واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تحليل روزنامه آمريكايي از انعكاس مباحثه انتخاباتي مك كين و اوباما
سياسي. آمريكا. مك كين. اوباما
تهران - روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز در مقالهاي به تحليل نوع انعكاس مباحثه انتخاباتي اخير بين دو نامزد رياست جمهوري آمريكا در سطح جهان پرداخت.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، نيويورك تايمز با اشاره به اولين مناظره انتخاباتي باراك اوباما نامزد دمكراتها و جان مك كين نامزد جمهوريخواهان نوشت كه سخنان خشن اوباما پاكستانيها و روسها را ترساند، باعث خوشحالي افغانها شد، اما ايرانيها و عراقيها تنها شانههاي خود را بالا انداختند.
به نوشته اين روزنامه، هر چند اظهارات اوباما درباره لزوم ريشه كن كردن القاعده در پاكستان حتي بدون موافقت دولت اين كشور بشدت باعث كاهش محبوبيت وي بين ملت پاكستان شده است، اما به هر حال مردم اين كشور كاملا آگاه هستند كه به هر حال پيروزي مك كين در انتخابات رياست جمهوري در واقع به معناي روي كار آمدن جرج بوش سوم خواهد بود.
نيويورك تايمز با تاكيد بر اينكه كشورهايي مانند پاكستان، افغانستان، روسيه، عراق و ايران در قلب مناظره بين اين دو نامزد قرار داشتند، نوشت : مهمترين نكته در مورد مناظره آن بود كه مخاطبان دريافتند در صورت پيروزي هر يك از آنها سياست خارجي آمريكا تا چه ميزان و در چه مواردي تغيير خواهد كرد. در حاليكه اين مناظره از بسياري جهات درست برعكس اين را ثابت كرد، زيرا اكنون بسياري به اين نتيجه رسيدهاند كه اوباما و مك كين در موضوعاتي مانند جنگ با تروريسم و سياستهاي آمريكا در خاورميانه چندان فرقي با يكديگر ندارند.
نيويورك تايمز افزود: مناظره مذكور در عين حال اين نكته را نيز آشكار كرد كه هر دو نامزدها حتي به هنگام صحبت درباره وضعيت كشورهايي مانند افغانستان و عراق تنها به مخاطبان آمريكايي كه ميتوانند رايدهندگان بالقوهاي براي آنها باشند فكر ميكنند و نه به جهان و مردم اين كشورها.
به نوشته نيويورك تايمز، روسيه نيز اظهارات بسيار خشن اين دو نامزد رياست جمهوري آمريكا درباره مسكو را يكي از موارد نادر توافق كامل بين آنها عنوان كرده و اجماع جديدي را كه در سياستهاي خارجي آمريكا ايجاد شده است ، باعث نگراني شديد خود خواند.
اين روزنامه آمريكايي در ادامه خاطرنشان كرد: تمام اينها در حالي است كه جهان اسلام توجه بسيار كمي به اين مناظره و اظهارات نامزدهاي رياست جمهوري آمريكا مبذول كرد كه بخشي از آن به خاطر ماه رمضان در كشورهاي اسلامي است ، اما مثلا در عراق كه در مركز اين مناظره قرار داشت مردم با اعتقاد به اينكه سخنان اوباما و مك كين تنها سخنان قبل از انتخابات بود تاكيد مي كنند كه وضعيت عراق پس از پيروزي هر يك از آنها تغيير چنداني نخواهد كرد، زيرا به هر حال آنها هر دو از همان سياستهاي هميشگي آمريكا پيروي خواهند كرد.
نيويورك تايمز در رابطه با انعكاس اين مناظره در ايران نيز به نقل از يك تحليلگر ايراني نوشت كه واقعيت آن است كه ايرانيها اصلا به اين مناظره توجه نكردند و هيچ ارزشي براي سخنان نامزدهاي رياست جمهوري آمريكا و حتي بيانيه جديد شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران قايل نيستند، زيرا به اين حرفها عادت دارند و هيچ چيز جديدي براي آنها ندارد.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]