظامي گري براي حل مشكلات و لوث نمودن ظلم ها و كشتارها توسط سلطه گران در حال مشاهده است و مديريت آنها در عرصه هاي جهاني در حال فروپاشي است .
سيام 1908
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]